SIMONA HALEP - DIGISPORT-25
Simona Halep, pozată cu un bărbat cu 25 de ani mai mare și cu o avere de 70 de milioane €. Prima reacție: ”Relație amoroasă?”
Tennis: US OPEN
Dezvăluiri despre accidentarea Simonei Halep, după ce a abandonat în primul tur de la Trophee Clarins
razvan-lucescu
Răzvan Lucescu, unic în istoria de 98 de ani a lui PAOK! Cui i-a dedicat titlul: ”Boss, e pentru tine”
Digi Sport 1 Live
Acum

Totul despre Halep, din perspectiva lui Darren Cahill. 10 aspecte care definesc cariera Simonei

29.09.2015, 14:21

Darren Cahill a ajuns unul dintre cei mai reputaţi antrenori din tenis. Ca tehnician, australianul şi-a depăşit cu mult performanţele obţinute ca sportiv, cu o singură semifinală de US Open jucată în carieră şi un cel mai bun loc în clasamentul ATP - 22, în aprilie 1989.

cahill you wish
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

De-a lungul carierei sale de antrenor, Cahill i-a ghidat spre succes, în egală măsură, pe cei mai tineri, dar şi pe veterani, urcând în fotoliul de lider mondial cel mai precoce număr unu (Lleyton Hewitt - 2001), dar şi pe cel mai vârstnic (Andre Agassi - 33 ani). Darren Cahill a vorbit pentru ProSport despre noua provocare a carierei sale: aducerea Simonei Halep în fotoliul de lider mondial.

În interviul amintit, Cahill a dezbătut 10 teme importante care definesc tot ceea ce înseamnă jocul şi cariera Simonei Halep. Australianul a încheiat dialogul cu reporterii povestind ceea ce l-a amuzat cel mai mult la Simona: "Atunci când am fost în Bucureşti, a fost extrem de chinuită de diversele direcţii. Ştiu că scuza ei este că vine din Constanţa, dar până şi vocea sistemului de navigare părea că suspină adânc după câte întoarceri greşite a făcut!".

Darren Cahill a mai vorbit despre:

ARMA PRINCIPALĂ DIN JOCUL SIMONEI: "Îmbunătăţirea tranziţiei dintre ofensivă şi defensivă va fi unul dintre modulele principale din jocul ei care se vor îmbunătăţi în următorii ani. Pe măsură ce greutatea loviturilor sale va creşte, vor creşte şi oportunităţile de a avansa în teren pentru a finaliza în apropierea fileului, nemailăsând astfel loc adversarelor pentru a recupera şi a relansa schimbul. Multor jucătoare din actuala generaţie le sunt străine venirile la fileu şi finalizările din acea zonă, dar ele sunt o armă preţioasă în faţa multor jucătoare care se apără bine".

PRIETENIA CU JUCĂTOARELE DIN ROMÂNIA: "A ajutat mult şi faptul că România are un grup minunat de jucătoare care se impulsionează reciproc către mai mult şi toate par a se înţelege foarte bine. Jucătoarele, antrenorii şi echipele sunt apropiate şi există un sentiment puternic de colegialitate, există spirit de echipă, păstrând însă în acelaşi timp latura competitivă. Competitivitatea şi etica de lucru ale Simonei sunt elemente-cheie în spatele succesului ei. Simona a vorbit mereu despre mândria de a reprezenta România, despre dragostea pentru ţară şi oameni. Este româncă în primul rând, jucătoare de tenis în al doilea rând".


ÎMBUNĂTĂŢIREA SERVICIULUI SIMONEI: "Serviciul este un proiect în plină dezvoltare. Simona a făcut în acest an mici ajustări în ceea ce priveşte lansarea mingii, pentru a câştiga forţă şi variaţie, dar este nevoie de timp pentru ca aceste schimbări să înceapă să se simtă ca fiind normal. Ea lucrează zi de zi la antrenament, fiind conştientă că un serviciu mai bun nu aduce decât beneficii jocului său".

JUCĂTORUL DIN ATP DE CARE SIMONA ÎI AMINTEŞTE LUI CAHILL: "Simona are multe dintre calităţile pe care le-am văzut şi la Lleyton Hewitt, la vârstă fragedă. Etică de lucru, dorinţă, stil de joc, spirit competitiv şi temperament, toate sunt foarte similare".

CELE MAI MARI CALITĂŢI ALE SPORTIVEI: "Este foarte bună atunci când vine vorba să rezolve o problemă. Îi place să îşi lămurească singură lucrurile. Acesta a fost primul lucru pe care Victor mi l-a spus despre ea: dacă ea crede în ceva şi simte acel ceva, atunci va schimba imediat în jocul ei. Asta înseamnă în egală măsură că poate fi puţin încăpăţânată pe alocuri. Nu este nimic rău în asta, este personalitatea ei. Nu există doi jucători care să vadă jocul identic şi fiecare jucător trebuie antrenat prin prisma a ceea ce vede el, nu antrenorul.

