Real Madrid CF v FC Barcelona - LaLiga EA Sports, Spain - 21 Apr 2024
Xavi a luat decizia! Ce se întâmplă cu fotbalistul de 40.000.000 € al Barcelonei
Spain: REAL MADRID v FC BARCELONA. LA LIGA 2023/2024. ROUND 32.
Al-Ittihad vrea să dea lovitura: fotbalistul de 30.000.000€ al Barcelonei este dorit în Arabia Saudită!
rapida
Dan Șucu a decis: Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului!
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal European

Bayern - Barcelona, duelul titanilor! Analiză post pe post: cine merge în finală?

22.04.2013, 19:58

Bayern-Barcelona. Deja campioana Bundesligii şi probabila campioană din La Liga. Două echipe care domină autoritar competiţiile naţionale din Germania şi Spania se bat între ele pentru un loc în finala UEFA Champions League. Cine va reuşi să obţină biletele pentru Wembley?

messi ribery
  • La Liga: Real Madrid - Alaves, marți, 22:30, DGS 2

  • Premier League: Tottenham - Manchester City, marți, 22:00, DGS 1

Meciul tur din semifinalele Ligii Campionilor dintre Bayern Munchen şi FC Barcelona se va disputa marţi, 23 aprilie, de la ora 21:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 şi LIVE TEXT&VIDEO pe digisport.ro şi m.digisport.ro.

Din cele două semifinale din acest an, cea dintre liderii din Bundesliga şi La Liga este cea mai echilibrată. Dar, pentru că doar una dintre cele două echipe poate juca finala, diferenţa dintre ele se va disputa în cele două manşe din semifinale. Există o favorită?

La nivel subiectiv, în funcţie de propriile noastre simpatii şi antipatii, am da răspuns fără ezitare. Dar poate fi analizată confruntarea dintre cei doi "giganţi" şi din punct de vedere obiectiv? Care dintre cele două grupări are şanse mai mari? Şi de ce?


Digisport.ro încearcă să afle aceste răspunsuri comparând Bayern şi Barcelona la nivel de "prim unsprezece", luând cele două formaţii la "puricat" post pe post.

În funcţie de concluziile finale, după compararea celor 22 de jucători care se presupune că vor începe meciul de la Munchen, de marţi seară, vom stabili care este "favorita". La realizarea acestei analize, ne vom "folosi" şi de experienţa şi cunoştinţele lui Ionuţ Angheluţă, actual comentator la Digi Sport şi fost fotbalist de performanţă în Liga 1.

Pentru început, acestea sunt echipele probabile pe care le-am luat în calcul pentru analiza noastră:

Bayern Munchen: Neuer - Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba - Javi Martinez, Schweinsteiger - Robben, Muller, Ribery - Mario Gomez

Barcelona: Valdes - Dani Alves, Pique, Abidal (Bartra), Jordi Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Alexis, Messi, Pedro

1. Neuer-Valdes

Portarul german este mai bun pe centrări decât omologul său spaniol, dar Valdes este peste Neuer la duelurile unu la unu cu atacanţii adverşi. Per total, însă, ţinând cont şi de sezonul făcut de fiecare (Neuer a primit aproape de două ori mai puţine goluri decât Valdes în acest sezon), ne-am decis să acordăm un mic plus goalkeeperului neamţ.

Verdictul lui Angheluţă: Neuer
Avantaj: Bayern
Scor: Bayern-Barcelona 1-0

2. Philipp Lahm-Dani Alves

Fundaşul lateral german este mai bun pe faza defensivă, în timp ce Dani Alves suferă atunci când este nevoit să se apere. Pe partea ofensivă, amândoi fundaşii laterali sunt la fel de eficienţi, poate cu un mic plus pentru brazilian în ceea ce priveşte pasele decisive. Fundaşul german are, însă, avantajul unei puteri de concentrare mai mari, în timp ce Alves reuşeşte să se concentreze mai greu.

Verdictul lui Angheluţă: Lahm
Avantaj: Bayern
Scor: Bayern-Barcelona 2-0

3. Van Buyten-Pique

De departe, jucătorul catalan este favorit în acest "duel". Plus de tehnică, plus de viziune, un joc mai bun şi mai sigur de pase pentru Gerard Pique, în timp ce la jucătorul belgian "atârnă" greu şi cei 35 de ani, care i-au "atrofiat" puţin reflexele şi viteza de reacţie.

Verdictul lui Angheluţă: Pique
Avantaj: Barcelona
Scor: Bayern-Barcelona 2-1

4. Dante-Abidal (Bartra)

Una din puţinele necunoscute din primul unsprezece al Barcelonei: cine-l va însoţi pe Pique în centrul apărării? Accidentările lui Puyol şi Mascherano nu-i lasă lui Tito Vilanova decât una din variantele Abidal-Bartra. Cum francezul abia a revenit într-un meci al Barcelonei ca titular, cu Levante (1-0 pentru Barca), weekendul trecut, iar Bartra a jucat doar 7 meciuri în tot acest sezon, postul este unul "sensibil". Oricare dintre cei doi ar juca, aşadar, nu are nicio şansă în "duelul" cu brazilianul Dante, titular şi în ultimele trei partide ale naţionalei Braziliei şi mai sigur în defensivă decât cei doi "candidaţi" ai lui Bayern.

Verdictul lui Angheluţă: Dante
Avantaj: Bayern
Scor: Bayern-Barcelona 3-1

5. Alaba-Jordi Alba

Din punct de vedere al vitezei, ambii fundaşi stânga stau foarte bine. La tehnică, jucătorul catalan are un plus în faţa austriacului, în timp ce la forţă, Alaba este peste "fragilul" fundaş stânga al Barcelonei. Unul din cele mai echilibrate "dueluri" din această confruntare.

Verdictul lui Angheluţă: Egalitate
Avantaj: -
Scor: Bayern-Barcelona 3-1

6. Javi Martinez-Busquets

Doi jucători "la fel de buni" şi la fel de utili în cadrul celor două echipe. Cei doi spanioli, ambii internaţionali cu naţionala lui Del Bosque, s-au elogiat reciproc luni, 22 aprilie, în presa iberică. Martinez este un jucător mai agresiv, în timp ce "elegantul" Busquets are un mic plus la viziunea asupra jocului şi la faza de construcţie. Dacă ţinem cont că Busquets, campion mondial şi european cu Spania, are şi un mai bun procentaj al paselor reuşite, suntem nevoiţi să-l alegem pe catalan învingător în acest "duel".

Verdictul lui Angheluţă: Busquets
Avantaj: Barcelona
Scor: Bayern-Barcelona 3-2

7. Schweinsteiger-Xavi

Doi "veterani" ai celor două formaţii. Deşi nu sunt chiar acelaşi profil, faptul că cele două formaţii joacă în module diferite, ne obligă să-i punem faţă în faţă. Cei doi internaţionali sunt la fel de utili echipelor lor, dar neamţul plusează la jocul defensiv, unde Xavi are probleme, în timp ce catalanul compensează la numărul de pase utile.

Verdictul lui Angheluţă: Egalitate
Avantaj: -
Scor: Bayern-Barcelona 3-2

8. Robben-Pedro

Doi jucători diferiţi, cu calităţi distincte, dar care, când tragem linie, pot fi hotărâtori în angrenajul celor două echipe şi - de ce nu? - asupra rezultatului final. Robben este mai tehnic şi mai bun în duelurile unu la unu, în timp ce Pedro face foarte bine şi faza defensivă. În plus, spaniolul este mai oportunist şi apare mai des la finalizare, ceea ce "compensează" în faţa olandezului.

Verdictul lui Angheluţă: Egalitate
Avantaj: -
Scor: Bayern-Barcelona 3-2

9. Ribery-Iniesta

Doi jucători extrem de valoroşi şi foarte importanţi atât pentru echipele lor de club, cât şi pentru naţionalele Franţei şi Spaniei. Ribery "păcătuieşte" adesea prin egosim, spre deosebire de Andres Iniesta, un jucător mai dedicat echipei şi muncii colective. Ribery este mai rapid, dar spaniolul compensează prin tehnică şi eleganţă.

Verdictul lui Angheluţă: Iniesta
Avantaj: Barcelona
Scor: Bayern-Barcelona 3-3

10. Mario Gomez-Alexis (Villa)

Dat fiind că Mandzukic va lipsi la acest meci, fiind suspendat, îl lasă pe Heynckes cu variantele Gomez-Pizzaro. Cele mai mari şanse să fie titular le are, însă, Mario Gomez, neamţul fiind în mare formă în acest moment, cu şase goluri marcate în această lună (din care o "dublă" şi o "triplă"). De cealaltă parte, cele mai mari şanse la titularizare le are Alexis Sanchez, dar chilianul este, în acest moment, "sub" Gomez. Jocul de cap, forma mai bună şi eficienţa mai mare a neamţului îl fac favorit în faţa lui Alexis, ba chiar şi a lui Villa, în acest moment.

Verdictul lui Angheluţă: Mario Gomez
Avantaj: Bayern
Scor: Bayern-Barcelona 4-3

11. Muller-Messi

Cei doi "falşi" nouari din cele două echipe, Muller şi Messi, sunt determinanţi pentru Bayern şi Barcelona. Oricât de bun şi de în formă ar fi, însă, neamţul, comparat cu cel mai bun fotbalist al lumii nu poate ieşi decât pe locul 2. Deşi Muller este unul din cei mai buni fotbalişti ai momentului, argentinianul Barcelonei este de pe altă planetă.

Verdictul lui Angheluţă: Messi
Avantaj: Barcelona
Scor: Bayern-Barcelona 4-4

Concluzia? Este imposibil ca cele două echipe să fie diferenţiate prin comparaţia celor două echipe de start. Egalitatea persistă chiar şi după analizele post pe post. Aşadar, cea mai echilibrată semifinală din UEFA Champions League va fi decisă ori de inspiraţia antrenorilor, ori de geniul unuia din mulţii fotbalişti uriaşi din cele două loturi, ori de un grăunte de noroc. Rămâne de văzut...

Marţi, 23 aprilie, Bayern şi Barcelona vor disputa prima manşă a semifinalelor UCL, ÎN DIRECT la Digi Sport 1 şi în format LIVE TEXT&VIDEO pe digisport.ro şi m.digisport.ro.

Etichete: barcelona , liga campionilor , bayern munchen , uefa champions league , analiza , post pe post , ionut angheluta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți

În ultimele zile, forțele ruse au ocupat în jur de 100 de kilometri de teritoriu ucrainean din...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
amp
Anamaria Prodan, toate detaliile despre nunta cu Gavril. Cine va cânta și unde se va organiza

”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu
Collage Maker-22-Mar-2023-07-04-PM-3494
E gata: primul transfer al FCSB-ului! Ce salariu va primi jucătorul
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (12.02.2024)
Ce nu s-a văzut la TV! Gigi Becali și-a aruncat telefonul în direct și la scurt timp a rămas fără șapca de 450 € | VIRAL
gigi
Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni
tanase-sotie
Recomandările redacției
rapida
Dan Șucu a decis: Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului!

Veste uriașă pentru Radu Drăgușin: Postecoglou l-a băgat titular cu Manchester City!
Tottenham Hotspur First Team Training, Hotspur Way Training Centre, Enfield, UK - 20 Feb 2024
Foto O roșcată de 20 de ani a furat privirile unui stadion întreg, după ce a coborât pe teren la noul iubit!
Tottenham Hotspur v Burnley - Premier League - Tottenham Hotspur Stadium
Ciprian Marica a răbufnit, după Farul - Universitatea Craiova 3-3: ”Nu au calitatea necesară”
Ciprian Marica
Citește și
A fost pus pe lista de transferuri de Manchester United, iar Bayern Munchen vrea să îl semneze imediat
Manchester United v Crystal Palace, Premier League, Football, Old Trafford, Manchester, UK - 30 Sep 2023
Barcelona i-a stabilit prețul de vânzare fotbalistului adus în iarnă: Xavi nu se mai bazează pe el
profimedia-0850229978
O fostă spioană rusă, despre strategiile neortodoxe adoptate pentru a-și manipula țintele: "Mi-am sacrificat corpul pentru misiuni"
O fostă spioană rusă, despre strategiile neortodoxe adoptate pentru a-și manipula țintele: "Mi-am sacrificat corpul pentru misiuni"
De ce îl vrea Gigi Becali pe Chipciu la FCSB? Schimbare radicală de strategie pentru Champions League
De ce îl vrea Gigi Becali pe Chipciu la FCSB? Schimbare radicală de strategie pentru Champions League
Reacția lui U Cluj despre transferul lui Alex Chipciu la FCSB! Marele vis al căpitanului: ”Cred că are o șansă reală”
Reacția lui U Cluj despre transferul lui Alex Chipciu la FCSB! Marele vis al căpitanului: ”Cred că are o șansă reală”
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Cine a fost marele golgheter român care a apărat și poarta Ungariei? Moare la doar 52 de ani
Cine a fost marele golgheter român care a apărat și poarta Ungariei? Moare la doar 52 de ani
Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe
Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe
Cea mai proastă veste pentru Simona Halep. Ce s-a decis la Roland-Garros
Cea mai proastă veste pentru Simona Halep. Ce s-a decis la Roland-Garros
Pierdere pentru Barcelona, după meciul cu Real Sociedad

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Digi World
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”