superbet
(P) Real Madrid, mare favorită să ajungă în finală! Bayern vrea să calce pe urmele lui Dortmund
240507_PSG_Dortmund_DigiSport_Blog_SoMe_1060x636
(P) PSG – Dortmund: aflăm prima finalistă a Ligii Campionilor!
mititelu
Video Adrian Mititelu s-a dus ”glonț” în vestiar după ce FCU Craiova a retrogradat! Anunțul făcut de patronul oltenilor
Digi Sport 1 Live
Acum

(P) Șerifi în Madrid! Invitații neobișnuiți în "sufrageria" marelui Real și cum s-au descurcat

28.09.2021, 12:10

Real Madrid debutează în fața propriilor fani în Liga Campionilor de la ora 22:00, live pe Superbet, cu un meci contra lui Șeriff Tiraspol, un adversar pe care galacticii îl întâlnesc în premieră și una dintre cele mai mici echipe care au pătruns vreodată în "sufrageria" celei mai titrate formații europene.

210927_Real_Madrid_Unusual_Opponents_DigiSport_02
  • Superliga: Farul - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Aston Villa - Liverpool, luni, 22:00, DGS 2

Real - Șeriff e definiția duelului dintre aspiranții la glorie și deținătorii ei, postură în care echipa antrenată acum de Carlo Ancelotti și condusă din teren de Karim Benzema s-a aflat de foarte multe ori de-a lungul istoriei. Cum s-a descurcat Realul contra “piticilor”? Aflăm din rândurile următoare, în care vom face o incursiune a momentelor în care cluburile mici ale Bătrânului Continent au avut privilegiul de a-și măsura forțele cu "los blancos" și aura lor legendară.

AEK Atena, singura care a pus două piedici marelui Real

Cea mai galonată echipă din Liga Campionilor, Real Madrid a fost văzută mereu ca o sperietoare pentru cluburile mici ale Europei, dar și ca o sursă importantă de venit și capital de imagine. Nu de puține ori s-a întâmplat ca formații din țări aflate la periferia fotbalistică să-și dorească să fie trimise în aceeași grupă cu Real Madrid, iar majoritatea s-au ales cu înfrângeri usturătoare (și așteptate), dar și cu rețete financiare importante. E cazul unor cluburi din linia a doua, precum Grasshoppers (0-4 la general în sezonul 1995/1996), Sturm Graz (2-11 la general în 1998/1999), Malmo (0-10 la general în 2015/2016) sau APOEL (0-9 la general în 2017/2018).

Printre ele s-au strecurat însă și câteva excepții. Cea mai importantă poartă semnătura grecilor de la AEK Atena, cei care, în stagiunea 2002/2003, au reușit performanța de a nu pierde niciunul dintre cele două meciuri jucate contra Realului în grupe (3-3 pe teren propriu și 2-2 pe "Bernabeu" în fața a 65.000 de oameni). Și nu în fața oricărui Real, ci a celei mai frumoase forme luate de Sportul Rege în epoca lui Florentino Perez, o echipă cu Casillas, Hierro, Roberto Carlos, Guti, Zidane, Raul, Figo sau Ronaldo.

O mențiune specială acordăm și maghiarilor de la Ferencvaros (1-1 pe teren propriu în 1995/1996) și belgienilor de la Genk (1-1 "acasă" în 2002/2003).

Șeriff vine la Madrid în cel mai bun moment al istoriei


Ca orice outsider plin de entuziasm, Șeriff Tiraspol va încerca să arate că cifrele sunt pentru statisticieni, că fotbalul se joacă pe goluri și că meciurile se câștigă prin muncă și dăruire. Așa au ajuns moldovenii până în grupele Ligii Campionilor 2021/2022 după ce au trecut trei tururi preliminare, iar prima reprezentantă din istoria Republicii Moldova nu s-a făcut deloc de râs în întâiul meci la "masa bogaților".

Trăind visul de a nimeri într-o grupă cu Real, Inter și Șahtior (repartizate în aceeași grupă și sezonul trecut), Șeriff a început la superlativul absolut, iar victoria cu 2-0 în fața "minerilor" din Donețk o recomandă drept pretendentă cu drepturi reale la obținerea locului al treilea, care duce în Europa League. Dar Madrid, Spania, e un loc în care doar cei mai buni au supraviețuit și un oraș din care chiar și cei mai mari dintre cei mari au plecat învinși!

Miza pe Benzema și Vinicius

După 1-0 pe "Meazza" grație combinației letale a junilor Camavinga și Rodrygo, Realul știe că cele trei puncte cu Șeriff sunt aducătoare de liniște în vederea calificării fără emoții. Iar jocul ofensiv al lui Carlo Ancelotti se învârte în jurul a două nume: Karim Benzema și Vinicius Junior, un golgheter de rasă și o aripă în plină ascensiune. Primul joacă perfect rolul de lider după plecarea lui Cristiano Ronaldo, face pași mari și siguri spre statutul de legendă a clubului, iar cele opt goluri și cele șapte pase decisive oferite în primele șapte meciuri din LaLiga sunt o declarație clară a intențiilor pe care francezul le are în această stagiune.

Aflat la startul sezonului în care trebuie să confirme așteptările create în jurul său, Vinicius Junior are în spate cinci goluri și trei assist-uri în șapte meciuri interne și statutul de "locotenent" al lui Benzema. Apar ambele staruri ale Realului pe tabelă? Vezi Oferta Specială Superbet și fă-ți SuperBiletele!

Șahtior și Inter, meci de “șase puncte” încă din etapa a doua!

Dacă Șahtiorul se baza pe cele trei puncte din Republica Moldova în calculele pentru calificare și a rămas surprinzător fără ele, Inter putea la fel de bine să atace etapa a doua cu un punct obținut pe teren propriu contra Realului. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, italienii Roberto De Zerbi și Simone Inzaghi vor sta față în față, pe terenul primului, în ceea ce va fi un meci foarte important pentru clasamentul final al grupei. Asta pentru că Șahtior nu-și permite să atace dubla de foc cu Real Madrid cu zero în dreptul punctelor adunate, iar Interul nu are nevoie ca ucrainenii, considerați principali rivali la locul al doilea, să ia un avans important. Va fi a treia înfruntare în mai puțin de un an, precedentele două terminându-se fără vreun gol marcat.

Etichete: advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024
Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024

Costumele de la Eurovision 2024 au atras atenția la fel de mult ca piesele interpretate de...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
gigii
Gigi Becali, nervos când a văzut ce s-a întâmplat la Arena Națională: ”La revedere! Au făcut ce au vrut”

FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (11.05.2024)
Florinel Coman a rupt tăcerea, după ce qatarezii n-au mai vrut să-i achite clauza de 5.000.000€
coman
Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham
Tottenham Hotspur v Burnley - Premier League - Tottenham Hotspur Stadium
Fanii lui Tottenham au tras aceeași concluzie, după ce Postecoglou l-a băgat pe Drăgușin abia în repriza a doua
Tottenham Hotspur v Burnley, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 11 May 2024
Recomandările redacției
mititelu
Video Adrian Mititelu s-a dus ”glonț” în vestiar după ce FCU Craiova a retrogradat! Anunțul făcut de patronul oltenilor

Mircea Rednic s-a ”dezlănțuit” la conferința de presă! A ”mitraliat” un conducător de la Dinamo: ”Nesimțit!”
rednic
Video&Foto Haos la Craiova! Ce a făcut galeria echipei, după ce oltenii au retrogradat direct în Liga 2
scandal
Se știu meciurile de baraj! Când se vor disputa partidele de menținere/promovare
liga 2

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media