Syria v India: Group B - AFC Asian Cup
Oficial Final de eră! Jucătorul depășit doar de Ronaldo și Messi și-a anunțat retragerea
Al Hilal v Al Nassr - Saudi Super Cup
Transferul de 100.000.000€ a picat. Cristiano Ronaldo, refuzat direct
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (11.05.2024)
Exclusiv Surpriză! Jucătorul de la FCSB văzut în lotul României la EURO 2024
Digi Sport 1 Live
Acum

În urmă cu 4 ani, Burleanu îi mulțumea, acum îl acuză la braț cu Lupescu. Replica pentru președintele FRF

19.03.2018, 18:32

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a făcut o nouă serie de acuzații la adresa lui Ionuț Lupescu, pricipalul său contracandidat la alegerile pentru următorul mandat la șefia forului de la Casa Fotbalului, care vor avea loc pe 18 aprilie. Acum, a primit și o replică din partea unuia dintre cei implicați în "episodul 5" al "serialului" realizat de șeful FRF. Cristi Iancu, fostul director de marketing de la Dinamo, deține compania SEG (Sport Evolution Group) și a formulat o serie de răspunsuri pentru Răzvan Burleanu, potrivit ProSport, care citează Mediafax.

Razvan Burleanu acuzatii Lupescu Cristi Iancu SEG FRF
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

În urmă cu aproape 4 ani, Burleanu îi adresa lui Iancu o scrisoare oficială de mulțumire, după ce firma SEG participase la organizarea cu succes finalei Cupei României, desfășurată pe 23 mai 2014 (ediție câștigată de Astra Giurgiu în fața Stelei, scor 4-2 la loviturile de departajare, după 0-0 la capătul a 90, respectiv 120 de minute).

Scrisoarea de mulțumire a lui Burleanu, din 2014

Galerie Foto

Acum, Cristi Iancu a fost acuzat de Burleanu, printre altele, că, în februarie 2006, ar fi plecat împreună cu Ionuț Lupescu în vacanță în Elveția și că FRF ar fi plătit cazarea și transportul pentru Iancu. Tot în acel an, FRF semnase un contract de externalizare a activităților de marketing, sponsorizări și publicitate cu firma AlLRO CONSULTANŢĂ SRL, al cărei fondator, administrator și unic asociat este Simona Antoaneta Iancu, soția prietenului lui Lupescu, Cristi Iancu, cel care avea să intre în firmă în vara lui 2006, pentru ca pe finalul anului, în luna decembrie, numele companiei să se schimbe în Sport Evolution Group.


Întrebările lui Burleanu la adresa lui Lupescu

1) Care au fost criteriile pentru care unei firme cu 3 angajați și fără obiect de activitate în publicitate sau marketing, deținută de soția prietenului dumneavoastră, i-au fost externalizate marketingul și publicitatea FRF? Ce alte companii au venit cu oferte pentru această externalizare?

2) Care sunt criteriile pentru care SEG a devenit furnizor FRF pentru servicii de la catering la sonorizare, de la bilete la abonamente de internet și telefonie, de la consultanță publicații la izolare fonică?

3) Sumele plătite de FRF către SEG pentru “consultanță publicații” se referă la aceleași publicații ale FRF pe care dumneavoastră le facturați pentru FRF prin firmele dumneavoastră, ale surorii și soției?

4) De ce a plătit FRF în februarie 2006, din banii membrilor săi, excursia în Elveția pentru Cristi Iancu, cel care nu era angajat și nici partener FRF?

Răspunsurile lui Cristi Iancu:

Despre comisionul 15%: "Nu ştiu să se fi mărit comisionul, era vorba de marketingul administraţiei până să vină Lupescu, era ceva făcut pe genunchi, aşa ceva, o învălmăşeală. Din contră, a fost o reducere a comisionului la 15 la sută, fiindcă înainte era de 20, 25 la sută".

Prietenia cu Lupescu: "Eu nu prea mă întâlneam cu echipa. Contactele cu Ionuţ erau la diverse evenimente, unde erau partenerii clubului, erau mese festive, sponsori, acţiuni de marketing. Ionuţ era lider, era căpitan. Erau relaţii amiabile, de respect, dar nu de prietenie. Eu cu Ionuţ ne-am împrietenit după ce am lucrat împreună în acest parteneriat FRF- Alro-Seg, dar faptul că am schimbat numele firmei nu cred că are vreo importanţă. Eu, Cristi Iancu, am experienţă din 1996-1997 şi până în 2000 am fost la Rapid , apoi la Dinamo până în 2005, unde am făcut şi mangement, nu doar marketing.

Lupescu m-a sunat, mi-a zis <<am înţeles că ai plecat de la Dinamo>>. Am răspuns că <<da>>. Când am plecat de la Dinamo, am vrut să-mi văd de drumul meu. I-am spus că-i mulţumesc pentru aprecieri, dar eu nu mai vin ca angajat, mi-am dezvoltat o afacere şi <<dacă vrei vorbim>>. I-am explicat avantajele externalizării acestui segment: scapă de o grămadă de cheltuieli, cu personalul, cu partea de office management, cu tot ce înseamnă un departament. Sunt costuri foarte mari...

În afara de contractul cadru de externalizare, noi am mai gestionat şi nişte evenimente. Meciuri ale naţionalei, când se juca obsesiv la Constanţa. Am adus preşedinţi de companii şi nu puteam să-i înghesui pe toţi într-un colţ, într-un bufet. Normal că apărea un cort, apărea sponzorizare, video, băuturi alcoolice, non alcoolice, mâncare! Aşa e simplu să scoţi să spui: <<ia uite ce s-a făcut în 2006 - 2014!>>. Cum a zis şi el: centenarul FRF... A fost ca un congres, ca un concert, cu delegaţi de la toate cluburile puternice din lume, cu preşedintele FIFA, UEFA. A fost vorba despre transport, cazare, masă, program artistic...".

Biletul de 1.600 de euro în Elveţia: "Am fost cu Ionuţ la un workshop pe probleme de marketing. Toate aceste acţiuni sunt decontate de UEFA, deci ei te invită, poate a plătit federaţia... nu ştiu, dar 1.600 de euro? Nu merg cu Private Jet. Deci, am fost invitaţi de UEFA, ei plătesc tot".

Firma de angajaţi şi cifra de afaceri: "Faptul că FRF încă lucrează cu mine... Trageţi voi concluzia! Am avut contracte şi cu Federaţia Română de Handbal, am organizat şi finala Ligii, finala Cupei. Nu am venit de pe stradă! Sunt cluburi de baschet, de handbal sau altele de fotbal cu care lucrez. Cifra scade şi fiindcă scade <<produsul>> fotbal. Nu mai sunt audienţe, performanţă, stadioane, identitate, echipe de tradiţie. De aceea scade cifra de afaceri, nu fiindcă nu mai sunt multe contracte cu FRF".

Licitaţie: "Eu am propus partea de externalizare şi să fie cu procente la vedere. Au fost reprezentanţii ai celor mai mari firme de management sportiv din Europa, dar care au alte metode de lucru, şi încă o firmă din România. Deci, a fost licitaţie!"

Alte activităţi derulate cu FRF: "Se mai zicea că nu am dat nimic Federaţiei, că mi-am păstrat 75 la sută din contracte, dar chiar nu ştiu despre ce vorbeşte. Publicitate pe site-ul frf.ro nu a existat, iar bannerele sunt pentru parteneri, sunt prinse în contracte. Eu am contracte şi acum cu FRF, la solicitarea lor".

Până în prezent, în afară de Răzvan Burleanu și de Ionuț Lupescu, şi-au mai anunţat intenţia de a candida la alegerile FRF foştii fotbalişti Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu.

Adunarea Generală de alegeri a Federaţiei Române de Fotbal a fost convocată de Comitetul Executiv pentru data de 18 aprilie 2018, ora 11:00. 257 de membri afiliaţi au drept de vot la alegerile pentru şefia FRF din 18 aprilie.

Răzvan Burleanu conduce Federaţia Română de Fotbal din 5 martie 2014, atunci când a câştigat alegerile pentru preşedinţie în dauna celorlalţi trei candidaţi: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian şi Sorin Răducanu.

Etichete: burleanu lupescu , acuzatii burleanu , raspuns burleanu , burleanu lupescu cristi iancu , cristi iancu seg , cristi iancu razvan burleanu , burleanu cristi iancu , cristi iancu burleanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
21
Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"
FC Schalke 04 v Galatasaray - UEFA Champions League Group D
Familia lui Schumacher a strâns 4.000.000 €. Bani pentru ”tratamente pe care nicio ființă umană nu le-a primit”
Formula 2 Grand Prix of Hungary
Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”
FOTBAL:CORVINUL HUNEDOARA-OTELUL GALATI, FINALA CUPEI ROMANIEI BETANO (15.05.2024)
Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri
Screenshot 2024-05-15 232704
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (11.05.2024)
Exclusiv Surpriză! Jucătorul de la FCSB văzut în lotul României la EURO 2024

Video Exclusiv Helmut Duckadam a aflat ce antrenor aduce Rapidul și a făcut gluma serii
duckadam
Allegri, OUT! Juventus și-a ales viitorul antrenor
Atalanta vs Juventus - Finale Coppa Italia 2023/2024
45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc
profimedia-0868202178
Citește și
Presa din Grecia a aflat! Ce vrea să facă PAOK dacă ia titlul chiar pe terenul rivalei istorice
Thessaloniki, Greece, April 21, 2019: Aerial shoot of the Toumba Stadium full of fans of PAOK celebrating the winning of the Greek Super League champi
S-a făcut anunțul oficial! Ce se întâmplă cu Balonul de Aur 2020, singurul din istorie neacordat nimănui
profimedia-0150325738
O femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”
O femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”
CSA Steaua s-a folosit de marca FCSB! Dezvăluirile care-l vor înnebuni pe Talpan. „Gigi Becali să-i dea în judecată!"
CSA Steaua s-a folosit de marca FCSB! Dezvăluirile care-l vor înnebuni pe Talpan. „Gigi Becali să-i dea în judecată!"
Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie
Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Oamenii lui Putin, amenințări cu ce de-al Treilea Război Mondial dacă Ucraina folosește arme occidentale pentru a lovi Rusia
Oamenii lui Putin, amenințări cu ce de-al Treilea Război Mondial dacă Ucraina folosește arme occidentale pentru a lovi Rusia
Guvernul anunță un nou sprijin pentru pensionari. Ce se întâmplă cu 5.000.000 de pensii?
Guvernul anunță un nou sprijin pentru pensionari. Ce se întâmplă cu 5.000.000 de pensii?
ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate
ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate
Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO
Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: &rdquo;Vreau să mă retrag de pe teren&rdquo; VIDEO
Exclusiv Orașul din România în care fotbalul nu e sportul-rege: "Trebuie să recunoaștem! E numărul 1"
FOTBAL:CS TUNARI-AFK CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC, LIGA A-2-A CASA PARIURILOR (23.09.2023)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”