FOTBAL:ROMANIA GENERATIA DE AUR-LEGENDELE LUMII, AMICAL (25.05.2024)
Care este jucătorul care ”merge o repriză și astăzi”. Florin Prunea a spus totul după meciul ”Generației de aur”
galca la craiova 2
Cum o vede Costel Gâlcă pe Universitatea Craiova înaintea barajului cu Universitatea Cluj
Exclusiv Florin Prunea a văzut anunțul și este sigur: ”Transferul numărul 1 în România”
Digi Sport 1 Live
Acum

EXCLUSIV Gâlcă, șomer de lux în Spania. Are licența PRO, dar n-are echipă!

06.09.2012, 18:46

Fostul fotbalist român Constantin Gâlcă (40 de ani) s-a stabilit de mai mulți ani într-o mică localitate de lângă Almeria. “Costelinho“ are deja cinci ani de când a agățat ghetele-n cui, dar, momentan, n-are nicio ocupație. După o experiență extrem de scurtă la UD Almeria B, în timpul sezonului 2009-2010, Gâlcă n-a mai avut niciun angajament.

Din Spania, departe de lumea dezlănțuită a fotbalului românesc, unul dintre cei mai buni mijlocași ai României din anii ’90 a acceptat să vorbească, în exclusivitate pentru www.digisport.ro despre situația lui, despre fotbalul spaniol dar și despre campionatul românesc. Evident, nici subiectul echipei naționale n-a fost ocolit.

costel galca-1
  • Fotbal: Moldova - Ucraina, marți, 19:00, DGS 1

  • Fotbal: Portugalia - Irlanda, marți, 21:45, DGS 1

“Aș antrena în Liga I“

Ca orice profesionist, Costel Gâlcă a urmat mai întâi cursurile Școlii de Antrenori și a izbutit să obțină ceea ce își dorea, adică Licența PRO. Totuși, cu această diplomă în buzunar, Gâlcă este un șomer de lux.

“N-am reușit să ajung la nicio echipă. După acea experiență cu Almeria B nu s-a mai întâmplat nimic. Bine, am avut și ceva ghinion pentru că singurele două echipe de aici din Almeria, de ligă secundă, s-au desființat, așa că mi-au luat pâinea de la gură cum se zice (râde). Așa că mă duc la meciuri, la diverse antrenamente, sunt mereu pus la curent cu tot ce trebuie“, ne-a povestit Costel.

Fostul mijlocaș al Stelei și al echipei naționale ar fi tentat să se întoarcă în țară pentru a-și încerca norocul în Liga I.
“Aș antrena în România, sunt convins că nu m-aș face de râs. N-am vreo preferință anume, chiar dacă eu sunt format și lansat de Steaua. Singura condiție pe care aș pune-o ar fi aceea să fiu lăsat să lucrez. Numai că la noi se vrea succesul imediat. Pe de o parte, trebuie înțeleși și oamenii care bagă bani în fotbal, investesc sume uriașe și vor și profit“, a mai spus Gâlcă.

“Nimeni nu mai are răbdare în România!“

Chestionat dacă nu s-ar simți încurcat de o astfel de presiune exercitată din partea finanțatorilor, ex-internaționalul a replicat:

“Nimeni nu mai are răbdare în România, și asta se vede peste tot extrem de limpede. Important este să lucrezi pe baza unui proiect și abia apoi să te uiți și la rezultate. Ele nu se obțin întâmplător. Uitați exemplul Villarreal. Au recunoscut că au greșit, iar acum au început să investească în copii și juniori. Eu zic că un antrenor are nevoie de măcar doi ani pentru a-și duce la bun sfârșit planul“.

Gâlcă recunoaște că cea mai simplă cale spre succes este aceea a achiziționării jucătorilor gata formați, dar laudă și modelul Hagi, care a inițiat la OVidiu, lângă Constanța academia care-i poartă numele.
“Creșterea copiilor este extrem de grea, costisitoare în egală măsură, dar și frumoasă. Modelul CFR este unul care poate garanta succesul imediat, nu însă și pe termen lung. Uitați, spre exemplu, abia acum în România încep să mai apară fotbaliști, după ani buni de secetă. Maxim este un exemplu, care-mi vine acum rapid în minte, dar mai sunt și alți tineri talentați“.

Referitor la echipa națională, Gâlcă spune că trebuie să fim conștienți de nivelul în care ne aflăm acum, dar spune că sunt și speranțe că tricolorii se pot califica la Mondialul brazilian.
“Pentru echipa națională trebuie să ai în permanență cam 40 de jucători pe care să-i monitorizezi, ori noi n-am avut așa ceva. E bine, că acum încep să apară, așa cum spuneam, jucători buni, care pot crește. În grupa preliminară, care este una dificilă, vom întâlni Olanda, care este în reconstrucție și trebuie să profităm, Turcia, o națională pe care o putem anihila, deci avem șanse de calificare“.

“Steaua va câștiga campionatul“


Costel Gâlcă mai nutrește speranța că anul acesta va fi al Stelei.

“Steaua n-a mai câștigat campionatul de foarte mulți ani. Acum pare a avea cea mai bună echipă din ultimul timp. Au avut un start foarte bun, deși n-au jucat cu echipe de top. Este interesant însă că au apărut echipe precum Petrolul, Pandurii, Astra, pe lângă cele cunoscute deja, care se pot bate la campionat. Nu te mai duci la Ploiești sau la Vaslui să câștigi, așa cum era pe timpuri. Este clar că Liga I este mult mai competitivă decât până acum iar asta contează.

Spuneam de Steaua că a avut un start foarte bun și pare principala favorită la titlu, numai că cel mai frumos fotbal îl practică Pandurii. Au un antrenor, Petre Grigoraș, care este de ceva timp acolo, plus că au găsit mereu resurse pentru a înlocui jucătorii plecați la alte echipe. Rămâne de văzut dacă cei de la Târgu Jiu vor reuși să țină cadența până la finalul întrecerii“.

“Jucătorul trebuie să se simtă important într-o echipă“

Când a fost întrebat cum de un jucător ca Răduț, hulit în Ghencea, a ajuns printre cei mai buni la Pandurii, antrenorul a replicat:

“Jucătorul trebuie să se simtă important într-o echipă, asta e cheia. Poate unii dintre ei rezistă la presiune când ajung la o echipă mare, alții nu. Dincolo de talent, contează psihicul față de această presiune exercitată. Nu este ușor să reziști la o echipă mare. Mi-aduc aminte că pe vremea mea, la Steaua, eram ca o familie, ne înțelegeam din priviri. Bine, atunci nu se transferau 10 jucători în fiecare pauză, veneau maximum trei-patru jucători“.

“CFR, între 4 și 6 puncte, Steaua se califică“

Gâlcă a vorbit și despre șansele echipelor noastre în cupele europene.

“Cei de la CFR trebuie să joace fiecare meci la victorie. În fotbalul de azi nu mai contează numele, totul se decide pe teren. Clujenii au o grupă foarte grea. Realist, eu zic că pot obține între patru și șase puncte. Sper să se claseze măcar pe locul trei ca să prindă un loc în primăvara europeană.
Steaua cred că se va califica. Nici ei n-au tocmai o grupă ușoară, cum s-ar crede la prima citire. Chiar dacă au pierdut la scor în fața celor de la Bayern, Stuttgart este o echipă bună, Copenhaga vine din Champions League, iar Molde este o trupă incomodă. Cred că roș-albaștrii se vor bate cu nemții pentru primul loc.“.

Gâlcă despre Săpunaru:
“Săpunaru trebuie să demonstreze că merită să evolueze în campionatul spaniol. Real Zaragoza a avut mereu probleme cu retrogradarea. Nu cred că este un pas înapoi în cariera lui“.

Gâlcă despre Torje:
“Torje este în fața unui noi început și are nevoie de timp pentru adaptare. Sper să reajungă la nivelul lui. Granada este o echipă care are un stil de joc convenabil lui, practică contraatacul“.

Etichete: costel galca , constantin galca , galca despre romania , ce mai face galca , galca vrea sa antreneze in romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie din Indonezia a fost înghițită cu totul de un piton de 6 metri
O femeie din Indonezia a fost înghițită cu totul de un piton de 6 metri

O femeie care a fost dată dispărută în Indonezia a fost găsită moartă, în burta unui piton lung de...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
daniel-balan
Îl recunoști? A fost 10 ani sub contract cu FCSB. ”Gigi Becali mi-a dat 50.000 de dolari. Eram șmecher”

Îl recunoști? A fost căpitan în Liga 1, iar acum și-a spulberat concurența: a câștigat alegerile cu 89% din voturi
gabi muresan (7)
FCSB, în fața loviturii verii! ”Ar fi o mișcare foarte bună! E un lider”
g3
"Să semneze și să plece!" Răsturnare de situație la FCSB
andrei-vlad
Louis Munteanu ar fi ales între Rapid și FCSB! ”Un jucător care vrea un anumit confort”
louis-munteanu
Recomandările redacției
Exclusiv Florin Prunea a văzut anunțul și este sigur: ”Transferul numărul 1 în România”

Oficial Florentin Petre, OUT la 5 zile de la promovare
florentin-petre
S-a despărțit de Dan Petrescu după 8 ani și a semnat! Anunțul oficial
Screenshot 2024-05-05 110037
Exclusiv A văzut conferința lui Topal la Petrolul și nu s-a abținut. ”Nu vreau să jignesc”
Cristian Fogarassy, Claudiu Tudor si Mehmet Topal / Foto: Sport Pictures
Citește și
Doi jucători pentru Costel Gâlcă la Universitatea Craiova
Costel Gâlcă
Exclusiv Ilie Dumitrescu a auzit ce a spus un român din Helsinki despre Gică Craioveanu și a reacționat: ”Nu cred că vrea asta”
ilie dumitrescu (2)
Cum l-ar fi testat Letizia pe regele Felipe înainte de a începe aventura cu fostul cumnat:„A fost o strategie!”
Cum l-ar fi testat Letizia pe regele Felipe înainte de a începe aventura cu fostul cumnat:„A fost o strategie!”
Marea lovitură a verii! O legendă vine pe banca tehnică a lui Dinamo
Marea lovitură a verii! O legendă vine pe banca tehnică a lui Dinamo
Revelația Cupei României și-a prezentat în stil de mare echipă noua vedetă care a jucat la FCSB: „Vom scrie istorie!”
Revelația Cupei României și-a prezentat în stil de mare echipă noua vedetă care a jucat la FCSB: „Vom scrie istorie!”
Salma Hayek, joacă în costum de baie, printre valuri. Nici doborâtă de marea agitată nu-și pierde farmecul: "Vreau să fiu eu valul"
Salma Hayek, joacă în costum de baie, printre valuri. Nici doborâtă de marea agitată nu-și pierde farmecul: "Vreau să fiu eu valul"
Inna s-a plimbat în costum de baie pe skateboard. Artista a întors toate privirile în jurul ei: „Ești ca o căprioară”
Inna s-a plimbat în costum de baie pe skateboard. Artista a întors toate privirile în jurul ei: „Ești ca o căprioară”
Politicienii din fotbal, rezultate diametral opuse la alegeri: avem un fost internațional ajuns primar!
Politicienii din fotbal, rezultate diametral opuse la alegeri: avem un fost internațional ajuns primar!
Martorul luminos la care trebuie să fie atenți șoferii de mașini diesel. Mai merge 2.000 km
Martorul luminos la care trebuie să fie atenți șoferii de mașini diesel. Mai merge 2.000 km
A murit unul dintre cei mai mari sportivi din lume. Doliu în NBA, Chet Walker avea 84 de ani
A murit unul dintre cei mai mari sportivi din lume. Doliu în NBA, Chet Walker avea 84 de ani
Formula 1: calificări incredibile la Montreal. O singură dată s-a mai întâmplat așa ceva, pe vremea lui Schumacher și Villeneuve
Formula 1: calificări incredibile la Montreal. O singură dată s-a mai întâmplat așa ceva, pe vremea lui Schumacher și Villeneuve
”Fabulos!”. Remarcatul lui Costel Gâlcă, după calificarea nebună în preliminariile Conference League
Screenshot 2024-04-26 001230

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Inna s-a plimbat în costum de baie pe skateboard. Artista a întors toate privirile în jurul ei: „Ești ca o căprioară”
Inna s-a plimbat în costum de baie pe skateboard. Artista a întors toate privirile în jurul ei: „Ești ca o căprioară”
Digi World
Cât detergent se pune în mașina de spălat. Mulți irosesc detergentul lichid
Cât detergent se pune în mașina de spălat. Mulți irosesc detergentul lichid
Digi Animal World
Cum arată, de fapt, interiorul marsupiului unui cangur. Imaginile au devenit virale în mediul online
Cum arată, de fapt, interiorul marsupiului unui cangur. Imaginile au devenit virale în mediul online