BILANŢUL ANULUI 2015: "Din multe privinţe, 2015-le său a fost chiar mai impresionant (n.r. – decât 2014), ca urmare a faptului că a reuşit să îşi consolideze poziţia, ca una dintre cele mai bune jucătoare din lumea tenisului, în măsura în care în paralel, a fost nevoită să gestioneze, în premieră, un întreg set de noi forme de presiune şi noi aşteptări, care sunt greu de descris în cuvinte. Îţi schimbă viaţa şi pe teren, şi înafara lui".

FORŢA FIZICĂ A SIMONEI: "Simona iubeşte cu adevărat jocul. Asta cu singuranţă ajută atunci când îţi pui problema unei cariere lungi. Simona şi Theo au făcut treabă incredibilă în a proteja cel mai preţios bun – corpul ei. Nu s-a întâmplat peste noapte. S-au adunat peste cinci ani de muncă în afara terenului de tenis, în perioade dificile, în care ea poate nu a înţeles de ce trebuia să facă toată această muncă".

ACTIVITATEA DE PE REŢELELE SOCIALE: "Simona este responsabilă complet de activitatea de pe reţelele de socializare, are mintea ascuţită şi adoră să zâmbească. Dar tot ce postează pe Facebook, Instagram şi Twitter – este EA. Cred că este minunat faptul că fanii au ocazia să întrevadă o parte a ei de care noi ne bucurăm zilnic".

AŞTEPTĂRILE DE LA SERENA WILLIAMS: "Mă aştept ca Serena să fie la fel de puternică anul viitor ca de fiecare dată. Este o campioană a tenisului, o campioană a sportului în general şi oricine vrea o victorie împotriva Serenei – trebuie să o câştige pe merit. Ea le face pe fiecare dintre jucătoarele din preajmă tenismene mai bune, pentru că a ridicat nivelul tenisului".

INFLUENŢA EXERCITATĂ DE ION ŢIRIAC ŞI VIRGINIA RUZICI: "[...] În alte departamente ale echipei a avut chiar o stabilitate puternică, cu Theo (n.r. Cercel) – care a avut grijă de partea de fitness în ultimii cinci ani. Domnul Ţiriac a avut o influenţă splendidă, ca mentor şi sfătuitor, iar Virginia Ruzici este managerul ei de opt ani. Fiecare dintre cei trei a avut un rol important în cariera Simonei. Ea s-a înconjurat de oameni valoroşi, care cred în ea şi asta este important".

Turneul de la Wuhan este transmis în direct şi în EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2. Simona Halep - Anastasia Pavlyuchenkova e marţi, de la 15:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 2 şi LIVE VIDEO şi TEXT pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro.

Etichete: tenis , simona halep , halep , cahill , tenis halep , darren cahill , halep cahill


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi „a aterizat forțat” duminică...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
amp8
Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia
profimedia-0361486840
"Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk
profimedia-0874301808
S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular
Real Madrid celebration of 36th Title of LaLiga in Cibeles, Nadrid, Spain - 12 May 2024
Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €
albion-rrahmani
Recomandările redacției
razvan-lucescu
Răzvan Lucescu, unic în istoria de 98 de ani a lui PAOK! Cui i-a dedicat titlul: ”Boss, e pentru tine”

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați
gigi-becali
Video Gestul cu care Drăgușin a devenit favoritul fanilor lui Tottenham: ”Le-a arătat jucătorilor de la Spurs cum se face”
Sheffield United v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Bramall Lane, Sheffield, UK - 19 May 2024
Video Dan Șucu a făcut anunțul! Când va semna noul antrenor al Rapidului + Ce se întâmplă cu Lobonț: ”Îi mulțumim”
dan-sucu
Citește și
Lovitură grea pentru Simona Halep, după accidentarea la genunchi
simo
Gabriela Ruse face spectacol la Trophee Clarins! E în ”sferturi”, iar meciul va fi transmis de Digi Sport
Transylvania Open 2023: Final, Cluj-Napoca, Romania - 22 Oct 2023
Un bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”
Un bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”
Florin Talpan, ultimele informații despre procesul cu FCSB de la EUIPO: "Luni trimit documentele"
Florin Talpan, ultimele informații despre procesul cu FCSB de la EUIPO: "Luni trimit documentele"
Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase
Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase
Regizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"
Regizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Sute de soldați și mercenari ruși se revarsă în Libia. Ce urmărește Moscova
Sute de soldați și mercenari ruși se revarsă în Libia. Ce urmărește Moscova
Ce buton nu trebuie să atingi niciodată când vorbești la telefon. De ce surpriză neplăcută ai parte?
Ce buton nu trebuie să atingi niciodată când vorbești la telefon. De ce surpriză neplăcută ai parte?
Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani
Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani
Fantastic ce a reușit Răzvan Lucescu, care e din nou campion în Grecia. Ultima etapă a fost dramatică
Fantastic ce a reușit Răzvan Lucescu, care e din nou campion în Grecia. Ultima etapă a fost dramatică
Simona Halep: ”Nu mi-a venit să cred”. Ce a spus despre retragere
Simona Halep la Roland Garros. Sursa Foto, Getty (5)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian