Ciprian Marica
Ciprian Marica a răbufnit, după Farul - Universitatea Craiova 3-3: ”Nu au calitatea necesară”
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
Fotbalistul care are locul asigurat la EURO: ”Va fi acolo!”
Tottenham Hotspur v Manchester City, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 14 May 2024
Ce au cerut englezii, după ce l-au văzut pe Radu Drăgușin contra lui Manchester City
Digi Sport 1 Live
Acum
ASII TENISULUI

Ciprian Marica, răspuns tranșant pentru Mirel Rădoi, după ce selecționerul l-a ”desființat”: ”Am omorât fotbalul!”

articol scris de Digi Sport
12.11.2021, 16:38

Echipa națională a României a reușit doar o remiză cu Islanda, scor 0-0, în preliminariile pentru Cupa Mondială de la Qatar din 2022.

pjimage
Mirel Rădoi și Ciprian Marica / Foto: Colaj captură Digi Sport & Profimedia
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Echipa națională a coborât pe poziția a treia în grupa J și depinde de jocul rezultatelor pentru a obține un loc la baraj.

Ciprian Marica, răspuns tranșant pentru Mirel Rădoi, după ce selecționerul l-a ”desființat”: ”Am omorât fotbalul!”

Prestația României l-a nemulțumit pe fostul internațional Ciprian Marica, care s-a dezlănțuit la adresa selecționerului Mirel Rădoi, mai ales că acesta și-a anunțat plecarea de la națională după meciul cu Armenia.

Mirel Rădoi a auzit declarațiile lui Ciprian Marica și i-a oferit un răspuns pe măsură: ”E proverbul ăla: 'Nu te bate cu ăla, că te bate cu armele lui'. N-am cum să vorbesc cu Marica. Chiar dacă a jucat mulți ani fotbal, nu înțelege foarte mult din antrenorat”, spunea Mirel Rădoi.

Acum, Marica a mutat războiul declarațiilor pe rețelele de socializare și a scris un mesaj foarte lung adresat lui Mirel Rădoi. Fostul internațional român a declarat că îl apreciază pe Mirel Rădoi, însă rezultatele echipei naționale lasă de dorit, iar demisia de onoare ar trebui luată în calcul în acest moment.


Mi-a transmis Mirel în conferința de presă că nu pune preț pe aprecierile mele fiindcă nu sunt interesat de antrenorat și ca atare nu mă pricep. Și are dreptate când zice ca nu sunt interesat sa profesez ca antrenor. Eu am ales alt drum. Toată lumea vrea să primească de la fotbal, eu am ales sa dau fotbalului o parte din ceea ce mi-a oferit.

Cu Mirel Radoi am împărțit ani în șir vestiarul echipei naționale. Am trăit împreună bucurii și necazuri cu tricolorul pe piept.Tocmai de asta vin cu explicații! E un băiat deosebit și un om de valoare. Dar nu despre asta trebuie să vorbim noi când vorbim despre România. Rezultatele sunt cele care contează și exprimarea echipei în teren care a dus la aceste rezultate.

Or cifrele, faptele sunt dezastruoase. Într-un an de zile o echipă în regres maxim, Islanda, ne-a ucis speranțele pentru doua turnee finale. Islanda, nici dacă alegea Mirel nu putea găsi un adversar mai convenabil pentru barajul de anul trecut. La fel cum nici dacă alegea Mirel nu găsea adversari mai facili în grupa asta de calificare. Armenia, Islanda, Macedonia, Liechtenstein. Sa fim serioși!

Am mai trăit un moment negru al fotbalului românesc. Și ne comportăm ca și când ne-am născut înfrânți, iar pe mine asta mă deranjează. Prin toate canalele media am cerut rămânerea selecționerului dacă ne calificam la baraj. Dar nu am reușit sa batem acasă o Islanda răvășită de scandaluri și de schimbări de generație. Și atunci de ce sa mai stea selecționerul?

Pentru ca demisia de onoare e un gest de asumare. Or dacă la fiecare pas greșit selecționerul iese și spune ca este vina lui, de ce s-ar supăra dacă eu trag concluzia ca a greșit? Fiindcă a greșit grav cu anunțul ca va pleca venit înainte de un meci decisiv. A preluat el greșeala enorma a Federației, care nu i-a oferit un contract complet și a inoculat în subconștientul jucătorilor un alibi.

Iar joi seara asa s-a jucat, la alibi. Am văzut un calm ciudat, pase laterale, nu am văzut ambiție, agresivitate nici presiune, nici lupte, nici lacrimi la final ca am ratat asa de ușor o prezenta la baraj. Serios, nici nu mi-am dat seama ca s-a terminat meciul, era așa o liniște pe gazon, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Doar Chiricheș s-a pus în genunchi, la un moment dat, dar parcă așa, doar de poză.

Îi mai țineți minte pe Dorinel, pe Contra, pe Marius Niculae cum plângeau pe teren după o așa ratare? Se mai dau încă imagini cu ei pe la TV, sau ii găsiți pe YouTube. Și în asemenea situație, demisia selecționerului ar fi venit ca un semnal de alarma. Pentru că am omorât fotbalul și ne grăbim să-l îngropăm și să îi punem cruce. Sportul, în general, a murit în România și nu face nimeni, nimic!

În concluzie, tot ce am comentat la meciurile echipei naționale am comentat la adresa celor implicați, răspunzători pentru rezultate. Nu a contat că a fost Daum, Contra, un prieten foarte bun, Rădoi, un coleg și un om pe care îl respect. Nu am nimic personal cu nimeni. Dar și copilul meu să fie pe banca tehnica a României, dacă lucrurile nu sunt în regulă eu nu pot să mint, și nici să ma uit în altă parte, să mă fac că nu văd.

Aplaud ce e de aplaudat și punctez ce nu mi se pare în regulă. Fiindcă progresul vine doar dacă înveți din greșeli. Poate nu ma pricep eu cum se pricep alții la antrenorat, dar, din păcate pentru România, am cam avut dreptate în ceea ce am remarcat! La final, chiar țin sa-i transmit un mesaj personal lui Mirel: dincolo de toate, sunt convins că vei ajunge un mare antrenor. Îți țin pumnii”, a scris Ciprian Marica pe Facebook.

Replica lui Mirel Rădoi pentru Ciprian Marica

"Serios? Băiatul de la poartă mi-a spus că Marica a declarat că ar fi cea mai mare greșeală să plec înainte de baraj. O să mai rămân și la meciul cu Liechtenstein. Sau, dacă vrea nea Mihai să vină în locul meu... Nu mă supăr pe Marica, îl știu mai bine decât voi, am fost colegi de generație. Ajungi să-i știi limitele colegului când petreci mult timp cu el.

E proverbul ăla: 'Nu te bate cu ăla, că te bate cu armele lui'. N-am cum să vorbesc cu Marica. Chiar dacă a jucat mulți ani fotbal, nu înțelege foarte mult din antrenorat”, a declarat Mirel Rădoi.

Proverbul la care face referire selecționerul este "Nu te certa niciodată cu oamenii proști. Te vor trage în jos la nivelul lor și te vor bate cu experiența".

Etichete: echipa nationala , ciprian marica , islanda , mirel radoi , cm 2022


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Radu Draguin of Tottenham Hotspur during the Premier League match Tottenham Hotspur vs Manchester City at Tottenham Hotspur Stadium, London, United Kingdom, 14th May 2024(Photo by Mark Cosgrove/News Images)
Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an
DENNIS MAN, ALESSANDRO CIRCATI, ANGE YOAN BONNY, Serie B, 2023-24, Parma vs Cremonese 1-1, 05-05-2024, Esultanza, Celebr
Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez
Screenshot 2024-05-17 at 18.33.57
Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic
Real Madrid Celebrate 36th League Title - Madrid
36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului
laca
Recomandările redacției
Tottenham Hotspur v Manchester City, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 14 May 2024
Ce au cerut englezii, după ce l-au văzut pe Radu Drăgușin contra lui Manchester City

Manchester City a reușit să o învingă pe Tottenham, scor 2-0, în cadrul etapei cu numărul 34 din Premier League.

Exclusiv Titular în premieră în 2024. Pe cine se va baza Kopic la ”finala” Dinamo - Csikszereda
FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-FC HERMANNSTADT, SUPERLIGA SUPERBET (27.02.2024)
Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino
amp8
Exclusiv ”Uitați-vă la Ancelotti!” Marcel Pușcaș știe ce problemă va întâmpina Neil Lennon la Rapid
marcel puscas
Citește și
Exclusiv Jucătorul cerut cu insistență de Florin Prunea în lotul României la EURO 2024: ”Nu am nicio scuză să nu-l iau”
prunea2
”Am decis să pun stop!”. ”Tricolorul” a vorbit despre accidentarea suferită înainte de EURO
FOTBAL:ROMANIA-ISRAEL, PRELIMINARIILE C.E 2024 (9.09.2023)
Ce poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”
Ce poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”
Ovidiu Popescu a refuzat-o pe FCSB și semnează cu rivala din SuperLiga înaintea derby-ului cu Rapid
Ovidiu Popescu a refuzat-o pe FCSB și semnează cu rivala din SuperLiga înaintea derby-ului cu Rapid
Anturajul lui Mateiu vuiește, după ce Simona Halep și-a luat apartament în Dubai chiar lângă el: „A contribuit și el!”
Anturajul lui Mateiu vuiește, după ce Simona Halep și-a luat apartament în Dubai chiar lângă el: „A contribuit și el!”
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
Într-o ținută îndrăzneață și acoperită de nisip, Lidia Buble a pozat în cele mai senzuale ipostaze: „Ai curaj să postezi asta”
Într-o ținută îndrăzneață și acoperită de nisip, Lidia Buble a pozat în cele mai senzuale ipostaze: „Ai curaj să postezi asta”
Arbitru suspendat pe viață după ce a ajutat cu nesimțire o echipă să promoveze și a sărbătorit alături de jucători
Arbitru suspendat pe viață după ce a ajutat cu nesimțire o echipă să promoveze și a sărbătorit alături de jucători
Românii care pot ajunge în instanță dacă stau la curte și au balcon. La ce trebuie să fie atenți?
Românii care pot ajunge în instanță dacă stau la curte și au balcon. La ce trebuie să fie atenți?
Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS
Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS
Răzvan Lucescu, dorit pe banca unei echipe mari! Duminică joacă "finala" pentru titlu în Grecia
Răzvan Lucescu, dorit pe banca unei echipe mari! Duminică joacă "finala" pentru titlu în Grecia
Video În lacrimi, Ianis Hagi a povestit dramele prin care a trecut încă din copilărie
Ianis Hagi

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Într-o ținută îndrăzneață și acoperită de nisip, Lidia Buble a pozat în cele mai senzuale ipostaze: „Ai curaj să postezi asta”
Într-o ținută îndrăzneață și acoperită de nisip, Lidia Buble a pozat în cele mai senzuale ipostaze: „Ai curaj să postezi asta”
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină