marten-de-roon
Cea mai importantă săptămână din cariera lui s-a transformat în ”cel mai mare coșmar”: ”Nu credeam că voi scrie aceste cuvinte”
Atalanta BC v Juventus FC - Coppa Italia 2023/2024 Final, Rome, Italy - 15 May 2024
Oficial Allegri, OUT de la Juventus! ”Comportament incompatibil cu valorile clubului”. Cine o va antrena pe ”Bătrâna Doamnă”
thalisson u cluj otelul
Live Video&Text Oțelul - U Cluj 0-2, Digi Sport 1. Anselmo face dubla
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

5 lucruri de urmărit în etapa a 12-a din Serie A Duminică este Roma - Lazio, ÎN DIRECT la Digi Sport

07.11.2015, 17:51

Etapa a 12-a din Serie A stă să înceapă şi Digi Sport îţi spune care sunt cele 5 lucruri pe care trebuie să le urmăreşti în această rundă.

Roma Lazio
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

1. Mancini - omul potrivit pentru Inter. Asta dacă mai avea cineva vreun dubiu. Pentru că, indiferent de alegerile pe care le face (de multe ori ciudate), indiferent de lipsa de reacţie pe care o are uneori şi de conservatorismul cu care merge până în pânzele albe, Mancini a demonstrat, cu Roma, că ştie foarte bine ce are de făcut pe banca nerazzurrilor.

Mancini a învins-o pe Roma prin trei mutări la care nu se aştepta nimeni (Ljaijc în locul lui Icardi, Nagatomo în locul lui Telles şi D'Ambrosio – la primul meci din acest sezon – în locul lui Santon) şi ceva noroc.

Pentru antrenorul Interului, vorba "echipa câştigătoare nu se schimbă" nu este valabilă. Mancini schimbă etapă de etapă şi este probabil s-o facă şi împotriva lui Torino (o echipă solidă, cu un start de sezon bun). Şi e şi normal la o echipă care îşi caută încă identitatea şi formula ideală (după ce în vară a înlocuit 6-7 titulari). Ceea ce nu-şi caută, însă, Interul, este stilul de joc (care, cu siguranţă ar putea fi îmbunătăţit). Unul contondent, axat pe defensivă (care dă randament) şi pe ideea de a nu primi gol, mai întâi, şi de a marca apoi.

La Torino, împotriva unei echipe asemănătoare, cu siguranţă vom vedea un meci tare din toate punctele de vedere. Partida dintre Torino și Inter este transmisă duminică, de la ora 13:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 3.


2. Milan este pe drumul cel bun. A legat trei victorii în trei meciuri, care, luate fiecare în parte, păreau foarte grele, darămite en-gros. Chievo, Sassuolo şi Lazio au căzut în faţa unui Milan care, pentru prima oară în acest sezon, se comportă ca o echipă adevărată, care ştie ce vrea şi care îl urmează pe omul de pe bancă, Sinişa Mihailovic. Toate aceste victorii au fost obţinute în sistemul 4-3-3 şi fără Baloteli – merită şi acest lucru menţionat.

Cu o apărare (până acum 3 etape, punctul slab) care a luat un singur gol în 3 meciuri (şi acela când, practic, nu mai conta) şi cu un atac condus de Bacca (6 goluri în 9 meciuri), Milanul devine echipa de temut pe care şi-o doreşte Berlusconi.

Victoria cu Atalanta este obligatorie pentru a nu da cu piciorul muncii depuse până acum. Partida este transmisă sâmbătă, de la ora 21:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 2.

3. Sassuolo rezistă! Indiferent de condiţiile atmosferice şi de joc. De fapt, dacă ne gândim la meciul cu Juve, de pe teren propriu, care a semănat cu un început de potop, Sassuolo reuşeşte să se adapteze la orice condiţii, în acest start de campionat. O echipă ofensivă care a reuşit să bată campioana en-titre, suferind, apărându-se, pe o vreme care nu a avut nimic de-a face cu fotbalul – o definiţie mai bună pentru o echipă de luptători nu cred că poate fi găsită.

