gigi
Video Gigi Becali a oprit conferința de presă ca să se "lege" de o jurnalistă: "Nu mai sta așa!"
3
Gigi Becali a vorbit despre transferurile lui Denis Alibec și Louis Munteanu la FCSB
lacatus
Exclusiv Marius Lăcătuș a tras o concluzie clară, după ce a auzit discursul lui Bogdan Lobonț
Digi Sport 1 Live
Acum

Alex Chipciu, înapoi la FCSB? Planul lui MM Stoica pentru perioada de mercato a verii

articol scris de Digi Sport
05.04.2023, 09:10

Alexandru Chipciu (33 de ani) se pare că are șanse de a-și încheia cariera la FCSB, clubul la care a cunoscut și consacrarea.

alex chipciu
Alexandru Chipciu a jucat trei ani şi jumătate la Steaua (actuala FCSB) / Foto: Sport Pictures
  • Premier League: Tottenham - Burnley, sâmbătă, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - CFR Cluj, sâmbătă, 20:00, DGS 1

Cel care ar insista pentru readucerea sa ar fi nimeni altul decât MM Stoica (57 de ani). În vara lui 2022, Chipciu semna cu U Cluj, sub formă de împrumut de la CFR Cluj, chiar dacă mai avea un an de contract.

Alex Chipciu, înapoi la FCSB? Planul lui MM Stoica pentru perioada de mercato a verii

Managerul general al roș-albaștrilor trebuie însă să-l convingă și pe Gigi Becali (64 de ani) cu această mutare, mai ales că finanțatorul a fost foarte dezamăgit în momentul în care fotbalistul a ales să se ducă la CFR Cluj când a revenit în România.

Mihai Stoica l-ar vrea pe Chipciu înapoi, susține gsp.ro, din trei motive. În primul rând poate fi un exemplu pentru jucătorii tineri din lot, în al doilea rând acesta are o relație specială cu Mihai Pintilii (38 de ani), iar nu în ultimul rând jucătorul a demonstrat că mai poate evolua la un nivel bun. Ar fi în plus și liderul din teren de care are nevoie echipa de o bună bucată de vreme și pe care nu l-a găsit momentan.

Ajuns la U Cluj, după o perioadă mai puțin fastă la CFR Cluj, acolo unde nu s-a prea înțeles cu Dan Petrescu (55 de ani), Chipciu a bifat 30 de meciuri pentru ”Șepcile roșii”, dar nu a marcat niciun gol. Ce-i drept, în ultima perioadă fotbalistul a și fost folosit ca fundaș stânga.

Momentul în care MM Stoica a anunțat că nu mai are nicio legătură cu Chipciu


Chipciu și MM Stoica au o relație specială de mulți ani, practic din primul ”mandat” al jucătorului la Steaua, actuala FCSB. Însă, în vara anului trecut, oficialul roș-albaștrilor a fost extrem de dezamăgit de faptul că Alex Chipciu s-a bucurat după ce a marcat în FCSB - CFR Cluj 3-3, disputat pe 23 ianuarie 2022.

Atunci a spus, cu subiect și predicat, că nu mai are nicio legătură cu el și că gestul său a fost unul ipocrit. A mai spus că ține la el, dar că a întrerupt relațiile după ce jucătorul i-ar fi prezentat o situație care nu era reală. ”Nu vreau să intru în amănunte. L-aș face de râs”, spunea MM Stoica, în iulie 2022.

  • 34 de goluri şi 38 de pase decisive este bilanțul lui Chipciu în cele 169 de partide disputate în tricoul roş-albaștrilor
  • Alex Chipciu a plecat de la FCSB în 2016 şi a semnat cu Anderlecht
  • 33 de ani are Alex Chipciu.
  • 550.000 de euro este cota de piață din acest moment a lui Chipciu, potrivit transfermarkt.de, date actualizate în decembrie 2022.

Chipciu a păstrat sentimente bune față de FCSB, dar mai ales față de MM Stoica, despre care a spus că ”este tobă de fotbal”.

”După 7 ani în care echipa nu luase campionatul, patronul a investit milioane de euro în jucători. Cine-ar fi făcut așa, în situația aia?! Tătărușanu, Boruceanu, Tănase, eu, Pintilii, Rusescu…

Apoi, managementul sportiv. Meme Stoica, 'tobă' de fotbal, care a contribuit și la venirea atâtor fotbaliști. Apoi, Reghe îți dădea o încredere fantastică, nu am cuvinte! Atunci, dacă jucam cu Real Madrid, nu ne gândeam unul înainte de meci că n-am putea să-i batem.

Mintea noastră așa era setată, așa gândeam zi de zi. Apoi, mentalitatea noastră, că avea ’material° cu care să fixeze abordarea asta”, spunea Chipciu, în octombrie 2022.

  • FC Brașov, Forex Brașov, CF Brăila, FCSB, Anderlecht, Sparta Praga și CFR Cluj sunt formațiile la care a evoluat Chipciu de-a lungul carierei.
  • 76 de meciuri, 5 goluri și 5 pase decisive sunt cifrele lui Chipciu la CFR Cluj.

MM Stoica trebuie să-l convingă pe Gigi Becali. Finanțatorul a fost dezamăgit de Chipciu

În momentul în care Alex Chipciu a decis să revină în România și să accepte oferta campioanei CFR Cluj, Becali a fost total surprins.

”Cineva la care eu am ținut foarte mult, la care nu m-am așteptat niciodată să facă ce a făcut, puneam capul că nu se duce acolo, e Chipciu.

El a fost unul dintre favoriții mei, țineam foarte mult la el.

Când mi-a zis MM că merge la CFR, i-am spus că nu se duce, că nu se poate: ’Du-te, ba, de-aici!’.”, a spus Gigi Becali la acea vreme.

Pintilii l-a chemat deja pe Chipciu înapoi la FCSB

Chipciu și Pintilii sunt foarte buni prieteni, iar acesta poate reprezenta un argument extrem de solid în realizarea transferului. 

”Eu cu Pintii, pe lângă faptul ca am fost colegi… şi cu Chiricheş, cu toată lumea cu care am jucat atunci… suntem în relaţii de naşi-fini, botezam copiii unul altuia. Pintilii probabil e unul dintre cei mai apropiati, cu care mă văd cel mai des. Stăm unul la altul mereu, şi soţia mea e prietena foarte bună cu soţia lui, copiii noştri la fel.

Acum am fost şi la Şcoala de Antrenori în iarna asta. Vorbesc cu el foarte des, m-am văzut cu el non-stop. Clar vrea să-şi ia şi el carnetul de antrenor, sau antrenor-asistent, ce licenţă facem noi. Ca apoi să facem celelalte lucruri.

Mă bucur pentru el, sincer! Aşa cum a fost în ultimul timp şi a ajutat acolo mereu Steaua sau FCSB când a fost nevoie de ajutor… chiar de când a fost el principal şi a făcut antrenamentele şi tot ce ţine de organizare acolo, au fost rezultate foarte bune. Îmi doresc să continue pe această linie.

(n.r te-ai duce ca ”secund” al lui la FCSB?) Mai făceam glume cu el. Când am jucat cu FCSB la Cluj mi-au zis ‘Puiu’ şi cu ‘Vije’: ‘Gata, lasă-te de fotbal şi vino secund’. Eu aş vrea să mai joc fotbal în primul rând şi nici nu aş putea fi antrenor secund pentru că nu am carnet de antrenor. Doar să fii pe acolo, să mai ajuţi. În momentul ăsta vreau să mai joc fotbal, vom vedea ce va mai fi”, a spus Chipciu, potrivit as.ro.

CFR Cluj și ”U” Cluj își împart cheltuielile cu Chipciu 

Conform informațiilor oferite de prosport.ro, CFR Cluj și Universitatea Cluj au fost de acord să-i plătească în mod egal, 50%-50%, salariul lui Alexandru Chipciu în continuare.

Mai exact, fiecare club îi plătește lunar lui Chipciu câte 8.500 de euro. Așadar, prin acestă metodă de plată, toată lumea are de câștigat: CFR Cluj face o economie de 90.000 de euro pe an, Alexandru Chipciu își primește salariul lunar pe care îl avea la CFR Cluj - 17.000 de euro și joacă la o formație unde este dorit, iar Universitatea Cluj s-a ales cu un fotbalist de reală valoare.

Etichete: alexandru chipciu , mm stoica , mihai pintilii , gigi becali , transferuri fcsb , chipciu fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Orașul cu cei mai mulți bogați din lume. 1 din 24 de locuitori este milionar
Orașul cu cei mai mulți bogați din lume. 1 din 24 de locuitori este milionar

Averea totală combinată a locuitorilor orașului este mai mare de 3 trilioane de dolari.

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Euro 2028 and Euro 2032 Announcement - UEFA Headquarters
Alegerea făcută de UEFA, după ce Real Madrid - Bayern s-a lăsat cu o controversă uriașă de arbitraj

Reacția lui Marius Șumudică, după ce Dan Șucu l-a sunat să-i comunice decizia luată
FOTBAL:ASTRA GIURGIU-STEAUA BUCURESTI, PLAY OFF LIGA 1 ORANGE (16.04.2016)
S-au încheiat negocierile de la palat pentru Florinel Coman
coman7
Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
L-a dat afară, dar acum îl regretă. Gigi Becali: ”Poate este mai mare și decât Lucescu”
gigica
Recomandările redacției
lacatus
Exclusiv Marius Lăcătuș a tras o concluzie clară, după ce a auzit discursul lui Bogdan Lobonț

Anunț direct de la Paris: s-au încheiat negocierile dintre Kylian Mbappe și Real Madrid!
profimedia-0857762456
Bogdan Lobonț a spus cine e antrenorul ideal pentru Rapid
FOTBAL: FC CFR 1907 CLUJ - FC RAPID 1923 BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OFF (05.05.2024)
Peste Neymar și Mbappe! Transferul care ar scrie istorie în fotbal: 300 de milioane de euro!
4men
Citește și
Motivul pentru care Gigi Becali ”nu a îndrăznit” să îl aducă pe Mircea Lucescu la FCSB
gigi
Gigi Becali și Dan Șucu, în alertă! Farul a dezvăluit care este situația lui Louis Munteanu
Louis Munteanu se bucura dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si Farul Constanta, din cadrul Pl
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen
„Șumudică n-a vrut să fie antrenorul Rapidului!" Ipoteză surprinzătoare: „Dacă nu era Șucu patron, Marius era antrenor"
„Șumudică n-a vrut să fie antrenorul Rapidului!" Ipoteză surprinzătoare: „Dacă nu era Șucu patron, Marius era antrenor"
Variantă neverosimilă pentru Rapid! Dan Șucu încearcă să îl aducă pe fostul manager de la West Ham și Newcastle
Variantă neverosimilă pentru Rapid! Dan Șucu încearcă să îl aducă pe fostul manager de la West Ham și Newcastle
Elizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect
Elizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
De ce doi ofițeri ruși nu l-au salutat pe Putin la parada de Ziua Victoriei Video
De ce doi ofițeri ruși nu l-au salutat pe Putin la parada de Ziua Victoriei Video
Amendă de 1.320 lei, pentru șoferii care rămân cu mașina în pană în tunel sau pasaj. Cum poți scăpa
Amendă de 1.320 lei, pentru șoferii care rămân cu mașina în pană în tunel sau pasaj. Cum poți scăpa
Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români
Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români
Șoc la Roma: Novak Djokovic a fost lovit în cap și s-a prăbușit la pământ! Lumea tenisului condamnă atacul VIDEO
Șoc la Roma: Novak Djokovic a fost lovit în cap și s-a prăbușit la pământ! Lumea tenisului condamnă atacul VIDEO
Exclusiv Adio, Qatar? Varianta prezentată în direct despre transferul lui Florinel Coman: "E ceva la mijloc!"
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (9.03.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale