CSM Bucharest v Buducnost BEMAX - EHF Champions League, Romania - 07 Jan 2024
CSM București și-a adjudecat matematic titlu. Al șaptelea campionat pentru ”tigroaice”
436227544_407443732258445_5962648204004727920_n
Video Calificare istorică! Gloria Bistrița s-a calificat în finala EHF European League, după ce a învins-o pe Dunărea Brăila
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (11.05.2024)
Exclusiv Surpriză! Jucătorul de la FCSB văzut în lotul României la EURO 2024
Digi Sport 1 Live
Acum

Ștefan Birtalan, dublu campion mondial: "În mod normal, domnul Dedu trebuie să demisioneze!"

22.03.2021, 13:35

Fostul handbalist Ştefan Birtalan, dublu campion mondial şi triplu medaliat olimpic cu echipa naţională, a declarat, luni, că preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, trebuie să demisioneze după ce reprezentativa feminină a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

HANDBAL: ADUNARE GENERALA PENTRU ALEGERI LA FEDERATIA ROMANA DE
Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal / Foto: Sport Pictures
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Birtalan și-a adus aminte, într-un material publicat de Agerpres. că în trecut echipei conduse de Cristian Gaţu la FRH i s-a cerut să plece pentru că este depăşită.

Galerie Foto

Ștefan Birtalan: "Când am plecat noi de la federaţie acum 7-8-10 ani, noi cu Gaţu, ne-au spus că vine tineretul şi face treabă la federaţie. Au zis atunci că noi suntem depăşiţi"

"Vina este a celor care conduc federaţia. Ei au o strategie pe patru ani... dar nu s-a făcut nimic, am văzut însă schimbări de antrenori în fiecare an. Cei care conduc trebuie să îşi asume răspunderea, nu? Când am plecat noi de la federaţie acum 7-8-10 ani, noi cu Gaţu, ne-au spus că vine tineretul şi face treabă la federaţie. Au zis atunci că noi suntem depăşiţi. Da, suntem depăşiţi.

Dar ei, uite, nu sunt depăşiţi de situaţie? Eu cred că ei sunt mult mai depăşiţi decât am fost noi. Şi o altă întrebare este mâine cine vine să conducă? E o întrebare mare. Domnul Dedu în mod normal trebuie să demisioneze. Pentru că responsabilitatea aparţine celor care conduc federaţia. E normal să fie aşa. Mai ales că ambele naţionale merg în jos, cel puţin la masculin e de mult problema.


Dar noi ne trezim numai la meciuri dintr-astea, cu Kosovo, cu Muntenegru... Uite, la fete naţionala în ultimii 4-5 ani din 20 de meciuri nu ştiu dacă a câştigat vreo 5. Iar când e meci de calificare ne trezim că e meci greu. Păi sigur că e greu, pentru că nu am mai câştigat de mult cu o echipă bună. Ultimul meci cred că a fost cu Ungaria când am reuşit să învingem în ultima secundă", a afirmat Birtalan.

Ștefan Birtalan: "Domnului Dedu îi transmit să se gândească unde am ajuns şi că cineva trebuie să răspundă!"

"Domnului Dedu îi transmit să se gândească unde am ajuns şi că cineva trebuie să răspundă. Cine să răspundă? Asta îl întreb. Acum ne întrebăm toţi cine e de vină... dar până acum nimeni nu s-a sesizat că lucrurile nu merg bine? Nu avem un Consiliu de Administraţie? Dar noi avem în Consiliul de Administraţie oameni care vorbesc rău de ce au făcut ei.

Numai în România se întâmplă ca eu, de exemplu, să fiu membru în Consiliu de Administraţie al federaţiei şi să vorbesc de rău federaţia. Păi tu nu ai fost acolo să iei măsuri? Ce ai făcut acolo? Scandalul la noi e ceva normal", a adăugat fostul campion mondial acum în vârstă de 72 de ani.

Ștefan Birtalan: "Franța are 1.000.o00 de jucători de handbal, iar noi avem 5.000"

Birtalan reproşează actualei conduceri a FRH faptul că a încercat să copieze modele din străinătate care nu funcţionează în România.

"Sunt multe lucruri care la noi nu merg. Noi am vrut să copiem nişte lucruri care s-au făcut afară, adică să avem echipe foarte bune, cu jucătoare foarte bune într-un campionat intern foarte tare. Dar să nu uităm că noi nu avem un număr de jucătoare aşa de mare pe plan naţional.

Franţa are un milion de jucători şi jucătoare de handbal, iar noi avem 5.000. Deci aici e problema când vrei să copiezi anumite lucruri. Câţi jucători avem noi, câţi are Norvegia? Din păcate trebuie ani mulţi ca să se schimbe ceva în handbal şi în sportul românesc în general. Şi ca să reclădeşti o treabă care s-a rupt acum 20 de ani, nu azi. Noi, cei care am făcut ceva în handbal pe vremuri am tot zis: 'Vedeţi, domne', aveţi grijă că ne ducem dracului'. Şi ne-am dus. Iar acum ca să reclădeşti îţi trebuie timp, oameni devotaţi care să înţeleagă ce trebuie făcut", a afirmat el.

"Meciul cu Muntenegru s-a jucat până la 25-25"

Birtalan a menţionat că se aştepta ca reprezentativa feminină să rateze calificarea la Jocurile Olimpice: "Era de aşteptat pentru că ne-am dus în Muntenegru ştiind foarte clar că avem şansa a treia la calificare. Şi nu poţi să zici că ne-au despărţit două goluri de calificare... pentru că la scorul de 25-25 cele de la Muntenegru nu au vrut să mai joace... mai bine zis nu le-a mai interesat pentru că erau deja calificate. Deci meciul s-a jucat până la 25-25. Însă ştiam toţi că handbalistic vorbind este foarte greu să ne calificăm".

El a precizat că selecţionerul Adrian Vasile trebuie să continue la naţionala feminină. "Adrian Vasile a făcut tot ce a putut cu actualul lot. Eu l-aş ţine în continuare în funcţie, sigur că da. Cine să vină? Iar străinii care să ne bulverseze? Mai ales că eu nu cred că antrenorul principal a fost de vină în ratarea calificării. La această calificare strategia a fost prost gândită. Apoi cred că am avut schimbări de antrenori... cred că 4-5 am avut, nici nu mai ştiu. Iar ăsta e un lucru grav", a subliniat Ştefan Birtalan.

  • Naţionala feminină de handbal a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deşi a învins echipa Muntenegrului cu scorul de 28-25 (15-15), duminică, în turneul preolimpic de la Podgorica. Pentru a se califica, România ar fi avut nevoie de o victorie la cel puţin 5 goluri diferenţă.
  • În primul meci al turneului, Muntenegru a învins Norvegia cu 28-23, apoi Norvegia a întrecut România cu 29-24, iar în ultimul meci, România a dispus de Muntenegru cu 28-25.
  • În clasamentul final, Muntenegru a ocupat primul loc, cu 2 puncte (+2), urmată de Norvegia, 2 puncte (0), şi România, 2 puncte (-2). Primele două clasate s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Agerpres

Etichete: alexandru dedu , stefan birtalan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
21
Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"
FC Schalke 04 v Galatasaray - UEFA Champions League Group D
Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”
FOTBAL:CORVINUL HUNEDOARA-OTELUL GALATI, FINALA CUPEI ROMANIEI BETANO (15.05.2024)
Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri
Screenshot 2024-05-15 232704
Fanii lui Tottenham s-au supărat că Radu Drăgușin a jucat atât de bine încât au cerut: "Reziliați-i contractul!"
Tottenham Hotspur Team Training, Hotspur Way Training Centre, Enfield, UK - 17 Apr 2024
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (11.05.2024)
Exclusiv Surpriză! Jucătorul de la FCSB văzut în lotul României la EURO 2024

Video Exclusiv Helmut Duckadam a aflat ce antrenor aduce Rapidul și a făcut gluma serii
duckadam
Allegri, OUT! Juventus și-a ales viitorul antrenor
Atalanta vs Juventus - Finale Coppa Italia 2023/2024
45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc
profimedia-0868202178
Citește și
Video Gloria Bistrița - Storhamar 27-29, în finala EHF European League. Brăila a pierdut dramatic finala mică
gloria
Dezastru! România va vedea încă un Mondial la TV, în ciuda victoriei din prima manșă a barajului
romania
O femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”
O femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”
CSA Steaua s-a folosit de marca FCSB! Dezvăluirile care-l vor înnebuni pe Talpan. „Gigi Becali să-i dea în judecată!"
CSA Steaua s-a folosit de marca FCSB! Dezvăluirile care-l vor înnebuni pe Talpan. „Gigi Becali să-i dea în judecată!"
Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie
Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Oamenii lui Putin, amenințări cu ce de-al Treilea Război Mondial dacă Ucraina folosește arme occidentale pentru a lovi Rusia
Oamenii lui Putin, amenințări cu ce de-al Treilea Război Mondial dacă Ucraina folosește arme occidentale pentru a lovi Rusia
Guvernul anunță un nou sprijin pentru pensionari. Ce se întâmplă cu 5.000.000 de pensii?
Guvernul anunță un nou sprijin pentru pensionari. Ce se întâmplă cu 5.000.000 de pensii?
ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate
ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate
Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO
Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO
Gloria Bistrița și-a aflat adversara din finala EHF European League
Gloria Bistrița

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”