stanciu
”Șansele mele de reușită erau mici”. Nicolae Stanciu, moment emoționant înainte de EURO
Captură de ecran 2024-05-28 121242
”Cine e idolul tău din fotbal?” Dennis Man a răspuns fără să stea pe gânduri
Inter vs Sassuolo - Campionato Primavera 1 Semifinale
Exclusiv Cristi Chivu, față în față cu provocarea carierei! Are oferta din Serie A pe masă
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Exclusiv Insider în Armenia: "Poate pentru voi e surpriză!". Sfat pentru Rădoi, "chitaristul" Caparros și "Maradona" Mkhitaryan

articol scris de Alex Stanila
29.03.2021, 16:12

România a acumulat trei puncte din primele două meciuri contând pentru grupa J a preliminariilor CM 2022, cu Macedonia de Nord (3-2) și Germania (0-1), iar acum ne așteaptă duelul cu Armenia, de la Erevan, programat miercuri, de la ora 19:00, în format live text pe digisport.ro.

profimedia-0601870970
Armenia a învins Islanda, scor 2-0, în preliminariile CM 2022 / Foto: Profimedia
  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, DGS 1

Naționala condusă de Joaquin Caparros (65 de ani) poate fi considerată revelația grupei J, cel puțin după primele două runde, având în vedere că are șase puncte în urma duelurilor cu Liechtenstein, din deplasare (1-0) și cu Islanda, de acasă (2-0).

Denis Zmeu, insider în Armenia: "Poate pentru voi e surpriză!"

Digisport.ro a stat de vorbă cu Denis Zmeu (35 de ani) pentru a obține o imagine mai clară a fotbalului actual din Armenia. Fostul mijlocaș moldovean de la FC Vaslui a fost preparator fizic la Ararat-Armenia și FC Noah, cu prima reușind să câștige titlul de campion în țara cu aproape trei milioane de locuitori.

  • Akron Togliatti, locul 16 din liga a doua rusă, este echipa la care activează în prezent preparatorul fizic Denis Zmeu.
  • 2007-2013 este perioada în care Zmeu a fost jucătorul lui FC Vaslui, evoluând în grupele Cupei UEFA / Europa League.
profimedia-0101599246
Denis Zmeu, în tricoul lui FC Vaslui, la meciul de pe terenul Spartei Praga, contând pentru play-off-ul Europa League 2011/2012, scor 1-0 pentru cehi. Moldovenii se calificau cu 2-1 la general / Foto: Profimedia

Denis, Armenia e surpriza grupei după primele două etape...

Pentru mine nu e o surpriză, poate pentru voi. Eu am fost acolo, știu ce fac oamenii ăia, mai ales că și-au luat un antrenor foarte experimentat, elegant, care știe foarte mult fotbal. Am avut ocazia să stau cu el de mai multe ori la masă, știu cum gândește fotbalul și deja se văd foarte multe lucruri frumoase la ei.


Ce ai reușit să observi la el? Toată lumea știe că este un antrenor cu mare experiență în Spania, la Sevilla, Bilbao, Villarreal, dar pe lângă asta?

El nu se rezumă la echipa mare. Merge des și la tineret, e într-o relație foarte bună cu cluburile din Armenia, mai ales cu cele din fruntea clasamentului, e un tip foarte de treabă. A antrenat Sevilla, Villarreal, Osasuna, echipe mari. Acum, în mod normal, la o vârstă mai înaintată, te obișnuiești să antrenezi într-un mod, nu te mai gândești la metodele noi, dar el chiar m-a surprins.

Nu-i dai 65 de ani, zici că are 40. Să-l vezi cu chitara cum cântă... când l-am cunoscut, luase chitara și cânta "Bella Ciao". Pe lângă faptul că știe fotbal, e și pozitiv și știe să adune oamenii pe lângă el. Și staff-ul lui e ok, d-aia au rezultatele astea. În Armenia au început să se investească bani la nivel de cluburi. Federația e foarte implicată în tot procesul, a adus un antrenor cu salariu foarte mare, dar se vede.

