cfr tragere
Posibilii adversari pentru CFR Cluj în preliminariile Conference League, după ce a terminat pe 2 în SuperLiga
Captură de ecran 2024-05-19 110722
Oficial A semnat, la doar o zi după ce a fost dat afară
becali chara
Gigi Becali a auzit ce a spus Elias Charalambous și i-a dat imediat replica
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

Exclusiv Victor Angelescu, revoltat de proiectul de lege pentru Steaua: “Ne întoarcem în comunism!”

articol scris de Digi Sport
13.04.2023, 19:13

CSA Steaua speră să obțină dreptul de promovare în SuperLiga la finalul sezonului 2022-2023, după ce a fost depus un proiect de lege care prevede modificarea Legii Sportului.

victor angelescu
Victor Angelescu, în studioul Digi Sport / Foto: Captură Digi Sport
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

  • CSA Steaua ocupă locul doi în play-off-ul Ligii 2, după trei runde, la un punct de liderul clasamentului, Poli Iași.

Victor Angelescu: "E o aberație! Să joace Armata cu Poliția și cu Căile Ferate"

Dacă proiectul de lege va fi adoptat în Parlament, Legea Sportului va fi modificată astfel încât cluburile de drept public să aibă posibilitatea de a evolua în ligile profesioniste.

Deși în proiectul de lege nu este menționat clubul Steaua, principalul beneficiar al modificării este această echipă departamentală, finanțată de către o instituție a administrației publice centrale (MApN).

  • FRF a anunțat că Steaua poate promova în prima ligă dacă Legea Sportului va fi schimbată până la finalul actualei stagiuni.

În direct la Digi Sport, Victor Angelescu, unul dintre acționarii Rapidului, s-a declarat revoltat de acest demers și a vorbit despre "întoarcerea la comunism".

Victor Angelescu (38 de ani) a cerut o intervenție promptă din partea FRF și LPF pentru a clarifica această situație.


"Mi se pare o aberație! Statul trebuie să sprijine sportul, dar nu în acest fel. Este aberant pentru că practic ne întoarcem în comunism. Să vină și Poliția, Căile Ferate, să-și facă echipe, ca pe vremuri. Să joace Armata cu Poliția și cu Căile Ferate!

Nu mi se pare o inițiativă normală, nu cred că se mai întâmplă altundeva în Europa așa ceva. Vrem să investim, dar nu este o luptă corectă. Unii sunt pe plani privați, unii sunt pe banii tuturor!

Nu e normal ca statul să bage bani la o echipă din Liga 1. În Germania, statul a ajutat enorm echipele, dar în infrastructură și în juniori.

Avem Federația și Liga, trebuie să intervină în acest moment. Nu cred că Federația poate să fie de acord cu așa ceva. Dacă Steaua poate să joace în Liga 1 și se califică pentru cupele europene, ce se întâmplă? Eu știu că n-au voie echipele departamentale în cupele europene", a spus Victor Angelescu, la emisiunea Fotbal Club.

Florin Talpan anunță cum se poate implementa noua lege pentru ca Steaua să promoveze chiar din acest sezon

"E un demers pe care eu l-am făcut de anul trecut, înainte de aniversarea CSA. Nu am înțeles de ce s-a tras atât de timp. Toată lumea își dă cu părerea, e o situație confuză. Trebuia încă de anul trecut să dea drumul acestui demers.

Cred că în 2-3 săptămâni ar trebui să fie rezolvată problema. E timp suficient, dacă se vrea, se poate face. Dacă nu, nu se face nimic. Eu o consider o problemă națională și cred că și dumneavoastră. E un caz foarte mediatizat. Cred că trebuie rezolvat, să nu mai tragem de timp, nu face bine nimănui chestia asta.

Trebuie să câștigăm cu Dinamo și să terminăm pe locul 1, avem o echipă foarte bună, campionatul în Liga 2 nu e atât de tare încât să avem echipe foarte grele. Trebuie să terminăm pe locul 1, între timp se rezolvă și această problemă și de anul viitor se poate evolua în Liga 1. Suntem în termen, avem tot timpul necesar, trebuie să existe voință.

Nu e o lege atât de complicată, durează câteva minute să citești, e ceva simplu. Nu e ca și cum lucrezi la pensii speciale, e o chestie simplă. Suntem pe calea cea bună, așteptăm să se rezolve, de aceea e în regim de urgență. Maxim 2-3 săptămâni ar trebui să dureze, nu mai mult.

Între timp se termină și campionatul, nu văd cine s-ar putea opune. Dacă terminăm pe locul 1, avem și baza și tot ce ne trebuie, ar fi culmea să dăm dreptul altei echipe, care nici nu are stadion. Eu zic că îndeplinim toate condițiile, trebuie să ne dea și nouă posibilitatea", a spus Florin Talpan, la Liga Digi Sport.

Conținutul proiectului de lege pentru modificarea Legii Sportului

Galerie Foto

Modificarea Legii Sportului este motivată în felul următor: “Pentru maximizarea performanțelor sportive și pentru utilizarea la potențialul maxim al bazelor sportive existente la nivel național, se impune recunoașterea ca și cluburi sportive profesioniste și a persoanelor juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, măsură menită să contribuie la o mai eficientă gestionare a infrastructurii existente și fiind, de asemenea, un pas important în efortul de readucere a sportului românesc la nivelul de performanță al sportului din statele europene”.

  • Alături de Vasile Dîncu, ceilalți parlamentari PSD care au semnat propunerea legislativă sunt senatorul Bogdan Matei și deputatul Radu Popa.

Alineatul (1) al Articolului 31 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comericale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internționale pe ramura de sport”.

Alineatul (3) al Articolului 31 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Cluburilor sportive profesioniste organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează”.

Etichete: steaua , csa steaua , liga 1 , lpf , rapid , liga 2 , frf , superliga , steaua promovare , victor angelescu , proiect de lege


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că Raisi a murit
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că Raisi a murit

În timp ce regimul islamic încearcă să se replieze pe repede înainte după moartea președintelui...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
radu-dragusin
Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați
gigi-becali
"Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk
profimedia-0874301808
Aris - PAOK 1-2. Victorie istorică: PAOK a câștigat titlul! Răzvan Lucescu e campionul Greciei!
Griechenland - Fußball Super League Saison 2023-2024 Apostolis Nikolaidis Stadion Athen, 01.10.2023 Panathinaikos Athen
Fanii lui Tottenham, după ce l-au văzut din nou titular pe Radu Drăgușin: ”Nemernicul a avut la dispoziție jumătate de sezon”
radu
Recomandările redacției
becali chara
Gigi Becali a auzit ce a spus Elias Charalambous și i-a dat imediat replica

Rapid s-a impus în fața celor de la FCSB, scor 2-0, în ultimul meci din play-off-ul acestui sezon din SuperLigă.

Mircea Lucescu îl susține pe Neil Lennon, viitorul antrenor al Rapidului. Mesaj pentru cei care îl critică pe Dan Șucu
suc
Ovidiu Popescu, mesaj emoționant după ce a plecat de la FCSB. ”Aici a fost familia mea”
Oficial Sepsi s-a despărțit de ȘAPTE jucători: ”Schimbări în lotul echipei”
sepsi
Citește și
Laszlo Dioszegi a răbufnit la finalul sezonului, după ce Sepsi a ratat Europa: ”Au fost greșeli de arbitraj. Ne doare”
dioszegi
Reacția lui Cristi Săpunaru, după ce Rapid a încheiat un play-off ”de coșmar”: ”S-a pierdut totul”
săpun
Un bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”
Un bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”
Neluțu Varga anunță primul transfer pentru Dan Petrescu la CFR Cluj: „Ne-am înțeles pentru un an"
Neluțu Varga anunță primul transfer pentru Dan Petrescu la CFR Cluj: „Ne-am înțeles pentru un an"
Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase
Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase
Jennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului
Jennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului
Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”
Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și de ce regimul a ascuns, inițial, moartea sa
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și de ce regimul a ascuns, inițial, moartea sa
Ce amendă uriașă riști dacă faci țuică și palincă la tine acasă? Ce trebuie sa știe românii?
Ce amendă uriașă riști dacă faci țuică și palincă la tine acasă? Ce trebuie sa știe românii?
Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani
Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani
FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului
FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului
”Problema este una mare”. Ce spun scoțienii despre transferul lui Albion Rrahmani la Rangers
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (6.04.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”
Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”