Şi, uite aşa, după 11 etape, Sassuolo este pe 5 în campionat, la doar 5 puncte de primul loc.

Duminică, acasă la Sassuolo, vine codaşa Carpi. Victoria e obligatorie pentru gazde, ca să-şi demonstreze că pot face faţă unei lupte pentru un loc de Europa.

Tânăra Sassuolo mai are multe de învăţat: de exemplu, că trebuie să-i baţi pe cei mici (constant), ca să ajungi o echipă mare. Încă o oportunitate, duminică, de la 16:00.

Sassuolo-Carpi poate fi urmărit duminică, de la ora 16:00, pe digisport.ro!

4. Juventus nu-şi mai permite paşi greşiţi. E adevărat că avem în faţă un campionat echilibrat, care, probabil, se va decide în ultimele etape, dar pentru Juventus fiecare meci a început să fie unul decisiv. Asta dacă campioana en-titre vrea să mai conteaze în lupta pentru primul loc sau chiar pentru un loc de Champions League.

Juve a arătat lucruri frumoase în acest sezon (mai mult în Liga Campionilor, ce-i drept), dar, pentru a reveni în top, trebuie să facă acest lucru etapă de etapă. Evoluţiile slabe din derby-urile cu Roma şi Napoli ar trebui să nu se mai repete, la fel ca derapajele cu Frosinone, Chievo şi Sassuolo.

Evoluţia din Derby d'Italia ar fi de repetat, la fel cea din Ligă, cu Manchester City, combinată, eventual cu "grinta" şi ambiţia din partida cu Torino, din ultima etapă. Iar, când îi ai în echipă pe Pogba, Cuadrado, Dybala sau Morata, orice se poate. Juve poate lega 4-5 victorii în campionat, care să o readucă în lupta pentru primul loc. Deşi cu Empoli (o echipă care joacă un fotbal plăcut, ofensiv) cu siguranţă nu-i va fi uşor.

Empoli-Juventus este transmis dumincă, de la ora 16:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 4, iar fazele video sunt pe digisport.ro și m.digisport.ro.

5. Un derby care va răspunde la foarte multe întrebări importante. Cum se va descurca Roma fără cel mai bun pasator al său (Pjanic)? Cum va reacţiona Lazio după K.O-ul neaşteptat cu Milan, de săptămâna trecută? Cât de mult va mai ataca Roma după ce a fost învinsă în urmă cu o saptămână de Inter, după ce a controlat jocul (în ceea ce priveşte posesia şi ocaziile de gol, mai ales), chiar şi după ce a rămas în 10 oameni? Ce măsuri îşi va lua una dintre cele mai slabe defensive din Serie A (18 goluri primite – penultima, după Carpi) împotriva celui mai bun atac (25 de goluri marcate)?

Toate aceste întrebări îşi vor găsi răspunsul duminică, atunci când vom asista la un nou episod al unuia dintre cele mai frumoase derby-uri de pe Pământ.

Roma s-a comportat bine în meciurile tari: a învins-o pe Juve acasă (2-1) şi pe Fiorentina în deplasare (2-1), dar a pierdut cu Inter, pe Meazza (0-1), după un meci pe care l-a dominat.

Lazio vine după înfrângerea cu Milan (0-3) şi, dacă tot vorbim de meciuri tari în acest sezon, are şi un 0-5 la activ, cu Napoli, pe San Paolo. Cine va avea nervii mai tari în Derby?

De menţionat că ambele echipe vin după victorii în Europa (Roma-Leverkusen 3-2, Rosenborg-Lazio 0-2). Încă ceva, presiunea e pe Lazio, care, dacă pierde, rămâne la 8 puncte de Roma, dar nu presiunea era elementul care lipsea acestui euro derby, transmis duminică, de la ora 16:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1 și cu faze video ÎN TIMP REAL pe digisport.ro și m.digisport.ro!

Etichete: roma - lazio , juventus empoli , etapa italia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Și-a cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $. Cum arată în interior și cu cât vinde acum casa pe roți
Și-a cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $. Cum arată în interior și cu cât vinde acum casa pe roți

După ani de zile în care a trăit și a amenajat rulote, o tânără a făcut o pasiune pentru...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
amp8
Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia
profimedia-0361486840
"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul
Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League - Old Trafford
S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular
Real Madrid celebration of 36th Title of LaLiga in Cibeles, Nadrid, Spain - 12 May 2024
Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România
Screenshot 2023-12-25 at 20.26.52
Recomandările redacției
thalisson u cluj otelul
Live Video&Text Oțelul - U Cluj 0-2, Digi Sport 1. Anselmo face dubla

Marius Șumudică îl ironizează pe Tavi Popescu, înainte de Rapid - FCSB. Unde mai are de lucrat ”perla” lui Becali
100 de milioane de euro pentru Barcelona
Close up of FC Barcelona Home Kit.
Eroul Corvinului Hunedoara vrea să se transfere la un ”colos” din SuperLiga
corvinul
Citește și
Roberto De Zerbi va semna cu un club uriaș. Ziariștii din Anglia au aflat unde va ajunge fostul jucător de la CFR Cluj
Brighton & Hove Albion v Southampton FC - Premier League
Văzut drept înlocuitorul lui Allegri la Juventus, antrenorul a rupt tăcerea
Italian soccer Serie A match - Torino FC vs Bologna FC
Un bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”
Un bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”
Ovidiu Popescu a refuzat-o pe FCSB și a semnat cu U Cluj. Ce salariu va încasa la noua echipă
Ovidiu Popescu a refuzat-o pe FCSB și a semnat cu U Cluj. Ce salariu va încasa la noua echipă
Rapid, oferte pentru Juan Bauza şi Karlo Muhar! Dan Şucu e all-in cu transferurile de la Mititelu şi Varga
Rapid, oferte pentru Juan Bauza şi Karlo Muhar! Dan Şucu e all-in cu transferurile de la Mititelu şi Varga
Billy Zane, de nerecunoscut în primele imagini din filmul „Waltzing With Brando”. Starul din „Titanic” îl interpretează pe Marlon Brando
Billy Zane, de nerecunoscut în primele imagini din filmul „Waltzing With Brando”. Starul din „Titanic” îl interpretează pe Marlon Brando
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Arbitru suspendat pe viață după ce a ajutat cu nesimțire o echipă să promoveze și a sărbătorit alături de jucători
Arbitru suspendat pe viață după ce a ajutat cu nesimțire o echipă să promoveze și a sărbătorit alături de jucători
Amendă de 700 lei dacă nu respecți acest indicator. A fost recent introdus pe drumurile din Europa
Amendă de 700 lei dacă nu respecți acest indicator. A fost recent introdus pe drumurile din Europa
Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani
Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani
Emma Răducanu, mișcare îndrăzneață. S-a retras de la Roland-Garros și așteaptă o minune
Emma Răducanu, mișcare îndrăzneață. S-a retras de la Roland-Garros și așteaptă o minune
Video Fiorentina - Napoli 2-2. Campioana din Serie A speră încă la cupele europene
Fiorentina vs Napoli - Serie A TIM 2023/2024, Florence, Italy - 17 May 2024

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Digi World
Cum arată o zi din viața antreprenorului care vrea să devină adevăratul Benjamin Button. Ia 100 de suplimente pe zi și-și mănâncă cina la 11 dimineața
Cum arată o zi din viața antreprenorului care vrea să devină adevăratul Benjamin Button. Ia 100 de suplimente pe zi și-și mănâncă cina la 11 dimineața
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian