2023 Internazionali BNL d’Italia - Day 3
Video Ana Bogdan - Leylah Fernandez 6-4, 6-1. Românca a avut o prestație excelentă și s-a calificat în turul II la WTA Roma
”Zero!”. Ce lovitură: visul Simonei Halep, ”spulberat”!
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
Video Darius Olaru le-a găsit o nouă meserie lui Florinel Coman și Denis Alibec
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

România - Germania 1-4. Tricolorele au retrogradat din Grupa Mondială a Fed Cup

17.04.2016, 13:17

Echipa naţională a României a pierdut cu scorul final de 1-4 întâlnirea cu Germania, din barajul de menţinere în Grupa Mondială a Fed Cup, după înfrângerea suferită de perechea Alexandra Dulgheru/Irina Begu în meciul cu Annika Beck/Julia Goerges cu 7-6 (5), 6-7 (4), 7-10.

monica
  • Media: Fotbal Club, vineri, 19:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - Rapid, vineri, 20:30, DGS 1

Fără presiunea rezultatului, echipa română a început bine meciul şi s-a impus la tie-break cu 7-5 în primul set, după o oră şi cinci minute de joc. În cel de-al doilea set, la 6-5, Dulgheru şi Begu au avut o minge de meci, dar au ratat-o, iar perechea germană a dus jocul în tie-break unde s-a impus cu 7-4. În super tie-break, Beck/Goerges a câştigat cu 10-7 şi şi-a adjudecat victoria.

Meciul, care a durat două ore şi 22 de minute, a avut o asistenţă redusă, majoritatea spectatorilor plecând după meciul pierdut de Monica Niculescu în faţa jucătoarei germane Andrea Petkovic.

În cele cinci partide ale confruntării România - Germania s-au înregistrat următoarele rezultate:

Irina Begu - Angelique Kerber 2-6, 3-6, Simona Halep - Andrea Petkovic 6-4, 6-7 (5), 6-4;
Simona Halep - Angelique Kerber 2-6, 2-6, Monica Niculescu- Andrea Petkovic 6-0, 6-7 (1), 3-6
Alexandra Dulgheru/Irina Begu - Annika Beck/Julia Goerges 7-6 (5), 6-7 (4), 7-10.


România va juca în 2017 în Grupa Mondială II, în timp ce Germania va evolua în acelaşi an în Grupa Mondială.

Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, iar România se află pe 9.


Monica Niculescu, locul 31 WTA, a pierdut, duminică, la Cluj-Napoca, în faţa Andreei Petkovic, locul 30 WTA, cu scorul de 6-0, 6-7 (1), 3-6, şi Germania a câştigat întâlnirea cu România, cu 3-1 şi şi-a asigura prezenţa în ediţia viitoare a Grupei Mondiale I a Fed Cup.

Niculescu a înlocuit-o în ultimul moment pe Irina Begu şi a avut o evoluţie bună în prima parte a partidei cu numărul 2 din echipa Germaniei. Românca a etalat un tenis "colorat", trimiţând mingea când scurt, când lung, când încet, când tare, când înaltă, când razant cu fileul.

Jocul variat al Monică Niculescu, cu mingi scurte şi tăiate, plutind ireal spre terenul adversarei, cu veniri la fileu şi cu accelerări bine gândite, a descumpănit-o pe Petkovic, care nu a găsit mult timp o modalitate să-l contracareze. Însă la fel ca în meciul cu Halep, Andrea şi-a ridicat treptat nivelul evoluţiei. Ea a reuşit să câştige deşi a jucat sâmbătă, două ore şi 50 de minute, iar duminică aproape două ore şi 40 de minute.

Primul set a fost un monolog al româncei, care a greşit o singură minge. A fost un 6-0 firesc, în 32 de minute. Niculescu şi-a mai pierdut din inspiraţie în setul secund, iar Petkovic, fostă ocupantă a locului 9 mondial, a reuşit câteva execuţii bune. Germana s-a desprins la 4-1, după un break în game-ul al patrulea, dar Monica Niculescu nu a despus aremele şi a egalat la 4. Cele două sportive şi-au fructificat apoi serviciul până la 5-5, scor la care din nou Niculescu a făcut break.

