dan sucu victor angelescu 13
Exclusiv Șucu îl scoate pe Nico vinovat pentru aducerea lui Bergodi. Fals! Cuvântul dat de patron l-a costat 500.000 de euro
Ce concluzie a tras Gică Hagi, după 1-4 cu Sepsi: ”Gol pe centru ca la copii”. Precizarea făcută de ”Rege”
FOTBAL:ASTRA GIURGIU-STEAUA BUCURESTI, PLAY OFF LIGA 1 ORANGE (16.04.2016)
News Alert Reacția lui Marius Șumudică, după ce Dan Șucu l-a sunat să-i comunice decizia luată
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport
Rapid Rapid
1 - 2
Farul Farul
Vi 15.03.2024 20:30

Rapid - Farul 1-2. Campiona dă lovitura pe Giulești! Echipa lui Bergodi, pas greșit în lupta pentru titlu

15.03.2024, 22:33

  • Media: Liga Digisport, joi, 15:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, joi, 19:30, DGS 1

Farul Constanța a reușit să o învingă pe Rapid, scor 2-1, în cadrul primei etape a play-off-ului SuperLigii.

Rapid - Farul 1-2. Campiona dă lovitura pe Giulești! Echipa lui Bergodi, pas greșit în lupta pentru titlu

Campioana en-titre a început mult mai bine partida din Giulești, iar Louis Munteanu reușit să deschidă scorul în minutul 23, după ce fructificat pasa excelentă venită de la Dina Grameni. 

Același Louis Munteanu a reușit ”dubla”, în minutul 55, atunci când Ionuț Cojocaru l-a găsit perfect în careu. 

Rapid a sperat la cel puțin un egal, atunci când Rivaldinho l-a faultat în careu pe Paul Iacob, iar arbitrul a dictat penalty. În minutul 85, Albion Rrahmani a marcat din lovitură de la 11 metri, însă Farul a obținut toate cele puncte. 

  • Giuleștenii au jucat cu un om în minus din minutul 67, după ce Răzvan Oaidă a văzut al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. 

Astfel, Rapid face un pas greșit în lupta pentru titlu. Dacă FCSB își va câștiga meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe, echipa lui Charalambous se distanțează la șapte puncte cea a lui Bergodi. 

Screenshot 2024-03-15 224049
Clasament SuperLiga / Captură Digi Sport

VIDEO cu rezumatul partidei 


Înaintea meciului cu Rapid de vineri seară, cei de la Farul s-au pregătit pe arena ”Arcul de Triumf” din Capitală. 

Dacă la cei de la Farul situația este una destul liniștită, la cei de la Rapid, lucrurile stau diferit în această perioadă: joi, Daniel Niculae, președintele clubului, a fost audiat într-un dosar cu arme și muniții. 

În cadrul sezonului regulat din SuperLiga, cei de la Rapid le-au luat patru puncte celor de la Farul, după 3-1 în tur și 0-0 la retur.

La startul play-off-ului, cei de la Rapid se află pe locul doi în SuperLiga, cu 28 de puncte, în timp ce Farul se află pe poziția a cincea, cu 22 de puncte.

Cristiano Bergodi: ”Trebuie să dăm pagina și să nu ne mai gândim la meciul cu FCSB!”

Antrenorul Rapidului a mărturisit că se așteaptă la un meci foarte dificil contra echipei pregătite de Gică Hagi și le-a transmis elevilor săi să rămână cu picioarele pe pământ după victoria obținută în fața FCSB-ului, scor 4-0, în ultima etapă a sezonului regulat, mai ales că formația din Giulești trece prin momente grele, după scandalul izbucnit în cursul zilei de joi.

E un meci dificil ca de obicei, în play-off, meciurile au mai multă intensitate, vom vedea mâine ce se întâmplă. Cred că majoritatea suporterilor vor fi pe stadion, am văzut care sunt sectoarele închise. E normal că primele zile victoria cu FCSB ne-a dat o stare de euforie, dar apoi trebuie să dăm pagina și nu trebuie să ne mai gândim la meciul cu FCSB.

Am terminat foarte bine sezonul regulat, dar în play-off e cu totul altceva. Am intrat în play-off cum am sperat. Mai mult nu am putut să facem. Farul e o echipă care a intrat în ultimul moment, dar e echipa campioană, sunt jucători cu orgoliu, au un antrenor foarte bun. Vor să câștige aici pentru a încerca să ajungă măcar pe podium, chiar dacă distanța e mare.

Trebuie să găsească o motivație. S-au schimbat multe lucruri, am pierdut mulți jucători. Acum echipa a renăscut. Îmi aduc aminte că a fost un meci greu. acum va fi diferit, vom vedea mâine, dar ne gândim la o victorie importantă pentru lupta pentru primul loc. (...)

Campionatul s-a echilibrat, victoria cu FCSB ne-a dat un impuls mare. Parcursul nostru vorbește de la sine, la un moment dat eram afară din lupta la titlu. Am făcut un parcurs extraordinar, meciul cu FCSB a fost cireașa de pe tort”, a spus Cristiano Bergodi la conferința de presă.

Marian Aioani: ”Îi cunosc destul de bine și pot să fac ca asta să fie în avantajul nostru!”

La conferința de presă a luat parte și Marian Aioani, portarul lui Rapid, care a ajuns în Giulești în această iarnă, chiar de la Farul Constanța.

Va fi un meci dificil în care trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru a câștiga. Atmosfera e foarte bună, venim după un rezultat care ne-a dat încredere. Trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru a lua cele trei puncte. Începe un nou campionat.

Va fi o luptă foarte strânsă, unde fiecare punct va conta. Trebuie să avem atitudine și să luptăm cum am luptat până acum. Deși s-au schimbat foarte mulți jucători, eu consider că e o echipă puternică, care vrea să joace fotbal.

Nu știu dacă e dificil (n.r. să joace împotriva fostei sale echipe), mi s-a mai întâmplat atunci când am mers la Farul și am jucat împotriva Chindiei. Sunt lucruri care se întâmplă în viața unui sportiv. E normal să îi cunosc, am petrecut acolo doi ani și jumătate, eu zic că îi cunosc destul de bine și pot să fac asta să fie în avantajul nostru.

Sunt lucruri pe care le-am discutat în particular, Mister ne-a transmis ce tactică trebuie să abordăm. Când am plecat de la Farul, am plecat cu un singur gând, acela de a câștiga titlul. Mă voi bucura (n.r. dacă Rapid va câștiga), dar mai discret”, a spus și Marian Aioani.

Ce a spus Louis Munteanu înaintea meciului cu Rapid

Începe un nou campionat, suntem fericiţi că am ajuns în play-off. Vrem să câştigăm meci de meci aici în play-off, mergem doar cu gândul la victorie.

Nu avem presiune, vrem să ne bucurăm de acest play-off şi să scoatem rezultate cât mai bune. Cu Rapid va fi un meci greu, au arătat ca o echipă bună, dar, aşa cum am mai spus, vrem să ne bucurăm de acest play-off şi să facem un meci bun.

Vrem să ne plasăm cât mai sus, să fim acolo pe un loc de cupe europene. Rapid a făcut un meci bun cu FCSB, dar meciurile nu se aseamănă, cu siguranţă vom fi montaţi şi vom face un meci bun”, a afirmat Munteanu, la conferința de presă, potrivit Agerpres.

Discursul lui Dina Grameni dinaintea partidei cu Rapid

Jucătorul Dina Grameni se aşteaptă la o partidă dificilă cu Rapid, după ce giuleştenii au învins FCSB cu 4-0 în ultima etapă a sezonului regulat.

Cu Rapid nu are cum să fie decât un meci foarte greu, pentru că jucăm împotriva echipei de pe locul doi, poate echipa cea mai în formă din prima ligă.

Dar noi suntem pregătiţi şi motivaţi să dăm totul pe teren să luăm cele trei puncte. Eu sunt sigur că vom obţine rezultate mai bune în play-off, pentru că şi în sezonul regulat am demonstrat că împotriva echipelor mai bune ştim să jucăm mai bine, pentru că şi ele ies la joc. Eu zic că suntem pregătiţi să luăm cât mai multe puncte”, a declarat Grameni.

Gică Hagi, deranjat de ce a spus Grameni? ”A zis Grameni, nu am zis eu. E părerea lui”

Chestionat despre ce a spus Grameni legat de întâlnirea cu giuleștenii, că le va fi greu celor de la Farul să-i dea gol lui Aioani, fostul lor coleg, care știe cum trage fiecare, Hagi a replicat. 

”A zis Grameni, nu am zis eu. E părerea lui. Părerea mea e că trebuie să marcăm goluri. Dacă vrei să câștigi trebuie să marchezi goluri.

Numai cu spiritul ăsta trebuie să te duci acolo. Nu te duci doar ca să faci act de prezență, te duci să marchezi.

Altfel, nu ai ce să faci cu rezultatul, plus că noi avem nevoie de victorie. Chiar dacă trebuie să avem echilibru între atac și apărare, trebuie să știm să atacăm, dar și să ne apărăm foarte bine. Rapid este o echipă foarte bună”, a spus Hagi, la conferința de presă.

”Despre aceste lucruri trebuie să vorbim”

Omul care decide totul la campioana României a lăsat senzația că ar fi fost deranjat de ce a spus Grameni, legat de Aioani și meciul de vineri, cel care va deschide ”balul” play-off-ului actualei stagiuni.

”Despre aceste lucruri trebuie să vorbim, asta trebuie să facem, dacă vrem să vorbim de fotbal. 

Pentru că așa, mulți știu, se fac că știu, dar puțini se pricep”, a mai spus Hagi.

VIDEO cu declarațiile lui Gică Hagi

Clasamentul play-off-ului SuperLigii

Clasamentul play-off-ului SuperLigii / Foto: Digi Sport
Rapid Rapid
Farul Farul
  • 90+9 final
    Final meci
  • 90+8 oc
    Ocazie Rapid

    Burmaz șutează din careu, dar balonul e prins de Buzbuchi! 

  • 90+5 oc
    Ocazie Farul

    Rivaldinho marchează, dar golul este anulat pe motiv de offside! 

  • 89 s
    Schimbare Farul

    Gustavo Marins este inlocuit de Alexandru Stoian! 

  • 89 s
    Schimbare Farul

    Constantin Grameni este înlocuit de Gabriel Dănuleasa! 

  • 85 cg
    Cartonaş galben Farul

    Gustavo Marins este avertizat! 

  • 85 gp
    Gol din penalty Rapid

    Albion Rrahmani trage pe centru și îl învinge pe Buzbuchi! 

  • 84 cg
    Cartonaş galben Rapid

    Cristi Săpunaru este avertizat! 

  • 83 cg
    Cartonaş galben Farul

    Diogo Queiros este avertizat! 

  • 81 cg
    Cartonaş galben Farul

    Rivaldinho este avertizat! 

  • 81 p
    Penalty

    Rivaldinho îl lovește cu cotul în careu pe Paul Iacob, iar Rapid primește penalty! 

  • 78 oc
    Ocazie Farul

    Ionuț Vînă șutează senzațional din marginea careului, dar balonul lovește doar bara! 

  • 75 s
    Schimbare Farul

    Louis Munteanu este înlocuit de Luca Andronache! 

  • 75 s
    Schimbare Farul

    Rivaldinho intră în locul lui Cojocaru! 

  • 75 oc
    Ocazie Rapid

    Petrila șutează din marginea careului, dar Kiki intervine și respinge în corner! 

  • 70 s
    Schimbare Rapid

    Andrei Borza intră în locul lui Răbert Bădescu! 

  • 70 s
    Schimbare Farul

    David Kiki intră în locul lui Ronaldo Deaconu! 

  • 67 cgr
    Cartonaş galben-roşu Rapid

    Răzvan Oaidă vede al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu! 

  • 66 cg
    Cartonaş galben Farul

    Alexandru Buzbuchi este avertizat! 

  • 63 s
    Schimbare Rapid

    Krasniqi este înlocuit de Funsho! 

  • 63 s
    Schimbare Rapid

    Jayson Papeau este înlocuit de Borisav Burmaz! 

  • 60 oc
    Ocazie Rapid

    Albion Rrahmani primește excelent mingea în careu, dar din șase metri trimite peste poartă! 

  • 55 g
    Gol Farul

    Cojocaru pasează superb în careu, mingea îl găsește pe Louis Munteau, care face ”dubla”!

  • 50 cg
    Cartonaş galben Rapid

    Răzvan Oaidă este avertizat! 

  • 46 s
    Schimbare Rapid

    Claudiu Petrila intră în locul lui Jakub Hromada! 

  • 46 s
    Schimbare Rapid

    Florent Hasani este înlocuit de Alexandru Albu! 

  • 45+1 fr1
    Final repriza 1
  • 32 oc
    Ocazie Farul

    Ionuț Vînă rămâne singur cu Marian Aioani, încearcă să-l dribleze, dar portarul Rapidului reușește să rețină balonul! 

  • 23 g
    Gol Farul

    Dina Grameni îi pasează excelent în careu lui Louis Munteanu, iar atacantul îl execută pe Marian Aioani! 

  • 7 oc
    Ocazie Rapid

    Krasniqi îi pasează lui Hasani în 10 metri, dar șutul kosovarului este respins în corner de Buzbuchi! 

  • 4 oc
    Ocazie Rapid

    Din lovitură liberă, Paul Iacob trimite puțin peste poarta lui Buzbuchi! 

  • 1 sr1
    Start repriza 1
George Găman
George Găman
Ciprian Danșa
Laszlo Bucsi
teren fotbal
M. Aioani
C. Braun
P. Iacob
C. Sapunaru
R. Badescu
J. Hromada
F. Hasani
R. Oaida
E. Krasniqi
A. Rrahmani
J. Papeau
V. Draghia
S. Borza
I. Cristea
D. Grigore
D. Djokovic
A. Albu
F. Bamgboye
C. Petrila
O. El Sawy
R. Onea
B. Burmaz
Rapid Cristiano Bergodi
A. Buzbuchi
K. Boli
M. Popescu
G. Marins
C. Ganea
I. Vina
D. Queiros
C. Grameni
O. Deaconu
L. Munteanu
I. Cojocaru
S. Musat
G. Danuleasa
D. Grosu
C. Casap
C. Budescu
L. Andronache
L. Banu
N. Popescu
A. Stoian
D. Kiki
Gheorghe Hagi Farul

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media