După doar un an în Arabia Saudită, starul a fost pus la vânzare! Echipa care vrea să-l salveze
240411 Club Brugge vs PAOK Head Coach Razvan Lucescu of PAOK pictured during the post match press conference, PK, Presse
Răzvan Lucescu, foarte aproape să dea lovitura cu PAOK. Cum poate ajunge campion în Grecia
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (11.05.2024)
Exclusiv Surpriză! Jucătorul de la FCSB văzut în lotul României la EURO 2024
Digi Sport 1 Live
Acum

INTERVIU cu tatăl lui Neymar: "Nu-şi schimbă nici telefonul fără să mă întrebe!" Chelsea oferise pe el o sumă colosală

30.12.2012, 12:01

Neymar (20 de ani) este punctul de maximă atracţie în fotbalul brazilian. Poate cel mai promiţător talent dat de Ţara Cafelei de la Ronaldinho încoace, Neymar ar face orice pentru a ajunge la Barcelona, după cum dezvăluie tatăl său, într-un interviu spectaculos acordat publicaţiei spaniole "Sport".

neymar messi
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Visul puştiul de la Santos este să confirme la clubul care i-a făcut mari pe Romario şi Ronaldo. Real Madrid şi Chelsea? Îl vor pe Neymar, dar au şanse destul de mici să pună mâna pe el, admite franc părintele fotbalistului. Din câte se pare însă, promiţătorul jucător ar fi semnat deja un precontract cu "extratereştrii", unde ar urma să joace din 2014.

Tatăl lui Neymar este, de altfel, cea mai apropiată persoană de junele care a uimit lumea fotbalului. Neymar nu ia nicio decizie fără să-şi consulte mentorul şi managerul, care zâmbeşte mereu larg atunci când vine vorba despre Barcelona. Discuţia dintre reporterul spaniol şi Neymar da Silva a decurs relaxat şi sincer, scoţând la lumină secrete pe care lumea fotbalului poate nu le ştia încă despre tânărul jucător.

E  o nebunie cu Neymar în Brazilia...
"Trebuie să te gândeşti că în Brazilia de astăzi, Neymar nu reprezintă doar fotbalul, ci şi un factor cultural. Graţie lui, oamenii se bucură de un fotbal de calitate, iar presa are dreptul să ceară spectacolul de care avea parte mai demult. Cu el se întâmplă de fapt ceea ce se petrece de ceva timp încoace la Barcelona".

În ce sens?
"Barcelona a înflorit treptat, dar nu câştigând trofee, ci prin modul în care le-a câştigat. A arătat lumii un stil aparte, un mod de a aborda jocul. Culmea este că stilul vine din Brazilia, dar noi nu mai practicăm acel fotbal. Cu Neymar se întâmplă acelaşi lcuru în ţară, este o oglindă pentru noi toţi".


El este singur în această veritabilă cruciadă fotbalistică?
"Nu, primeşte sprijin de la foarte mulţi sponsori, care insistă ca el să nu plece din ţară. Aceştia spun: 'Neymar trebuie să rămână pentru că doar aşa face un bine Braziliei' "

Dar Neymar va pleca la un moment dat în Europa...
"Da, aceasta este dorinţa noastră. Se va întâmpla în 2014, de aceea am redus contractul cu Santos din 2015 în 2014. Până la următoarea Cupă Mondială trebuie să ajute însă la ridicarea fotbalului intern".

Santos a avut un parcurs neregulat şi diverse probleme financiare în acest an. Este acesta un factor care va grăbi despărţirea de Neymar?
"Nu a regretat prea mult pierderea Copei Libertadores, pentru că a fost un an bun, din punct de vedere individual. El poate pleca şi mâine dacă este nemulţumit, dar nu vrem să anticipăm ce se va întâmpla. Argumentul sportiv va fi decisiv în alegerea viitorului club. De asta puteţi fi siguri".

Şi unde va pleca până la urmă?
"Neymar este diferit de restul. La 13 ani, preşedintele Marcelo Teixeira ne-a oferit un milion de reali (400.000 de euro) ca să nu-l lăsăm să plece la Real Madrid. Asta nu s-a mai întâmplat niciodată în istorie, iar el va fi primul brazilian care va pleca în Europa având totală independenţă financiară. El nu se gândeşte la bani, ci doar să-şi îmbunătăţească fotbalul cât mai mult".

Unde credeţi că i-ar fi mai bine?
"Mă întrebaţi pe mine? La Barcelona, clar. Fotbalul lor se aseamănă cu cel al lui Neymar, catalanii marchează după ce aduc mingea în careu, la fel o face şi el. Dar trebuie să aşteptăm. Poate în 2014 nu-l va mai dori Barcelona. Cum pot spune eu acum că se va duce acolo? Vom vorbi abia atunci, e cel mai bine aşa".

Contacte cu granzii au fost însă deja...
"Normal că am vorbit. Credeţi că nu am vorbit şi cu cei de la Real Madrid? Avem amici peste tot, chiar şi acolo. Reprezentantul lui Neymar, Wagner Ribeiro, este prieten bun cu Florentino (n.r. Perez). Şi eu am prieteni în ambele locuri. E foarte dificil să te poziţionezi corect în situaţia asta".

Barcelona are o tradiţie lungă cu fotbaliştii brazilieni. Contează şi asta?
"Normal că Neymar ţinte cont şi de asta. Nu putem fi ipocriţi. Neymar are idolii lui şi este normal să dorească să triumfe la Barcelona la fel ca Romario sau Ronaldo. Asta nu putem nega".

Cine va avea ultimul cuvânt în privinţa unui transfer?
"Întotdeauna familia! Este însă decizia lui în final, pentru că nu pot eu să hotărăsc, ca tată. Dacă va pleca de la Santos până în 2014, va sări peste o etapă importantă din cariera sa. El niciodată nu a jucat la categoria potrivită, pentru că după un an la orice grupă de vârstă, deja era cel mai bun de acolo şi a fost promovat întotdeauna rapid. La fel s-a întâmplat şi la echipa naţională. Dar nu putem să comentăm erorile altora".

Ale cui, mai precis?
"Neymar trebuie să crească şi să se maturizeze. De ce nu ar avea o carieră înfloritoare printr-un progres natural? Mulţi au plecat de tineri şi au suferit în străinătate. Neymar iubeşte fotbalul şi vom face tot posibilul pentru ca el să se bucure de sport până la 35 de ani. Poate fi afectat planul nostru? Clar. Este probabil să se întâmple asta? Nu. Dar nu este un 'nu' total".

Compatrioţii îl văd deja ca pe un nou Messi...
"Neymar nu este încă un Messi sau un Cristiano Ronaldo, dar va ajunge la nivelul acestor fotbalişti uriaşi. Ce trebuie să facem noi? Să avem grijă de el. Neymar nu are încă vârsta lor, trebuie să înţeleagă că este doar un puşti de 20 de ani, care are la picioare un club şi o ţară întreagă. Treaba mea şi a echipei mele este să îi asigurăm libertatea de a se gândi doar la fotbal".

El ce părere are despre aceste comparaţii?
"Vorbim despre toţi fotbaliştii mari. Îi admiră pe Xavi, Messi, Cristiano Ronaldo, dar Neymar încă este în poziţia de fan. Nu este un idol, chiar dacă aşa pare în Brazilia, dar el nu are atitudinea unuia în acest moment".

CHELSEA A FOST REFUZATĂ
Nici Real Madrid şi nici Barcelona nu s-au aflat în pole-position pentru semnarea unui contract cu Neymar. La vârsta de 18 ani, adică în 2010, brazilianul a fost ofertat de Chelsea, când Abramovic a fost gata să plătească 36 de milioane de euro pentru a-l avea. "A fost prima decizie importantă pe care a trebuit s-o luăm", îşi reaminteşte tatăl fotbalistului. "Nu ştiam cum să procedăm, pentru că era foarte tânăr. După multe presiuni, am decis că fericirea lui Neymar este în continuare aici, pe drumul început deja"

TATĂL ÎI GESTIONEAZĂ BANII
Anul 2012 s-a încheiat bine pe plan financiar pentru Neymar. A încasat circa 14 milioane de euro doar din reclame, iar tatăl său este contabilul sumelor câştigate de fotbalist. Acesta a povestit o anectodă necunoscută publicului larg până în acest moment: "La 13 ani avea 400.000 de euro în cont, dar nu puteam să-l las să-i administreze el. Neymar nu s-a gândit niciodată la bani, nici măcar astăzi nu are vreo grijă în acest sens. El doar îşi structurează viaţa în cel mai sănătos mod posibil. Într-o zi a vrut să-şi schimbe telefonul mobil şi l-am întrebat de ce. Mi-a răspuns că vrea asta pentru că îşi permite, aşa că nu l-am împiedicat. Dar, din respect, mi-a cerut acordul, pentru că nu se ocupă niciodată singur de asemenea lucruri. El nu ia niciodată o decizie financiară de unul singur, fără să mă întrebe".

Etichete: neymar , neymar santos , neymar brazilia , messi neymar , neymar barcelona , neymar da silva


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Schalke 04 v Galatasaray - UEFA Champions League Group D
Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”
FOTBAL:CORVINUL HUNEDOARA-OTELUL GALATI, FINALA CUPEI ROMANIEI BETANO (15.05.2024)
Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri
Screenshot 2024-05-15 232704
Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"
UEFA Fußball Conference League, Playoff Round Saison 2023-2023 Toumba Stadion Thessaloniki, 31.08.2023 PAOK Thessaloniki
Ce au scris francezii, după ce Simona Halep a abandonat în primul tur de la Trophee Clarins
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (11.05.2024)
Exclusiv Surpriză! Jucătorul de la FCSB văzut în lotul României la EURO 2024

Video Exclusiv Helmut Duckadam a aflat ce antrenor aduce Rapidul și a făcut gluma serii
duckadam
Allegri, OUT! Juventus și-a ales viitorul antrenor
Atalanta vs Juventus - Finale Coppa Italia 2023/2024
45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc
profimedia-0868202178
Citește și
Video Cine râde la urmă râde mai bine! Gestul făcut de Dembele pe Camp Nou, după ce a scos-o pe Barcelona din UCL
demb
Exclusiv Florin Prunea: ”Fără dar și poate, este numărul 1 din România”
prunea3
O femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”
O femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”
CSA Steaua s-a folosit de marca FCSB! Dezvăluirile care-l vor înnebuni pe Talpan. „Gigi Becali să-i dea în judecată!"
CSA Steaua s-a folosit de marca FCSB! Dezvăluirile care-l vor înnebuni pe Talpan. „Gigi Becali să-i dea în judecată!"
Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie
Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Oamenii lui Putin, amenințări cu ce de-al Treilea Război Mondial dacă Ucraina folosește arme occidentale pentru a lovi Rusia
Oamenii lui Putin, amenințări cu ce de-al Treilea Război Mondial dacă Ucraina folosește arme occidentale pentru a lovi Rusia
Guvernul anunță un nou sprijin pentru pensionari. Ce se întâmplă cu 5.000.000 de pensii?
Guvernul anunță un nou sprijin pentru pensionari. Ce se întâmplă cu 5.000.000 de pensii?
ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate
ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate
WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving"
WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving"
”Sezon de coșmar”. Ciprian Tătărușanu, criticat dur de Gazzetta dello Sport după primul sezon în Arabia Saudită
ciprian-tatarusanu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”