9
Gigi Becali, glumă după glumă: ”Voiam să plec, dar nu mai plec, stau cu Lucescu”
1
Gigi Becali a ieșit de la negocierile pentru Florinel Coman și a dezvăluit totul
Florinel Coman / Foto: Sport Pictures
Video De ce vor arabii să-și ”tragă” bani din clauza lui Coman. Gigi Becali a dezvăluit care sunt semnele de întrebare
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Exclusiv Mihai Teja acuză după problemele de la Gaz Metan Mediaș: ”S-a preferat să se plătească amenda decât datoria!”

articol scris de Digi Sport
23.02.2022, 19:13

Gaz Metan Mediaș este măcinată din cauza problemelor financiare din ultima perioadă și are șanse mari să fie retrogradată la finalul acestui sezon.

FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-GAZ METAN MEDIAS, LIGA 1 BETANO (19.12.2018)
Mihai Teja / Foto: Sport Pictures
  • Media: Liga Digisport, joi, 15:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, joi, 19:30, DGS 1

Unul dintre motivele pentru care medieșenii au intrat în aceste probleme este și o datorie către fostul antrenor al echipei, Mihai Teja.

Mihai Teja acuză după problemele de la Gaz Metan Mediaș: ”S-a preferat să se plătească amenda, decât datoria!”

Antrenorul și staff-ul acestuia trebuie să primească un total de 80.000 de euro încă din luna octombrie, atunci când s-a produs despărţirea.

Totuși, pentru a evita depunctarea echipei, Teja a mărturisit că ar fi fost dispus să discute reeșalonarea datoriei, însă niciun reprezentant al clubului nu l-a contactat.

Printr-o intervenție telefonică la emisiunea Fotbal Club, Mihai Teja a mărturisit că nu înțelege ce s-a întâmplat cu banii încasați de Gaz Metan Mediaș din drepturile tv, dar și din transferurile echipei, pentru că nicio datorie nu a fost achitată.


Nu știu ce s-a întâmplat. Știam că va fi un proces, dar nu știu ce decizie s-a luat. Se ocupă AFAN. Sunt dezamăgit și supărat că s-a ajuns aici. Mi-e greu să înțeleg de ce. Am petrecut momente frumoase la Mediaș. Jucătorii, alături de noi, staff-ul tehnic, staff-ul medical, ne-am făcut datoria, ne-am îndeplinit obiectivul. Anul trecut, am terminat pe un loc opt nesperat. Din cauza clubului care nu deținea licența pentru Europa, nu am reușit să jucăm barajul. Din punct de vedere sportiv, obiectivul a fost îndeplinit și din păcate s-a ajuns în această situație. Nu doar antrenorii și jucătorii sunt păgubiți, ci și oameni care lucrează acolo. E păcat că în 2022 se poate intra atât de ușor în insolvență.

Nouă luni am stat la Gaz Metan Mediaș. După cinci luni am primit primul salariu. Am încasat două salarii, apoi nu am mai fost plătit. Ulterior, am mai fost plătit două salarii. Nu a fost nicio discuție. Am depus memoriu în octombrie. Am plecat de acolo la mijlocul lui septembrie. Sunt cinci luni de atunci, nimeni nu m-a sunat să îmi spună ceva, să îmi propună ceva. Uite, ai zece mii de încasat, hai să eșalonăm, să ne așezăm la masa negocierilor. Nimeni nu m-a ascultat, ceea ce mi se pare straniu.

Un colaborator al meu trebuia să ia 2000 de euro. S-a preferat să se plătească o amendă de trei mii de lei și două puncte ca să nu se plătească două mii de euro. Mi se pare un pic ciudat. Nimeni nu a discutat cu noi din păcate.

Aș fi fost dispus să găsim soluții să rezolvăm problema, dar nu am avut cu cine să vorbesc. Nu știam cine e în conducere, am văzut că Vali Iordanescu și-a dat și el demisia. Am înțeles că s-au mai dat niște bani, niște prime, plus că au venit banii de la televiziune. Sunt vreo 700 de mii de euro, plus 200 de mii de euro, plus transferul lui Yuri. Este 1 milion de euro.. Să nu poți să achiți o parte din datorii, măcar să te așezi la masă să zici, uite îți mai dăm trei mii – cinci mii de euro, să faci ceva să salvezi clubul.

Am lucrat acolo două mandate, am făcut lucruri bune, mi-am atins obiectivele. Gaz Metan Mediaș a încasat niște bani și prin munca mea. Am reușit să termin anul trecut pe locul opt. Am exemplul lui Vasile Maftei. A dat golul campionatului, apoi s-a intrat în insolvență și nu a mai câștigat niciun ban, săracul. Cine răspunde, cine sunt păgubiții? E ușor să intri în insolvență.

Ce se întâmpla dacă retrograda echipa din punct de vedere sportiv? Toată lumea ar fi spus că Teja e groparul lui Gaz Metan Mediaș. Nu sunt doar eu, mai este și Ronaldo Deaconu și domnul Mărginean.

Domnul Mărginean a spus că a lăsat echipa fără datorii. Eu vorbesc doar din punct de vedere sportiv. Nu am date despre ce înseamnă contabilitate, dar acum mă interesează. Pierdem bani, e munca noastră, stăm departe de familie. Aceste probleme nu ar trebui să fie în 2022. E prea ușor să scăpăm așa. Sunt niște datorii, intrăm în insolvență și le acoperim.

Nu știu ce soluții ar fi. Cred că ar trebui să fie un management mai bun, mai sănătos. Spunem că de vină sunt cluburile, dar dacă nu se găsește un manager bun, ce facem, intrăm în faliment? Ne-am creat o imagine rea în străinătate.

Aveam probleme financiare și la Iași. Nu puteam să luăm jucători pentru că nu voia să vină nimeni, că la Iași se păcălește, nu dau banii. Cu trei-patru sute de mii de euro ar fi putut fi plătiți toți păgubiții. De la manager trebuie să plece.

Nu mă gândesc și nu știu ce s-a întâmplat. E ușor de făcut un audit să îți dai seama, dar nu mă interesează asta. Mă interesează că se pierd niște bani. Dacă eram în situația în care retrograda echipa, puteai să spui, deși nici atunci nu ar fi trebui, să îmi bați obrazul că am adus jucători și am retrogradat.

Jucătorii au plecat fără bani. De Moura plângea la televizor. E normal? Eu cred că e dramatic. Se zicea să se mai plătească ceva din drepturile tv. Eu cred că drepturile tv trebuie să li se rețină cluburilor care au cele mai multe procese. Plătesc eu procesele din drepturile tv, clubul nu este depunctat și, apoi, clubul își rezolvă mai departe problemele.

Cu sumele de bani care au intrat, un milion de euro, ce s-a întâmplat? Nu poți plăti o mie de euro cuiva care are proces cu tine? După cinci luni, nu puteai plăti 2000 de euro pentru un angajat? Sau, dintr-un milion, să îi plătești 70 de mii lui Deaconu? Puteai să stingi aceste procese fără să fii depunctat. Și Poenaru a spus că rămânea dacă i se mai plătea măcar un salariu și echipa nu era depunctată. Din punct de vedere sportiv, Gaz Metan nu cred că retrograda”, a declarat Mihai Teja la emisiunea Fotbal Club.

Etichete: liga 1 , gaz metan medias , mihai teja


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027

Un oraș liniștit de coastă din statul indian Gujarat a atras mai multă atenție în luna martie decât...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ioana-nastase
”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Ilie Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros”

Scandal uriaș după Real Madrid - Bayern: nemții au egalat în minutul 90+13, dar degeaba! Eroare gravă de arbitraj
Real Madrid v FC Bayern München: Semi-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Qatarul trece la fapte după eșecul din Champions League: transfer de 100.000.000€ la PSG!
FRA: PSG : Nasser AL-KHELAIFI
Al-Khelaifi a răbufnit după eliminarea PSG-ului din semifinalele UEFA Champions League!
profimedia-0870853365
De nicăieri! S-a retras la 32 de ani și a luat pe neașteptate întreaga lume a tenisului
Tennis: US Open
Recomandările redacției
Florinel Coman / Foto: Sport Pictures
Video De ce vor arabii să-și ”tragă” bani din clauza lui Coman. Gigi Becali a dezvăluit care sunt semnele de întrebare

Noul director sportiv de la Rapid anunță transferuri în Giulești
Daniel Sandu
Video ”Ce? Sunt idiot?”. Gigi Becali anunță că schimbă radical strategia la FCSB
Carlo Ancelotti n-are dubii: știe cine e favorit să ia Balonul de Aur și nu e Jude Bellingham
Zurich, Switzerland. 11th Jan, 2016. Lionel MESSI, ARG NEYMAR, BRA Christiano RONALDO, POR Trophaee TrophyPressconference Nominees World Player of the Year FIFA-WeltfussballerFootballer of the Year 2015, FIFA Ballon dOr in the Kongresshaus Zuerich, Swi
Citește și
Exclusiv ”S-a ales praful?”. Ce a spus un fost antrenor al Rapidului despre situația din Giulești
Exclusiv Daniel Niculae, apărat după ce a fost pus sub urmărire penală în ”Dosarul Pyro”: ”E părerea mea”
HANDBAL FEMININ:RAPID BUCURESTI-GYOR AUDI ETO KC, LIGA CAMPIONILOR (11.12.2022)
Alina Pușcău, toată o sclipire, într-o rochie decoltată și paietată, la o petrecere ținută după Met Gala. E senzualitatea în persoană
Alina Pușcău, toată o sclipire, într-o rochie decoltată și paietată, la o petrecere ținută după Met Gala. E senzualitatea în persoană
Problemă majoră pe Arena Națională înainte de FCSB - CFR Cluj!
Problemă majoră pe Arena Națională înainte de FCSB - CFR Cluj!
Gigi Becali, dezvăluire tare: a băgat 500.000 de euro în campania finei sale! „Nu am nevoie de DNA, o fac publică”
Gigi Becali, dezvăluire tare: a băgat 500.000 de euro în campania finei sale! „Nu am nevoie de DNA, o fac publică”
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Titi Aur, supărat pe instructorii auto: Școlile de șoferi, sursa carnagiului de pe șosele
Titi Aur, supărat pe instructorii auto: Școlile de șoferi, sursa carnagiului de pe șosele
Amenzi de până la 3.000 lei pentru românii care stau la bloc. Cine le poate intra în casă?
Amenzi de până la 3.000 lei pentru românii care stau la bloc. Cine le poate intra în casă?
Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea
Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea
Înjurături de nedescris la Roma: campioana de Grand Slam care i-a făcut zob pe italieni VIDEO
Înjurături de nedescris la Roma: campioana de Grand Slam care i-a făcut zob pe italieni VIDEO
Cel mai bun marcator străin din istoria SuperLigii a dezvăluit de ce nu a ajuns la FCSB sau Dinamo
FOTBAL:FC VOLUNTARI-GAZ METAN MEDIAS, LIGA 1 CASA PARIURILOR (24.08.2020)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale