superbet
(P) Real – Man. City, finala din sferturi! „Galacticii” vor revanşa după sezonul trecut
(P) Primul trofeu al sezonului pentru Klopp sau se răzbună Pochettino?
ionut-pantiru
Exclusiv Suprinzător! Anunțul lui Gigi Becali despre jucătorul de la FCSB căruia ”îi plătește salariul degeaba de 3 ani”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

(P) Naționala caută restartul la Helsinki. Dar cine marchează contra Finlandei?

articol scris de Digi Sport
23.09.2022, 15:35

Naționala lui Edward Iordănescu merge în Finlanda, la Helsinki, cu gândul la eternele calcule pe final de grupă a Ligii Națiunilor, dar și cu obiectivul de a da restartul așteptat de milioane de fani și a se întoarce acasă cu trei puncte, un joc bun și un plus ofensiv atât de căutat în ultima perioadă. Partida contra nordicilor e penultima a actualei ediții din Liga Națiunilor, una în care dăm peste un adversar pe care l-am tot învins de-a lungul istoriei, dar și un meci în care "tricolorii" trebuie să dea dovadă de tărie de caracter. Finlanda - România se joacă de la 21:45, cu SuperCote, SuperLive, sute de opțiuni și Pariuri Speciale pe Superbet și cu o întrebare care-și așteaptă răspunsul: cine devine liderul ofensivei cu care vom ataca preliminariile EURO 2024?

230922_Finlanda_vs_Romania_1060x636
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Se caută "goleador" la națională: Alibec și Drăguș, cei mai în formă!

Vremurile în care România se baza pe atacanți precum Florea Dumitrache, Rodion Cămătaru, Florin Răducioiu, Viorel Moldovan, Ionel Ganea sau Ciprian Marica au apus și au atras după sine o serie de comparații care nu i-au pus într-o lumină bună pe "urmașii" celor de mai sus. Pe final de septembrie 2022, linia de clasament ne spune că avem cel mai slab atac (un gol în patru meciuri) într-o grupă în care am întâlnit de două ori Muntenegru, o dată Finlanda și o dată Bosnia. Dar și că meciul de la Helsinki e ocazia perfectă pentru atacanții români să iasă în evidență.

Șase jucători (Denis Alibec, George Pușcaș, Florin Tănase, Florinel Coman, Dennis Man și Denis Drăguș) se luptă pentru cele trei locuri din ofensiva lui Edward Iordănescu, iar vârful Farului are avantajul de a fi într-o formă mult mai bună decât a rivalilor săi. Alibec (cotă 4.00 să marcheze în poarta Finlandei) are patru goluri și o pasă decisivă în cele șapte meciuri jucate sub comanda lui Gică Hagi în acest sezon, iar Denis Drăguș (cotă 4.40 pentru a-și trece numele pe lista marcatorilor) a înscris de trei ori în nouă partide în care a evoluat pentru Standard Liege. George Pușcaș are un start mai greoi de sezon, Florinel Coman a înscris de două ori și a oferit trei pase decisive în 13 apariții, în timp ce Dennis Man (două goluri în șapte meciuri) arată o revenire de formă la Parma. Jokerul lui Iordănescu ar putea fi Florin Tănase (cotă 4.00 pe Superbet pentru un gol marcat).

Zi cu meciuri de top în Nations League. Vezi Oferta Superbet și pariază inspirat!

Obiective la Helsinki: să-l blocăm pe Pukki și să luăm trei puncte

Deplasarea în Finlanda vine la pachet cu o serie de provocări importante pentru tricolori, mai ales în vederea viitorului pe termen mediu și lung. O victorie ne-ar ajuta să trecem peste finlandezi în clasament, să micșorăm emoțiile în ceea ce privește retrogradarea în Liga C din Nations League și, de ce nu, să sperăm la obținerea unuia dintre primele două locuri, în funcție de rezultatul din Bosnia şi Herţegovina - Muntenegru. Cum primul loc în grupă e mai degrabă utopic și imposibil de realizat, România va intra, în proporție de 99%, în urna a treia la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2024, eveniment care va avea loc pe 9 octombrie.


În paralel, o altă provocare vine din zona defensivă, acolo unde Edward Iordănescu nu se va mai baza pe Florin Niță (neconvocat), Vlad Chiricheș (accidentat) și Andrei Burcă (suspendat) pentru a-l bloca pe Teemu Pukki. Vârful lui Norwich, care în ultimii ani a pendulat între Premier League și Championship, a fost trecut pe "modul silențios" în meciul din Giulești (1-0) și va dori să-și ia revanșa în fața propriilor fani. Pukki e cel mai bun marcator din istoria naționalei Finlandei, cu 36 de goluri (patru peste legendarul Jari Litmanen), are două goluri și două pase decisive în cele patru meciuri jucate în Liga Națiunilor 2022, iar la echipa de club a adunat trei goluri și trei assist-uri în zece meciuri, contribuind la mai multe reușite decât oricare dintre atacanții convocați de Iordănescu!

Etichete: superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0868753464
Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit
Screenshot 2024-04-28 at 23.20.51
Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova
sucu-14
”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra
nadia-jemez20
Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor
FC Barcelona, Barca Logo THW Kiel vs. FC Barcelona, Handball, EHF Champions League, Gruppenphase, Spieltag 7, Saison 202
Recomandările redacției
ionut-pantiru
Exclusiv Suprinzător! Anunțul lui Gigi Becali despre jucătorul de la FCSB căruia ”îi plătește salariul degeaba de 3 ani”

După ce FCSB a câștigat titlul, Giani Kiriță a făcut un anunț neașteptat
giani kirita
Fotbalistul de la CFR pe care Dan Petrescu îl dă afară. Ioan Varga a confirmat: ”Nu-l vrea”
CFR Cluj v FC Arges - Romania Liga 1, Cluj-Napoca - 19 Feb 2023
Foto Una dintre cele mai frumoase femei din România, spectacol în Giulești după Rapid - Universitatea Craiova: ”Siuuuu”
antonia0

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media