În ovaţiile unei Săli Polivalente pline, care a scandat "Monica, Monica", jucătoarea română a servit şi a avut două mingi de meci, dar Petkovic le-a anulat şi a câştigat game-ul, trimiţând setul în tie-break. Niculescu a acuzat ratările anterioare şi nu a reuşit decât un punct în tie-break.

Decisivul a fost un set al break-urilor. Au fost şapte la rând. La 4-3 pentru ea, Petkovic şi-a fructificat serviciul, nu înainte ca Niculescu să rateze două mingi de break. Românca nu a mai putut reveni şi Petkovic a încheiat partida cu un nou break, iar setul cu 6-3, după două ore şi 37 de minute.

# Rafael Nadal a câştigat cu 7-5, 5-7, 6-0, finala de la Monte Carlo, disputată împotriva lui Gael Monfils, partidă transmisă în direct de Digi Sport 2. 


LIVE TEXT Monica Niculescu - Andrea Petkovic

Niculescu - Petkovic 6-0, 6-7 (1-7) 3-6: Petkovic a mai făcut un break şi a dus Germania în Grupa Mondială a Fed Cup. Monica a ratat două mingi de meci, în actul secund. 

Niculescu - Petkovic 6-0, 6-7 (1-7) 3-5: Monica a ratat o minge de break, după un backhand în lung de linie trimis afară. A urmat un smash impecabil al lui Petkovic la cea de-a doua minge de break a României. Germanca a câştigat apoi două schimburi consecutive şi e la un singur game de câştigarea meciului.   

Niculescu - Petkovic 6-0, 6-7 (1-7) 3-4: Monica nu reuşeşte încă să îşi facă serviciul în actul decisiv şi avem 7 break-uri din 7 game-uri disputate. Niculescu a încheiat game-ul cu o dublă greşeală.

Niculescu - Petkovic 6-0, 6-7 (1-7) 3-3: Monica face al treilea break al setului decisiv, unul la zero şi continuă dramatismul în Sala Polivalentă de la Cluj.   

Niculescu - Petkovic 6-0, 6-7 (1-7), 2-3: Continuă seria break-urilor în setul decisiv și jucătoarea din Germania trece din nou la conducere.

Niculescu - Petkovic 6-0, 6-7 (1-7), 2-2: Încă un break, de această dată pentru Monica, obținut la avantaje. 4 break-uri din 4 posibile în setul decisiv!

Niculescu - Petkovic 6-0, 6-7 (1-7), 1-2: Al treilea break al setului e câștigat de sportiva din Germania, care ajunge din nou la conducere.

Niculescu - Petkovic 6-0, 6-7 (1-7), 1-1: Rebreak reușit de Monica! Niculescu egalează la 1 la game-uri în acest set decisiv.

Niculescu - Petkovic 6-0, 6-7 (1-7), 0-1: Sportiva din Germania începe setul decisiv cu un break pe serviciul Monicăi.


SET Niculescu - Petkovic 6-0, 6-7 (1-7): Andrea Petkovic egalează situația la seturi, după ce Monica Niculescu a avut victoria în mână. Sportiva din Germania a câștigat cu 7-1 la tie-break. Vom avea set decisiv la Cluj.

Niculescu - Petkovic 6-0, 6-6: Monica a avut două mingi de meci, dar a pierdut la avantaj și soarta setului al doilea se va decide la tie-break.

Niculescu - Petkovic 6-0, 6-5: Break la 0 reușit de Monica Niculescu! Jucătoarea noastră servește pentru meci!

Niculescu - Petkovic 6-0, 5-5: Monica Niculescu egalează pe propriul serviciu și păstrează șanse să câștige meciul fără set decisiv.

Niculescu - Petkovic 6-0, 4-5: Andrea Petkovic întrerupe seria de 3 game-uri câștigate de Monica și își adjudecă serviciul la avantaje.

* Până în acest moment, Monica Niculescu a comis o singură dublă greșeală, în timp ce Petkovic a comis 4.

