superbet
(P) Real Madrid, mare favorită să ajungă în finală! Bayern vrea să calce pe urmele lui Dortmund
240507_PSG_Dortmund_DigiSport_Blog_SoMe_1060x636
(P) PSG – Dortmund: aflăm prima finalistă a Ligii Campionilor!
FOTBAL:ASTRA GIURGIU-DINAMO BUCURESTI, PLAY OFF LIGA 1 ORANGE (2.05.2016)
Exclusiv Răbufnire în direct: ”De ce nu poate să antreneze Rapidul? Nu am nimic cu ei, dar nu știu nimic”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Matinal

(P) Un nou trofeu pentru Pep sau rupe Sevilla blestemul ultimilor 17 ani? SuperOfertă pentru Supercupa Europei

16.08.2023, 14:07

Doar două echipe au reușit să câștige tripla istorică și Supercupa Europei în acest sezon, iar Manchester City va încerca să intre, miercuri seară, pe lista selectă pe care se mai află doar Barcelona și Bayern Munchen. Primul mare trofeu al stagiunii e pus în joc de la ora 22:00, pe "Georgios Karaiskakis" din Pireu, acolo unde echipa lui Pep Guardiola va înfrunta Sevilla, câștigătoarea Europa League care încearcă să oprească o serie negativă pornită încă din 2006 în Supercupa Europei. City - Sevilla e SuperMeciul mijlocului de săptămână, live pe Superbet alături de Streaming, SuperCote, SuperPariuri, SuperAvantaj, Combinabile și sute de opțiuni pentru fiecare detaliu al partidei!

230810_Treble & Supercup winners_1060x636
  • Premier League: Tottenham - Burnley, sâmbătă, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - CFR Cluj, sâmbătă, 20:00, DGS 1

Pep și Haaland la porțile istoriei

Foarte puține au fost momentele în care un club care a câștigat tripla campionat-cupă-UCL a reușit să se impună și în Supercupa Europei. A făcut-o Pep cu a sa Barcelona magică din 2009, catalanii au repetat izbânda în 2015, iar Bayern Munchen (2013 și 2020) e a doua formație capabilă de o astfel de performanță. PSV (1988), Man. United (1999) și Internazionale Milano (2010) au ratat acest obiectiv, dovedind că nu întotdeauna după trei urmează și patru.

Vezi Oferta Superbet pentru City – Sevilla și fii responsabil!

Câștigător de manieră impresionantă în Premier League și Champions League, Pep Guardiola a pierdut Supercupa Angliei în fața lui Arsenal Londra, la loviturile de departajare, dar City s-a redresat în campionat, 3-0 pe terenul lui Burnley. Miercuri, într-o seară călduroasă din Grecia, managerul catalan nu se va putea baza pe căpitanul Kevin de Bruyne, dar va avea în Erling Haaland un o armă aproape imposibil de oprit. Marcator a 54 de goluri în 55 de meciuri după transferul de la Dortmund pe Etihad, cyborg-ul norvegian a început noua stagiune cu o dublă în poarta lui Burnley și se anunță candidatul ideal la titlul de golgheter al Angliei și al Ligii Campionilor. Este și primul în topul Cotelor Speciale Superbet pentru marcatori: 1.57 pentru un gol, 3.75 pentru o dublă!

Sevilla joacă în "misiune imposibilă"

În timp ce lucrurile merg de minune în universul albastru al orașului Manchester, Sevilla vine pe stadionul lui Olympiakos cu misiunea de a rupe o serie negativă de cinci Supercupe ale Europei pierdute consecutiv. Andaluzii, care au dominat copios Europa League, unde au șapte trofee, au început cu dreptul, cu un succes cu 3-0 în fața Barcelonei în 2006, apoi au pierdut următoarele cinci ocazii de a pune mâna pe trofeul european. Mai întâi au cedat cu AC Milan (1-3, în 2007), apoi în trei ani consecutivi (2014, 2015, 2016) au fost învinși de Real Madrid, Barcelona și din nou Real Madrid. Pentru ca ultimul insucces să apară în 2020, 1-2 după prelungiri contra lui Bayern Munchen.

Fără să impresioneze pe piața transferurilor în această vară, echipa lui Jose Luis Mendilibar a început greu La Liga, 1-2 cu Valencia, și va încerca să schimbe o paradigmă pe plan european: câștigătoarea Europa League se impune cu greu în fața triumfătoarei din Liga Campionilor. În secolul al 21-lea, doar Galatasaray (2000), Liverpool (2001), Valencia (2004), Sevilla (2006), Zenit (2008) și Atletico Madrid (2010, 2012, 2018) au reușit să răstoarne calculele hârtiei și să se ridice deasupra câștigătoarei Cupei cu Urechi. 


Iar Supercupa de miercuri va reprezenta și continuarea duelului de la distanță dintre Spania și Anglia pe plan continental. Ibericii au cele mai multe Supercupe (16), în timp ce britanicii se află pe locul al doilea, cu nouă reușite. Dacă City se va impune, Anglia va ocupa solitar poziția secundă, urmând să depășească Italia.

La nivelul întâlnirilor directe se poate observa o supremație incontestabilă a lui Manchester City, care a câștigat de fiecare dată în cele patru ocazii în care a înfruntat Sevilla. Cetățenii au marcat de 12 ori și au primit doar trei goluri în acest interval!

Etichete: advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Aurora boreală în România. O furtună solară de o intensitate rară a produs spectaculosul fenomen
Aurora boreală în România. O furtună solară de o intensitate rară a produs spectaculosul fenomen

ACTUALIZARE Fenomen rar vizibil aseară pe cerul României, care seamănă cu aurora boreală. În Alba...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ianis
Ianis Hagi a jucat cu locul 2 din Spania, după 5 meciuri la rând pe bancă, și a fost decisiv! Nota primită

Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Viral instant! Ce a pățit Andreea Bălan la un concert: ”Dezastru!”. Reacția artistei, ”de milioane”
Screenshot 2024-05-10 092035
OUT de la Bayern! Vândut la doar două zile după eliminarea din Champions League
firo: Fuvuball: Soccer: April 23, 2022 1st Bundesliga, season 2021/2022 31st matchday FC Bayern Mvnchen - Borussia Dortmund 3:1, Leroy Sane, Malik Tillman, FC Bayern Mvnchen, FCB, Bayern, FC Bayern, half figure,
Cine ar fi, până la urmă, noul antrenor al Rapidului: "5 titluri și 4 cupe!"
rapid
Recomandările redacției
FOTBAL:ASTRA GIURGIU-DINAMO BUCURESTI, PLAY OFF LIGA 1 ORANGE (2.05.2016)
Exclusiv Răbufnire în direct: ”De ce nu poate să antreneze Rapidul? Nu am nimic cu ei, dar nu știu nimic”

Exclusiv Florin Prunea e convins: șansele lui Dinamo ”au crescut foarte mult” în meciul ”pe viață și pe moarte” cu UTA Arad
FOTBAL:LEGENDE STEAUA BUCURESTI-LEGENDE ROMANIA, AMICAL (7.06.2022)
Perfecțiune! Ce a făcut Ianis Hagi în meciul cu locul doi din Spania, în care a fost decisiv în minutul 90+9
Deportivo Alaves v Girona FC - LaLiga EA Sports
Kylian Mbappe și-a luat adio de la toată lumea, dar a uitat de cel mai important om de la PSG
Paris, France. 07th May, 2024. Kylian MBAPPE of PSG during the UEFA Champions League, Semi-finals, 2nd leg football match between Paris Saint-Germain and Borussia Dortmund on May 7, 2024 at Parc des Princes stadium in Paris, France - Photo Matthieu Mirvil

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media