Armenia v Georgia, Football, UEFA Nations League, Tychy, Poland - 11 Oct 2020
Joaquin Caparros, selecționerul Armeniei / Foto: Profimedia

Denis Zmeu, înainte de Armenia - România: "Tricolorii trebuie să concentreze foarte mult, să ia în calcul că întâlnesc o echipă foarte dificilă acasă"

Naționala merge foarte bine, dar nu vedem niciun jucător cu nume sau care evoluează la o echipă importantă. Poate doar Adamyan, de la Hoffenheim, dar care nu e un titular obișnuit...

Nu sunt jucători cu nume. El a ales toți fotbaliștii care joacă la club și a făcut un prim 11 cu aceștia. Asta este prima regulă a lui, dar mai departe are și simțul ăsta de a-și da seama pe care să-l bage. Uite, i-au bătut pe islandezi! Am văzut și meciul. Islanda a avut posesie, dar mai mult cu fundașii. Cu dăruire, cu mentalitate puțin schimbată, au făcut un rezultat foarte bun. România trebuie să se concentreze foarte mult. Trebuie să ia în calcul că e o echipă foarte dificilă acasă. Se apără foarte bine.

Galerie Foto

Cu Liechtenstein s-au chinuit, deși au dominat. 1-0, cu autogol în minutul 83.

Cu Liechtenstein s-au chinuit, dar când ei întâlnesc o echipă mai slab cotată le vine mai greu să desfacă apărarea, pentru că nu sunt foarte buni unu contra unu, ei sunt mai mult cu spirit de echipă, cu dăruire. Cu adversarii mai bine cotați le iese mult mai bine pe contraatac. Au o echipă foarte bine organizată și nu va fi un meci ușor pentru România. Dacă România tratează meciul serios, are șanse foarte bune.

Denis Zmeu: "Mkhitaryan e în Armenia ca Maradona la Napoli"

Rădoi spunea că absența lui Mkhitaryan îi și ajută pe armeni, făcându-i mai uniți. De acord?

Mkhitaryan e în Armenia ca Maradona la Napoli. Când vine, se adună multă lume la hotel, vine la el acasă. El e cel mai simplu om pe care l-am văzut vreodată ca fotbalist. Pentru nivelul la care joacă el e un om foarte simplu, e un băiat foarte bun. Un jucător valoros, iar dacă nu joacă e un mare plus pentru România. După el se ia și echipa. Când el accelerează, trage și echipa după el.

  • Henrikh Mkhitaryan (32 de ani), fost jucător la Borussia Dortmund, Manchester United sau Arsenal, nu se află în lotul Armeniei pentru această acțiune. Mijlocașul de la AS Roma a suferit o accidentare la gambă în meciul cu Șahtior Donețk, din turul optimilor Europa League, disputat pe 11 martie, scor 3-0.
Armenia v Georgia - UEFA Nations League
Henrikh Mkhitaryan, 88 de meciuri și 30 de goluri la naționala Armeniei / Foto: Profimedia

În naționala de acum sunt și câțiva jucători care evoluează la echipele pe care le-ai pregătit. La cine să fim atenți?

Îl cunosc foarte bine pe atacantul lor, Aleksandr Karapetyan. El juca titular înainte, a revenit în Armenia, nu știu din ce cauză. Nu cred că era cazul să revină în Armenia. E un campionat unde se dă lupta doar între 3-4 echipe. E un jucător bun. Mai sunt și câțiva tineri, a debutat un fotbalist tânăr, de 19 ani (n.r - Zhirayr Shaghoyan), e unul dintre cei mai valoroși jucători tineri. L-am antrenat și eu.

A jucat 10 minute cu Islanda. Ei sunt obligați să facă armata și e un club făcut doar pentru cei care fac armata, în liga a doua (n.r - BKMA Erevan) . Toți copiii joacă acolo. După acești doi ani va reveni la Ararat-Armenia (n.r - echipa de care aparține). Selecționerul mereu a avut cuvinte de laudă la adresa copilului, juca la toate grupele de juniori. A și avut sânge să-l debuteze! Niciun antrenor din Armenia nu l-ar fi debutat acum, mai ales că el nu joacă titular la Ararat-Armenia. E un copil foarte talentat.

  • Aleksandr Karapetyan (33 de ani) și-a început cariera în ligile inferioare din Germania, a continuat în Luxemburg, iar în perioada 2019-2021 a evoluat în prima ligă rusă, la Sochi și Tambov. Atacantul de 1,84m, cu 21 de meciuri și șase goluri la națională, a semnat cu Ararat-Armenia în primăvara acestui an.
  • Zhirayr Shaghoyan (19 ani) are 1,75m înălțime și evoluează pe postul de extremă stânga. La finalul acestui sezon se va întoarce la campioana Ararat-Armenia.

Pronostic?

Sincer? Aș vrea foarte multe să câștigăm, chiar dacă Armenia mi-e foarte apropiată, pentru că am mulți prieteni. Sper ca România să bată, pentru că are nevoie mare de puncte. Oricum, am și pașaport românesc, am și mulți prieteni acolo, sunt foarte apropiat de voi. 2-1 pentru România!

Lotul extins al Armeniei pentru acțiunea din martie:

  • Portari: David Yurchenko (FC Alashkert), Arsen Beglaryan (FC Urartu) Anatoli Ayvazov (FC Urartu)
  • Fundași: Hovhannes Hambardzumyan (FC Anorthosis Famagusta), Kamo Hovhannisyan (FC Kairat), Andre Calisir (FC Apollon Smyrnis), Varazdat Haroyan (FC Astana), Taron Voskanyan (FC Alashkert), Hayk Ishkhanyan (SC Shirak), Erik Simonyan (FC Urartu), Jordy Ararat Monroe (FC Noah), Serob Grigoryan (FC Pyunik), Arman Hovhannisyan (FC Pyunik), Hakob Hakobyan (FC Urartu)
  • Mijlocași: Eduard Spertsyan (FC Krasnodar), Tigran Barseghyan (FC Astana), Khoren Bayramyan (FC Rostov), Gevorg Ghazaryan (PAS Lamia), Vahan Bichakhchyan (MSK Zilina), Edgar Babayan (Riga FC), Solomon Udo (FC Shakhtar Karagandy), Artak Grigoryan (FC Alashkert), Karen Muradyan (FC Ararat Yerevan), Aram Kocharyan (Lori FC), Yuri Gareginyan (FC Noah), Petros Avetisyan (FC Noah), Zhirayr Shaghoyan (BKMA)
  • Atacanți: Sargis Adamyan (TSG Hoffenheim), Norberto Briasco Balekyan (Club Atletico Huracan), Aleksandre Karapetian (FC Ararat-Armenia), Artur Miranyan (FC Urartu)

Clasamentul grupei J din preliminariile CM 2022

Etichete: romania , armenia , denis zmeu , preliminarii cm 2022


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Putin amenință că va lovi țările din Europa dacă Ucraina atacă Rusia cu arme occidentale. „Să fie conștienți cu ce se joacă”
Putin amenință că va lovi țările din Europa dacă Ucraina atacă Rusia cu arme occidentale. „Să fie conștienți cu ce se joacă”

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat, marţi, că va lovi țări din Europa dacă NATO permite...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
gigi-belo
Gigi Becali a auzit că Miodrag Belodedici a fost prins băut la volan și nu a mai stat pe gânduri: ”Cinci ani!”

În miez de noapte, ”au anunțat” pe site-ul oficial transferul lui Haaland! Ce s-a întâmplat după doar câteva ore
Manchester City v Manchester United - Emirates FA Cup - Final - Wembley Stadium
Negocierile s-au încheiat! I-au pus pe masă 150 de milioane €, Jose Mourinho a dat răspunsul final
Ajax v Manchester United - UEFA Europa League Final
E OUT: prima plecare de la Dinamo, după salvarea de la retrogradare! Avea cel mai mare salariu din lot
FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - UTA ARAD, SUPERLIGA SUPERBET (08.03.2024)
Surprinzător! Imediat după meci a anunțat că are o relație cu sportiva din Rusia care a atras atenția întregii lumi
kali1
Recomandările redacției
Inter vs Sassuolo - Campionato Primavera 1 Semifinale
Exclusiv Cristi Chivu, față în față cu provocarea carierei! Are oferta din Serie A pe masă

Cristian Chivu (43 ani) s-a despărțit de Inter Milano, club la care a activat în ultimii 6 ani.

”Minte fără strop de rușine!” Cum l-a numit Paraschivescu pe Becali. Poveștile celor doi ”sunt la fel, dar exact invers”
paraschivescu-becali
Gigi Becali a trimis oferta oficială, dar a primit ”seen”. Cât vrea să plătească pentru Louis Munteanu
gigi
Au ajuns la un ACORD! Real Madrid nu stă pe gânduri și mai dă o lovitură pe piața transferurilor
Citește și
”Este acest moment așa cum ți-l imaginai?” Răspunsul lui Nicolae Stanciu cu mai puțin de o lună înainte de EURO
Nicolae Stanciu saluta publicul dupa meciul de fotbal dintre Romania si Elvetia, din cadrul preliminariilor Campionatulu
Nicolae Stanciu a spus care e ”singurul lucru pe care l-ar schimba de la echipa națională”
FOTBAL:ROMANIA-ELVETIA, PRELIMINARIILE C.E 2024 (21.11.2023)
Are 53 de ani, dar arată impecabil. Naomi Campbell și-a etalat silueta într-o rochie transparentă la Festivalul de Film de la Cannes
Are 53 de ani, dar arată impecabil. Naomi Campbell și-a etalat silueta într-o rochie transparentă la Festivalul de Film de la Cannes
Fanii CSA Steaua au cerut la UEFA excluderea FCSB-ului din cupele europene! Documentul trimis lui Ceferin
Fanii CSA Steaua au cerut la UEFA excluderea FCSB-ului din cupele europene! Documentul trimis lui Ceferin
Gigi Becali, ofertă secretă pentru atacantul sud-african Tshegofatso Mabasa! Detaliile negocierilor cu Orlando Pirates
Gigi Becali, ofertă secretă pentru atacantul sud-african Tshegofatso Mabasa! Detaliile negocierilor cu Orlando Pirates
Demi Moore, zeiță în alb, într-o rochie cu decolteu amețitor. La 61 de ani atrage toate privirile oriunde ar fi
Demi Moore, zeiță în alb, într-o rochie cu decolteu amețitor. La 61 de ani atrage toate privirile oriunde ar fi
Și-a ales cel mai decupat costum de baie și a dansat pe ritmuri nebune. Nicole Scherzinger, 45 de ani și un corp de topmodel
Și-a ales cel mai decupat costum de baie și a dansat pe ritmuri nebune. Nicole Scherzinger, 45 de ani și un corp de topmodel
CTP, text superb despre Nadal: „Cât se va mai juca tenis pe acest trist Pământ...“
CTP, text superb despre Nadal: „Cât se va mai juca tenis pe acest trist Pământ...“
Cine a fost primul domnitor care s-a luptat cu turcii? Era unchiul lui Mircea cel Bătrân
Cine a fost primul domnitor care s-a luptat cu turcii? Era unchiul lui Mircea cel Bătrân
Transformarea extraordinară a lui Radu Mazăre, în închisoare. Cum a ajuns să arate fostul edil al Constanței
Transformarea extraordinară a lui Radu Mazăre, în închisoare. Cum a ajuns să arate fostul edil al Constanței
Declarații uluitoare după ce a jucat la meciul de adio al Generației de Aur: ”Sunt în doliu. Au fost împușcați în cap de lunetiști”
Declarații uluitoare după ce a jucat la meciul de adio al Generației de Aur: ”Sunt în doliu. Au fost împușcați în cap de lunetiști”
Galerie Foto Atmosferă excelentă înainte de EURO 2024: ”Tricolorii”, antrenament cu zâmbetul pe buze
romania 8

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Și-a ales cel mai decupat costum de baie și a dansat pe ritmuri nebune. Nicole Scherzinger, 45 de ani și un corp de topmodel
Și-a ales cel mai decupat costum de baie și a dansat pe ritmuri nebune. Nicole Scherzinger, 45 de ani și un corp de topmodel
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii de știință
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii de știință
Digi Animal World
Cinci alimente comune care pot fi mortale pentru animalele de companie. La ce trebuie să aibă grijă proprietarii
Cinci alimente comune care pot fi mortale pentru animalele de companie. La ce trebuie să aibă grijă proprietarii