anamaria prodan
Exclusiv ”Am făcut istorie în fotbal, voi face și în box”. Anamaria Prodan devine promotor și s-a asociat cu Ronald Gavril
”Râdeau de mine că sunt mic”. Leonard Doroftei s-a răzbunat: ”I-am rupt”
tony
Antrenorul ”lanternei roșii” din SuperLigă, gest total neașteptat cu două etape înainte de final: ”Vă jur pe copilul meu”
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 7 Superliga: Rezumatele Etapei
Play-off / Play-out

Scandal la FR de Box. Doroftei: “Nu știu ce caută Obreja aici. Ne ia de proști?“ Reacțiile lui Obreja și Titi Tudor

10.10.2012, 12:47

UPDATE Ora 14.00 Fostul campion mondial Leonard Doroftei a reacționat după declarațiile lui Obreja. , că nu i se pare normal să fie jignit şi ameninţat de preşedintele FR Box, Rudel Obreja, întrebându-se retoric dacă s-ar fi bătut cu bâtele în cazul în care s-ar fi ocupat de oină.

obreja-doroftei
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 3

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

"Au, îmi aplică o corecţie fizică? Asta e, dacă m-am întors acasă aşa îmi trebuie. M-am întors să fiu bătut de Obreja. Nu am muncit 20 de ani, că am luat pumni 20 de ani. El uită că stă de vorbă cu Leonard Doroftei, campion mondial. Sau poate este într-o situaţie foarte nasoală şi nu îşi dă seama ce vorbeşte. Eu mi-am spus punctul de vedere, despre ceea ce se întâmplă în Federaţia Română de Box. Aceşti oameni au nevoie de libertate să meargă mai departe, nu să fie suspendaţi. Şi nici noi, istoria boxului. Pentru asta luptăm noi. Nu am nimic personal cu Rudel Obreja, dar dacă nu pleacă de acolo ce să facem? Chiar suntem proşti? Eu nu ştiu ce caută un om ca el acolo în federaţie, cu astfel de exprimări. Ajunge să ne fie frică să mai spunem ceva în ţara asta", a spus Doroftei.

Doroftei consideră că Obreja a avut la dispoziţie destul timp pentru a rezolva diferendele pe care le are cu federaţia internaţională de box (AIBA).
"Acum să mă ierte Dumnezeu, dar la câte bătăi am luat... Poţi să ştii dacă ajunge să mă bată, dacă omul a declarat sus şi tare... Aşteptăm acum. El reproşează tuturor nu numai mie, el se ceartă cu toată lumea, cu AIBA cu Vaştag, cu Doroftei. În loc să-şi rezolve treburile se ceartă cu noi. Şi acum vrea să ne şi bată. Nu ştiu dacă şi pe naşu (nr. Francisc Vaştag). Poate ar fi fost mai bine să se bată cu naşu că e mai mare. Nu mi se pare normală atitudinea asta, dacă avea ceva de reproşat putea să-mi spună în faţă.
Bine că nu suntem la oină, că nu luam la bâte. Omul chiar are o problemă cu AIBA, ce să facem acum, ştergem o istorie cu buretele? Ai avut cinci ani la dispoziţie, rezolvă problema şi lasă boxul în pace! Eu asta i-am spus", a conchis Doroftei.


Titi Tudor, atac la Rudel Obreja: “I-a ameninţat pe Doroftei şi pe Vaştag“

Fostul antrenor al lotului naţional de box, Titi Tudor, a declarat, miercuri, că preşedintele Federaţiei Române, Rudel Obreja, i-a jignit pe foştii pugilişti Leonard Doroftei şu Francisc Vaştag.

"Am asistat la şedinţa Biroului Federal şi în loc de demisie am văzut un atac al lui Rudel Obreja la adresa a două monumente ale boxului românesc: Leonard Doroftei şi Francisc Vaştag! Nu este posibil ce s-a întâmplat. Cuvintele pe care le-am auzit de la un preşedinte care ne vorbeşte de demnitate şi onoare pur şi simplu nu pot fi reproduse.


Despre Doroftei a spus ca este "dus cu capul la propriu" şi i-a promis o corecţie fizică pentru că a îndrăznit să îi ceară demisia de la Federaţia Română de Box. Ce demnitate şi ce onoare este să jigneşti şi să ameninţi un om care nu este prezent şi care vrea să candideze la preşedinţia FRB?

Pe Feri nu a îndrăznit să îl ameninţe cu bătaia poate pentru simplul motiv că Feri este la altă categorie. Dar a spus că în ultimii şapte ani nu a făcut nimic pentru box. Obreja a susţinut, incredibil, că nu contează ce a făcut Feri ca boxer, dacă în ultimii ani nu s-a implicat la federaţie alături de el!

Acest om pur şi simplu nu are bun simţ. Cum să spui ceva rău de Feri? La Reşiţa, Vaştag a făcut multe pentru box şi chiar dacă nu ar fi făcut nimic, pur şi simplu ar fi fost retras, tot era în avantaj faţă de Obreja că nu a făcut niciun rău boxului românesc", a spus Tudor.

“Obreja n-are caracter“

Titi Tudor a afirmat că Obreja este un om fără caracter.

"Oamenii trebuie să cunoască adevărata faţă a lui Obreja. Asta e! Ameninţări, jigniri, scuipaţi. La televizor vorbeşte frumos. Păcat că nu are caracter în viaţa de zi cu zi, îndepărtând pe toţi cei din box care ar putea să-i ia locul. Asta e deviza lui: dezbină şi conduce. A anunţat alegeri pentru funcţia de preşedinte. Probabil doar pentru că a fost ameninţat de ANST cu tăierea finanţării a acceptat să facă alegeri.
Carmen Tocală a fost o mare sportivă şi ştie ce înseamnă dezafiliere. Pe Carmen Tocală a interesat-o boxul românesc şi ne-a salvat. Pe el însă nu! Acum îi atacă pe Doroftei şi Vaştag pentru ca la viitoarele alegeri să lase un urmaş tot din zodia scandalului!
Boxul românesc are nevoie de lumină la viitoarele alegeri. Îi rog pe toţi cei din box să voteze lumina la alegerile din noiembrie", a precizat Tudor.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Carmen Tocală, a declarat, săptămâna trecută, că alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box vor avea loc în 19 sau 20 noiembrie, iar la Adunarea Generală organizată cu acest prilej va asista şi preşedintele AIBA.

AIBA a postat un comunicat pe site-ul oficial, în care anunţă excluderea provizorie a FR de Box, însă preşedintele federaţiei Rudel Obreja precizează că textul a fost întocmit înainte ca preşedintele ANST, Carmen Tocală, să discute şi să obţină amânarea excluderii din partea conducerii forului internaţional. Tocală a confirmat spusele lui Obreja, precizând că este în legătură permanentă cu AIBA.

Obreja: “Vaștag merită să fie președinte!“

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat, miercuri, că lumea boxului a început să-şi formeze o părere despre fostul campion mondial Leonard Doroftei, infirmând faptul că l-ar fi ameninţat şi jignit pe acesta în cadrul şedinţei Biroului Federal de marţi.

Referitor la Francisc Vaştag, Obreja a declarat că este cea mai potrivită persoană să ocupe funcţia de preşedinte al federaţiei.

"Nu e adevărat că am ameninţat, probabil că încearcă să facă tot felul de presiuni şi chestii de genul ăsta. Nu am ce comenta, nu vreau să mă bag în albie pentru că mă mănâncă porcii după aia. După ce s-a votat am discutat chestiuni legate de situaţia din box, despre ce e de făcut. Despre faptul că ei mă acuză pe mine că eu sunt vinovat de distrugerea boxului. Să vedem dacă a doua zi, după ce plec eu, pe 23 noiembrie, o să curgă lapte şi miere.

Sunt multe lucruri de făcut şi e nevoie de munca antrenorilor, depinde de o revoluţie nu de preşedintele federaţiei. Nu face preşedintele federaţiei boxeri. Astea au fost discuţiile. Eu pe Feri Vaştag l-am vrut înapoi în box, am insistat foarte mult ca el să revină şi am spus public că din punctul meu de vedere astăzi este cel mai bun om care poate prelua funcţia de preşedinte al federaţiei. Deci nu aveam cum să vorbesc urât despre Vaştag. Despre Doroftei mă abţin, lumea a început să-l cunoască încet-încet. E suficient", a spus Obreja.

Etichete: rudel obreja , doroftei , titi tudor , feri vastag , scandal la box , alegeri la box


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0868753464
Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova
sucu-14
Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor
FC Barcelona, Barca Logo THW Kiel vs. FC Barcelona, Handball, EHF Champions League, Gruppenphase, Spieltag 7, Saison 202
”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra
nadia-jemez20
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene
Ligue 1 Uber Eats - Stade Rennais v Stade Brestois 28-04-2024
Recomandările redacției
tony
Antrenorul ”lanternei roșii” din SuperLigă, gest total neașteptat cu două etape înainte de final: ”Vă jur pe copilul meu”

Premierul Marcel Ciolacu a aprobat construirea a două stadioane. Prețul: 175.000.000€
stadion-farul1
Marius Șumudică ”a mitraliat” un jucător de la Rapid: ”Nici la Dor Mărunt în Divizia C nu am văzut așa ceva”
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-UNIVERSITATEA CRAIOVA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (29.04.2024)
”Curățenie generală” la Manchester United! Doar 3 jucători scapă. Inclusiv starul și căpitanul echipei sunt ”pe tarabă”
Manchester, England, 27th April 2024. Alejandro Garnacho of Manchester United, ManU reacts during the Premier League mat
Citește și
Lăcrămioara Perijoc, pe punctul de a cuceri medalia de aur la Campionatele Europene de la Belgrad
”Dacă pariezi, mizează pe tine!” A făcut-o și a câștigat nu mai puțin de 10.000.000 $. Sportivul are o viață ”de film”
ryan-garcia
Kim Kardashian, într-o fâșie de material înfășurată după gât și colanți mulați. Pare că s-a inspirat de la Bianca Censori
Kim Kardashian, într-o fâșie de material înfășurată după gât și colanți mulați. Pare că s-a inspirat de la Bianca Censori
Se face transferul lui Florinel Coman! Avem toate detaliile
Se face transferul lui Florinel Coman! Avem toate detaliile
Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin
Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin
Fiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile
Fiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile
Noah Cyrus, apariție bizară în public, în pijamale de iarnă, desculță, pe strada din fața casei sale. A stat numai cu ochii în telefon
Noah Cyrus, apariție bizară în public, în pijamale de iarnă, desculță, pe strada din fața casei sale. A stat numai cu ochii în telefon
Gigi Becali, „incurabil": ce se ascunde în spatele hăhăielilor sale
Gigi Becali, „incurabil": ce se ascunde în spatele hăhăielilor sale
De unde vine expresia „are viața lui Berilă"? Personajul a fost faimos în România interbelică
De unde vine expresia „are viața lui Berilă"? Personajul a fost faimos în România interbelică
Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc
Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc
Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu”
Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu”
Video Mike Tyson stârnește îngrijorare. Ultimele imagini cu el sunt ”trist de privit”
Mike Tyson

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Noah Cyrus, apariție bizară în public, în pijamale de iarnă, desculță, pe strada din fața casei sale. A stat numai cu ochii în telefon
Noah Cyrus, apariție bizară în public, în pijamale de iarnă, desculță, pe strada din fața casei sale. A stat numai cu ochii în telefon
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Cea mai grasă pisică a trecut printr-o transformare uluitoare. A slăbit peste șase kilograme, iar acum se bucură de o viață normală
Cea mai grasă pisică a trecut printr-o transformare uluitoare. A slăbit peste șase kilograme, iar acum se bucură de o viață normală