Niculescu - Petkovic 6-0, 4-4: Monica egalează în setul al doilea, după o prestație sigură și câteva lovituri prin care îi pune mari probleme adversarei.

Niculescu - Petkovic 6-0, 3-4: Break pentru Monica Niculescu, primul din acest set! A avut două mingi de break și a valorificat-o pe prima, după un schimb superb de lovituri cu Petkovic. La ultimul punct, Monica a trimis o scurtă la care aversara a ajuns cu greu și a reușit să returneze într-o poziție dificilă, chiar lângă fileu, dar jucătoarea noastră a încheiat cu o lovitură foarte bună.

Niculescu - Petkovic 6-0, 2-4: Monica Niculescu își câștigă serviciul cu greu, la avantaj, punând capăt seriei bune a adversarei.

Niculescu - Petkovic 6-0, 1-4: Al treilea game la rând câștigat de Andrea Petkovic, care pare să își fi revenit, după un start de meci ratat.

Niculescu - Petkovic 6-0, 1-3: Primul break reușit în acest meci de jucătoarea din Germania. Monica a mai reușit un as, dar nu a reușit să își câștige serviciul. 

Niculescu - Petkovic 6-0, 1-2: Game adjudecat de Petkovic.

Niculescu - Petkovic 6-0, 1-1. Monica reușește să egaleze la game-uri în setul al doilea. A încheiat game-ul cu o lovitură scurtă de efect, la care Petkovic nu a mai putut ajunge.

Niculescu - Petkovic 6-0, 0-1. Andrea Petkovic câștigă primul game al setului secund, pe propriul serviciu. 

SET Niculescu - Petkovic 6-0: Monica Niculescu își adjudecă primul set cu un game câștigat la 0 pe propriul serviciu. A reușit un prim as al meciului la punctul care a încheiat game-ul și setul.

Niculescu - Petkovic 5-0: Al treilea break pentru Monica! Greșeli multe pentru Petkovic, vizibil incomodată de jocul sportivei noastre. 

Niculescu - Petkovic 4-0: Monica Niculescu joacă senzațional și o forțează pe Andrea Petkovic să greșească des. Petkovic a contestat vehement un aut dictat în favoarea Monicăi.

Niculescu - Petkovic 3-0: Încă un break pentru Monica! Sportiva din România conduce clar meciul și pare să ia încă de acum o opțiune importantă pentru câștigarea primului set.

Niculescu - Petkovic 2-0: Monica Niculescu își câștigă și primul serviciu și are un avantaj de două game-uri, încă din start. Joc foarte bun pentru jucătoarea noastră, care a avut câteva schimburi frumoase de lovituri cu Andrea Petkovic, care pare să nu găsească antidotul pentru jocul bun al Monicăi.

Niculescu - Petkovic 1-0: Break pentru Monica Niculescu, încă din primul game! Jucătoarea din Germania a servit prima și a început cu câteva lovituri excelente, dar Monica a reușit să ducă game-ul la avantaj, unde s-a impus grație unor mingi trimise de adversară fie în afara terenului, fie în fileu.


După ce a egalat pentru România în prima zi a meciului de Fed Cup cu Germania, Simona Halep a cedat, duminică, în două seturi în fața lui Angelique Kerber, scor 2-6, 2-6.

Pentru cel de-al doilea meci al zilei, căpitanul nejucător al României, Alina Tecșor, a schimbat-o pe Irina Begu cu Monica Niculescu. Jucătoarea de pe locul 31 WTA va juca împotriva Andreei Petkovic (locul 30 WTA).

La dublu vor evolua perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu şi Annika Beck/Julia Goerges.


LIVE TEXT Simona Halep - Angelique Kerber

SET și MECI Halep - Kerber 2-6, 2-6. Angelique kerber face 2-1 pentru Germania în meciul de Fed Cup cu România.

Halep - Kerber 2-6, 2-5. Sportiva din Germania câștigă pe propriul serviciu un nou game ajuns la avantaje. La ultima mingea a trimis o lovitură scurtă, la care Simona a reușit să ajungă și să îi trimită în colț, dar Angelique a returnat senzațional, fără speranțe pentru jucătoarea noastră.

Halep - Kerber 2-6, 2-4. Un nou break pentru Angelique Kerber. Simona a câștigat un punct cu o lovitură norocoasă, cu mingea sărind din banda fileului în rama rachetei adversarei, dar nu a fost de ajuns pentru a-i pune în pericol game-ul.

* Simona Halep a cerut intervenția fizioterapeutului, acuzând din nou ceva probleme la gamba stângă, la fel ca în ziua precedentă. După un scurt masaj, revine pe teren pentru cel de-al 6-lea game al setului al doilea.

Halep - Kerber 2-6, 2-3. Joc solid pentru Kerber, ale cărei lovituri o pun serios la treabă pe Simona. Raportul loviturilor de forehand câștigătoare este de 11-1 în favoarea jucătoarei din Germania.

Halep - Kerber 2-6, 2-2. Simona își câștigă serviciul pentru prima dată în acest set, după un game ajuns la avantaje. Kerber a avut primul avantaj, dar apoi a fost pusă în dificultate de loviturile Simonei și a trimis de 3 ori la rând în fileu.

Halep - Kerber 2-6, 1-2. Kerber trece în avantaj, după ce își câștigă serviciul.

Halep - Kerber 2-6, 1-1. Rebreak reușit de Kerber! Simona și-a pierdut serviciul la 0, după o serie de lovituri bune ale jucătoarei din Germania.

Halep - Kerber 2-6, 1-0. Break pentru Simona Halep! Jucătoarea de pe locul 6 WTA a început perfect setul al doilea, valorificându-și prima minge de break de care a beneficiat.

* 18-13 pentru Simona Halep este raportul greșelilor neforțate din primul set.


SET Halep - Kerber 2-6. Angelique Kerber a câștigat primul set pe serviciul Simonei Halep, valorificându-și prima minge de set de care a beneficiat. La penultima minge a setului, sportiva din Constanța s-a enervat din nou și a lovit de mai multe ori racheta de suprafața de joc.

Halep - Kerber 2-5: Kerber își câștigă serviciul, conduce la 3 game-uri și e la unul singur de câștigarea primului set. S-a ajuns din nou la 40-40, iar Halep a avut de două ori avantaj, dar nu a reușit să puncteze decisiv, iar adversara a reușit să se impună, în cele din urmă.

Halep - Kerber 2-4: Încă un break pentru Kerber. Game-ul a ajuns din nou la avantaje. Simona a reușit primul as al meciului și a avut avantaj, dar apoi s-a grăbit și a trimis în fileu la o minge simplă, în care avea tot terenul liber, ratând șansa de a-și adjudeca game-ul. Jucătoarea din Germania a câștigat și următoarele două mingi, distanțându-se din nou la două game-uri.

Halep - Kerber 2-3: Rebreak reușit de Simona! A avut două mingi de break și a valorificat-o pe a doua. Ambele jucătoare 

Halep - Kerber 1-3: Kerber reușește break-ul pe serviciul Simonei, după un nou game ajuns la avantaje. Jucătoarea din România a trimis în afara terenului, la limită, la ultima minge a game-ului, iar decizia arbitrului a făcut-o să arunce racheta.

Halep - Kerber 1-2: Primul game ajuns la avantaje a fost adjudecat de sportiva din Germania. Simona Halep i-a pus serioase probleme cu lovituri puternice și bine plasate și a fost aproape să reușească un prim break.

Halep - Kerber 1-1: Simona și-a câștigat propriul serviciu la 0. Joc solid și siguranță de sine pentru jucătoarea din Constanța

Halep - Kerber 0-1: Primul game al meciului este câștigat de jucătoarea din Germania, pe propriul serviciu. Kerber și-a câștigat toate punctele grație mingilor trimise în afara terenului de Simona.

Start în meciul dintre Simona Halep și Angelique Kerber, al treilea din întâlnirea România - Germania de la Fed Cup.


România și Germania se afla la egalitate după prima zi a barajului pentru menţinerea în Grupa Mondială a Fed Cup, scor 1-1.

Conform tragerii la sorţi, duminică, în meciul de la ora 13:00 al confruntării România - Germania, care are loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a Fed Cup, se vor întâlni Simona Halep, numărul şase mondial, şi Angelique Kerber (3 WTA).

Al doilea meci de simplu al zilei de duminică le va opune pe Irina Begu (35 WTA) şi Andrea Petkovic (30 WTA).

La dublu vor evolua perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu şi Annika Beck/Julia Goerges.

Etichete: romania - germania , fed cup , halep kerber , live halep , live text fed cup , live text fed cup romania - germania , live halep - kerber


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027

Un oraș liniștit de coastă din statul indian Gujarat a atras mai multă atenție în luna martie decât...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ioana-nastase
”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Ilie Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros”

Scandal uriaș după Real Madrid - Bayern: nemții au egalat în minutul 90+13, dar degeaba! Eroare gravă de arbitraj
Real Madrid v FC Bayern München: Semi-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
A fost sau n-a fost ofsaid? Tehnologia a intervenit, în cazul fazei decisive care a declanșat scandalul din Real - Bayern
var9
Specialistul a explicat tot, după faza decisivă care a declanșat un scandal uriaș la Real - Bayern + Momentul, cadru cu cadru
real
Qatarul trece la fapte după eșecul din Champions League: transfer de 100.000.000€ la PSG!
FRA: PSG : Nasser AL-KHELAIFI
Recomandările redacției
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
Video Darius Olaru le-a găsit o nouă meserie lui Florinel Coman și Denis Alibec

Record absolut! A scris istorie și este singurul care a ajuns în a 9-a finală UEFA Champions League
UEFA Champions League: Real Madrid vs Bayern Munich
Exclusiv Ioan Ovidiu Sabău n-a semnat prelungirea contractului cu 'U' Cluj! Precizarea făcută în direct
Cupa Romaniei - Romania Cup: FC Universitatea U Cluj vs FC Hermannstadt Romania Cup: FC Universitatea U Cluj vs FC Herma
Gigi Becali a vorbit despre transferurile lui Denis Alibec și Louis Munteanu la FCSB
3
Citește și
Live Video Ana Bogdan - Marketa Vondrousova, ACUM, Digi Sport 2 / Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian, în turul III la Roma
jaq
Foto De nicăieri! S-a retras la 32 de ani și a luat pe neașteptate întreaga lume a tenisului
Tennis: US Open
Alina Pușcău, toată o sclipire, într-o rochie decoltată și paietată, la o petrecere ținută după Met Gala. E senzualitatea în persoană
Alina Pușcău, toată o sclipire, într-o rochie decoltată și paietată, la o petrecere ținută după Met Gala. E senzualitatea în persoană
Problemă majoră pe Arena Națională înainte de FCSB - CFR Cluj!
Problemă majoră pe Arena Națională înainte de FCSB - CFR Cluj!
Gigi Becali, dezvăluire tare: a băgat 500.000 de euro în campania finei sale! „Nu am nevoie de DNA, o fac publică”
Gigi Becali, dezvăluire tare: a băgat 500.000 de euro în campania finei sale! „Nu am nevoie de DNA, o fac publică”
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Titi Aur, supărat pe instructorii auto: Școlile de șoferi, sursa carnagiului de pe șosele
Titi Aur, supărat pe instructorii auto: Școlile de șoferi, sursa carnagiului de pe șosele
Marele regret al Danielei Silivaș, gimnasta cu 6 medalii la JO. I s-a falsificat data nașterii
Marele regret al Danielei Silivaș, gimnasta cu 6 medalii la JO. I s-a falsificat data nașterii
Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea
Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea
EXCLUSIV. De ce Mircea Lucescu a refuzat implicarea la o echipă românească. Clubul din Turcia este prima variantă dar și grecii îl caută
EXCLUSIV. De ce Mircea Lucescu a refuzat implicarea la o echipă românească. Clubul din Turcia este prima variantă dar și grecii îl caută
Simona Halep, gata pentru al doilea turneu de la revenire! Joacă pe zgură după o pauză de doi ani, în direct la Digi Sport
simona-halep

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale