FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-OTELUL GALATI, SUPERLIGA SUPERBET (18.02.2024)
Exclusiv De 80 de ori mai puțin! Câte bilete a primit Dinamo la returul cu Csikszereda: 10.000 de fani și-au anunțat prezența
Screenshot 2023-12-18 at 19.24.28
Cristi Balaj și-a dat acordul și revine în SuperLiga, la mai bine de o lună de la despărțirea de CFR
dennis-man
Răsturnare de situație! Italienii au aflat ce se întâmplă, de fapt, cu Dennis Man
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

Poli Iași a pierdut sprijinul fanilor! “Cerem recuperarea identității”

articol scris de Digi Sport
13.07.2023, 14:21

Poli Iași, campioana din Liga a 2-a, a decis să schimbe sigla clubului, iar acest fapt a generat revoltă în rândul fanilor.

poli iasi
Jucătorii echipei Poli Iași au sărbătorit promovarea în SuperLigă alături de fani / Foto: Facebook Poli Iași
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Schimbarea siglei clubului, motiv de scandal la Poli Iași

Poli Iași va debuta în Superliga, ediția 2023-2024, în deplasare, împotriva celor de la CFR Cluj. Partida este programată sâmbătă, de la ora 21:30, în direct pe Digi Sport 1.

Acum două zile, Poli Iași a prezentat “noua identitate vizuală” a clubului. Noul logo este un cal în culorile alb și albastru.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


Schimbarea siglei a stârnit reacții negative în rândul fanilor. Inclusiv antrenorul Leo Grozavu și căpitanul echipei, Gabriel Vașvari, au spus că vechea siglă folosită de Poli Iași era mai frumoasă.

Poli Iași a folosit până acum sigla și palmaresul echipei de tradiție a Iașiului, apărută în 1945, pentru care plătea o chirie de 2.000 de lei pe lună. Lichidatorul societății sub care a funcționat Politehnica 1945 a scos la licitație marca și palmaresul și a cerut 237.000 de euro, respectiv 2.370 de euro.

Conducerea clubului din SuperLiga n-a vrut să participe la licitație, iar situația a rămas incertă, întrucât n-a apărut niciun cumpărător.

Joi, 13 iulie, galeria echipei ieșene a anunțat că și-a retras sprijinul, în semn de protest față de decizia conducerii de a schimba sigla.

"Ce s-a întamplat în toţi aceşti ani? Din 2010 şi până acum am avut zeci de întâlniri cu fiecare director, administrator, conducător, preşedinte şi ce funcţii s-au mai împărţit pe la Iaşi, discuţii ce au avut mereu ca subiect o singură idee. Recuperarea identităţii. Rezultatul tuturor discuţiilor din aceşti 13 ani a fost o siglă închiriată de Horia Sabo în 2018 care s-a dovedit a fi de fapt o simplă formalitate, dar nepăsarea precedenţilor conducători a fost atât de mare încât nici asta nu au putut face.

După 5 ani în care am mers cu sigla închiriată și păreau că se fac anumiți pași spre singurul deziderat, ieri (n.r. – marți) la Palas s-a prezentat o nouă identitate vizuală care a distrus orice speranţă a noastră în legătură cu recuperarea identității și ne-a demonstrat ce caractere mizerabile au toți cei care în urmă cu o lună și în toți acești 13 ani ne-au stat în față și ofereau garanții că se fac absolut toate demersurile pentru a readuce acasă echipa cu care am crescut și pentru care am venit prima dată pe stadion.

Ne-am săturat de același discuții și promisiuni care se tot repetă, iar de acum doar faptele vor vorbi. Așadar, am luat decizia de a nu mai susține clubul de fotbal atâta timp cât palmaresul și marca nu ne vor aparține. Clubul din liga 1 fără noi va rămâne doar jucăria politicienilor și un instrument de campanie electorală în care fiecare își va ști bine rolul și cât are voie să facă.

Noi suntem Poli Iași și am reprezentat acest club mai bine decât oricine altcineva în toți acești ani. Voi, doar niște marionete ale primăriei și așa veți rămâne cu toții în istoria fotbalistică a Iașului indiferent de câte promovări sau victorii va mai obține clubul aflat acum în prima divizie. Politehnica Iaşi înainte de toate și pentru totdeauna!", se arată într-un comunicat al Peluzei Nord Iași.  

Poli Iași a anunțat “un logo nou, o nouă identitate vizuală, o nouă eră”

"Minimalist, elegant, inspirat de trecut, gândit pentru prezent și viitor. Noul logo reflectă esența clubului. Calul — simbol al orașului — a fost redesenat pentru a etala un aspect bine definit, puternic și îndrăzneț. Ține capul sus, privind hotărât înainte, spre viitor. Are o poziție de luptă, pregătit să apere onoarea clubului și a orașului în fața oricărui adversar.

Dungile — elementul distinctiv al tricourilor noastre de joc — au fost integrate în designul calului, într-o manieră imaginativă și eficientă care îi conferă un aspect unic și ușor de recunoscut.

Culorile: alb-albastru. Albastrul regal ales de fani reflectă clasa, prestigiul și istoria orașului Iași.

Wordmark-ul POLI IAȘI funcționează ca un piedestal, evocând statuile ecvestre din Iași. Numele ales reflectă modul în care aproape 77% dintre fanii noștrii se referă la club. Tipografia a fost creată special pentru club, fiind inspirată de afișele și programele de meci dintre anii ‘60 și ‘80, având un efect inspirat de dungile de pe vechile sigle.

Noua identitate vizuală este construită pentru a funcționa optim în această eră a transformării digitale și are rolul de a intensifica prestigiul brandului Poli Iași, de a consolida legătura clubului cu orașul, dar și de a aduce clubul în atenția unei noi generații de suporteri.

Procesul de rebranding este rezultatul unei colaborări dintre Novossance și Football Brand Designer, iar la baza sa a stat și consultarea publică pe care clubul a organizat-o în perioada 26 mai - 9 iunie 2023. În curând, clubul va lansa și un website complet redesenat, un nou magazin online și o gamă de produse inspirate de noul branding

Fanii Poli Iași au putut vedea noua identitate vizuală în cadrul unui eveniment de prezentare organizat în Grădina Publică Palas, acolo unde a fost anunțat și parteneriatul cu noul sponsor tehnic, Nike, noile tricouri fiind prezentate într-o manieră fără precedent în România. Tot în cadrul evenimentului, publicul a avut ocazia să se întâlnească pentru prima dată în noua stagiune cu jucătorii și staff-ul tehnic, fiind prezentat și lotul pentru sezonul 2023/24", se arată într-un comunicat al clubului Poli Iași.

Etichete: liga 1 , poli iasi , superliga


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Tânără ucisă de iubitul drogat, la Sibiu. Prietenul criminalului: „Avea episoade în care disocia sau auzea voci”
Tânără ucisă de iubitul drogat, la Sibiu. Prietenul criminalului: „Avea episoade în care disocia sau auzea voci”

Un tânăr de 24 de ani a fost arestat preventiv pentru crima din Sibiu. Acesta și-a recunoscut...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
radu-dragusin
Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați
gigi-becali
"Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk
profimedia-0874301808
Aris - PAOK 1-2. Victorie istorică: PAOK a câștigat titlul! Răzvan Lucescu e campionul Greciei!
Griechenland - Fußball Super League Saison 2023-2024 Apostolis Nikolaidis Stadion Athen, 01.10.2023 Panathinaikos Athen
Cristiano Ronaldo s-a dus la ”bătaia greilor”, dar nu se aștepta la așa ceva. Ce a pățit după ce a intrat în sală
cristiano box
Recomandările redacției
dennis-man
Răsturnare de situație! Italienii au aflat ce se întâmplă, de fapt, cu Dennis Man

Dennis Man (25 de ani) a promovat cu Parma în Serie A, după un sezon excelent la formația pregătită de Fabio Pecchia.

Pleacă de la CFR Cluj după 6 ani și jumătate și are șanse mici să ajungă la EURO
Romania Liga I: UTA Arad v CFR Cluj Yacoub Aly Abeid and Cristi Manea fight for the ball throughout the heavy rain durin
4 jucători OUT de la FCSB! Gigi Becali a făcut anunțul, după derby-ul pierdut cu Rapid
gigi
Xavi a vorbit despre situația sa de la Barcelona, imediat după meciul cu Rayo Vallecano
Cadiz CF v FC Barcelona - La Liga EA Sports
Citește și
Reacția lui Cristi Săpunaru, după ce Rapid a încheiat un play-off ”de coșmar”: ”S-a pierdut totul”
săpun
Posibilii adversari pentru CFR Cluj în preliminariile Conference League, după ce a terminat pe 2 în SuperLiga
cfr tragere
Un bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”
Un bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”
El este nouarul de Champions League ales de Gigi Becali la FCSB. A rupt porțile în acest sezon de SuperLiga
El este nouarul de Champions League ales de Gigi Becali la FCSB. A rupt porțile în acest sezon de SuperLiga
Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase
Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase
Jennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului
Jennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Sute de soldați și mercenari ruși se revarsă în Libia. Ce urmărește Moscova
Sute de soldați și mercenari ruși se revarsă în Libia. Ce urmărește Moscova
Ce amendă uriașă riști dacă faci țuică și palincă la tine acasă? Ce trebuie sa știe românii?
Ce amendă uriașă riști dacă faci țuică și palincă la tine acasă? Ce trebuie sa știe românii?
Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani
Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani
FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului
FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului
Oficial A semnat, la doar o zi după ce a fost dat afară
Captură de ecran 2024-05-19 110722

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”