vizual digi
(P) Pentru istorie, pentru Europa! SuperOfertă pentru Corvinul - Oțelul, marea finală a Cupei
superbet
(P) Real Madrid, mare favorită să ajungă în finală! Bayern vrea să calce pe urmele lui Dortmund
albion-rrahmani
Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

(P) Manchester Derby, capul de afiș în fotbalul European la sfârșitul săptămânii

06.12.2019, 18:01

Weekend-ul fotbalistic este dominat de „Manchester Derby”, City vs United, programat sâmbătă, de la ora 19:30, în cadrul etapei a 16-a în Premier League. Cele două formații sunt despărțite de 11 puncte, în favoarea trupei lui Pep Guardiola. Campioana en-titre este clasată pe podium, după Liverpool și Leicester, în timp ce „diavolii roșii” sunt la 8 puncte distanță de zona locurilor pentru Liga Campionilor (Top 4). Pentru jucătorii Superbet, partida are o încărcătură specială, fiindcă e primul derby al orașului Manchester pe care îl vor putea câștiga înainte de minutul 90, fiindcă au la dispoziție pe aplicația Superbet și opțiunea Cashout, care le permite să închidă pariul și să încaseze câștigul din acel moment în contul de jucător, înainte de fluierul final !

191206_derby_of_manchester
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Instalează gratuit cea mai utilizată aplicație de pariuri sportive în România, aplicația Superbet!

Forma sportivă

Ambele formații din Manchester au rămas deocamdată datoare în acest sezon. „Cetățenii” au adunat 5 meciuri fără victorie, astfel că azi se regăsesc la 11 puncte distanță de liderul Liverpool, o diferență greu de acceptat. După două jocuri în deplasare, în care a marcat șase goluri dar a obținut doar patru puncte (2-2 cu Newcastle și 4-1 cu Burnley), Manchester City revine pe „Etihad”, unde a pierdut deja cinci puncte în acest sezon (2-2 cu Tottenham și 0-2 cu Wolverhampton). Băieții lui Guardiola au câștigat la limită ultimele două meciuri disputate în propriul fief, 2-1 cu Southampton și Chelsea, dar au totuși o medie de 3 goluri aici în acest sezon.

De partea cealaltă, Manchester United nu a legat până în acest moment două victorii în Premier League, iar acest lucru reflectă din plin parcursul din acest sezon. La mijlocul săptămânii, „diavolii roșii” au reușit să învingă Tottenham Hotspur într-un meci plin de semnificații (2-1), dar asta nu înseamnă că Ole Gunnar Solskjaer a scăpat de presiunea unei posibile schimbări. Norvegianul este obligat să câștige meciuri în continuare pentru a rezista la Manchester United, mai ales că numele lui Pochettino este foarte des vehiculat în această perioadă. Gruparea de pe Old Trafford nu a pierdut în ultimele patru meciuri din Premier League, dar în cele șapte jocuri din deplasare a câștigat doar o partidă la Norwich (3-1). Și în ultimul joc „afară” a înscris 3 goluri (3-3 cu Sheffield United), dar golaverajul este negativ înaintea deplasării pe „Etihad”, 8-10.


Ce ne spune istoria

Manchester City și Manchester United, despărțite doar de 6,4 kilometri, s-au întâlnit pentru prima dată în 1881. Cele două rivale s-au întâlnit în 178 de meciuri, iar „diavolii roșii” încă au un avantaj destul de clar la victorii (73 vs 53; restul s-au terminat la egalitate). La trofee câștigate de-a lungul timpului în toate competițiile, diferența este și mai mare, 66-25 pentru Manchester United.

În fotbalul modern – era Premier League, Manchester United a câștigat 13 titluri, iar Manchester City, 4 titluri. „Diavolii roșii” au fost dominanți aproape 20 de ani, perioadă în care „cetățenii” au fost și în liga secundă (anii 90), dar din sezonul 2011-2012, raportul de forțe s-a schimbat, începând cu acel 6-1 memorabil pe „Old Trafford”, cu „duble” realizate de Balotelli și Dzeko, pe lista marcatorilor mai regăsindu-se Aguero și David Silva, aflați și azi în lot. Manchester City a câștigat de atunci patru titluri, față de unul de către rivali. Apoi, tot de atunci, gazdele acestei întâlniri au câștigat 10 din cele 16 partide! Totuși, Manchester United s-a impus în două din ultimele patru deplasări în Premier League, cu 1-0 în 2016 (gol Rashford) și 3-2 în martie 2018 (Pogba a realizat o „dublă” în acest meci).

Și pentru că vorbim de un mare derby al fotbalului din Anglia și din Europa, nu putem să-i omitem pe oamenii care au marcat cel mai mult de-a lungul istoriei. Wayne Rooney este fotbalistul cu cele mai multe goluri – 11, fiind secondat de doi oameni de la Manchester City, Joe Hayes și Francis Lee – 10 goluri. Sergio Aguero a marcat 9 goluri, la fel ca și legendarul Sir Bobby Charlton. Eric Cantona se află și el în Top 10, cu 8 reușite.

Vezi AICI cele mai tari cote pentru derby-ul orașului Manchester! Superbet ți-a pregătit cea mai avantajoasă ofertă

Marile absențe ale Derby-ului

Ambele formații din Manchester au absențe notabile pentru acest Derby. Gazdele nu se pot baza în primul rând pe Sergio Aguero, care va lipsi câteva săptămâni bune. De asemenea, Sane, Laporte și Zinchenko sunt absențe pe termen lung. De partea cealaltă, lista este deschisă mai nou de atacantul Anthony Martial, care a lipsit și din jocul de la mijlocul acestei săptămâni. În schimb, Ole Gunnar Solskjaer ar putea să-l aibă din nou la dispoziție pe Paul Pogba, absent de o perioadă destul de lungă. De altfel, francezul a jucat doar șase meciuri în acest sezon. Dalot, Bailly, Matic și Rojo sunt celelalte absențe la Manchester United.

Când e vorba despre posibilii înlocuitori pentru atacanții celor două formații, atunci diferența este destul de mare în favoarea echipei Manchester City. În locul lui Aguero va juca cel mai probabil Gabriel Jesus, autor a unei „duble” la Burnley. Brazilianul a declarat că își dorește să marcheze foarte multe goluri în această perioadă, jucând în rolul lui Aguero: „Îmi cunosc calitățile, știu că pot înscrie. Sergio marchează de fiecare dată când joacă. Aceasta este și ambiția mea. Vreau să joc și să înscriu de fiecare dată”.

La Manchester United, primul jucător care ar putea intra în locul lui Martial este tânărul Mason Greenwood. Ole Gunnar Solskjaer îl poate trimite vârf și pe Rashford, omul care a marcat golurile cu Tottenham, iar în linia de trei mijlocași din spatele atacantului să vină cu o altă soluție.

Omul care va conduce marele meci al orașului Manchester

Anthony Taylor a fost desemnat arbitrul pentru derby-ul din Manchester. În vârstă de 40 de ani, arbitrul oficiază regulat meciuri din Premier League și Liga Campionilor. Taylor vine din Wythenshawe, o zonă din oraș strâns asociată cu Manchester United, după cum informează presa britanică!

Deschide un cont la Superbet și beneficiezi de cea mai bună ofertă de pariuri sportive din România

Taylor a condus și meciul de pe „Etihad” din noiembrie 2018, câștigat de Manchester City cu scorul de 3-1.

Echipele probabile:

Manchester City: Ederson; Walker, Fernandinho, Stones, Mendy; De Bruyne, Rodri, David Silva; Mahrez, Gabriel Jesus, Sterling

Manchester United: De Gea; Wan Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw; Mc Tominay, Fred; James, Pogba, Pereira; Rashford

Etichete: advertorial , superbet , advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
amp8
Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul
Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League - Old Trafford
Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia
profimedia-0361486840
36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului
laca
Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România
Screenshot 2023-12-25 at 20.26.52
Recomandările redacției
albion-rrahmani
Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

De neînțeles! Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi după ce a fost cel mai bun cu Real Madrid. A atins de 3 ori mingea
Getafe, Spain - May 15: Ianis Hagi of Deportivo Alav� s passes the ball during the La Liga AE match between Real Madrid
Primul transfer al FCSB-ului pentru Champions League! Când face vizita medicală + Salariul jucătorului
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (11.05.2024)
Și-a anunțat plecarea imediat după ultimul meci al sezonului: ”Mă duc undeva unde sunt dorit”
aganovic

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media