tamas
Gabriel Tamaș a divulgat momentul când i s-a propus să blătuiască un meci: ”M-au întrebat dacă vreau să fiu implicat”
(P) Primul trofeu al sezonului pentru Klopp sau se răzbună Pochettino?
razvan-lucescu
Răzvan Lucescu, unic în istoria de 98 de ani a lui PAOK! Cui i-a dedicat titlul: ”Boss, e pentru tine”
Digi Sport 1 Live
Acum

(P) SuperPuterile lui Xavi: reușește noul antrenor să facă minuni cu Barça?

23.11.2021, 15:00

6 noiembrie 2021 poate deveni o dată cu o importanță colosală pentru Barcelona, asta pentru că delimitează o nouă eră. Venirea lui Xavi pe banca tehnică a echipei catalane, căci despre acest eveniment e vorba, are toate premisele necesare pentru a fi un eveniment istoric pentru echipa blaugrana.

ADVERTORIAL SUPERBET
ADVERTORIAL SUPERBET
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Cauți inspirație pentru bilete verzi? Peste 400.000 de jucători te așteaptă deja în SuperSocial!

Xavi a acceptat să preia o formație care trece printr-o perioadă nu tocmai strălucită, stare înrăutățită cu mult de plecarea “motorului” Messi. A acceptat această provocare pentru bani, faimă sau pentru că își pune toată încrederea în SuperPuterile lui? Mergem pe ultima variantă și vom explica și de ce fanii blaugrana pot să creadă în Xavi Hernandez.

În această seară de la ora 22:00, Xavi va trece prin al doilea test important de la venire: meciul cu Benfica din grupele Ligii Campionilor. Partida se joacă cu calificarea în primăvara europeană pe masă, iar toți ochii vor fi ațintiți pe banca tehnică.

Ce a însemnat Xavi pentru Barcelona ca jucător

Xavi este un fotbalist emblematic pentru culers. A încântat în tricoul blaugrana între 1998 și 2015 și a câștigat tot ce se putea câștiga. În 2008 voia să plece la Bayern, însă fostul coechipier, Pep Guardiola, proaspăt numit antrenor principal, l-a convins să rămână. Pep și-a susținut cauza spunându-i lui Xavi că este mult prea bun pentru echipă ca să plece. Zis și făcut. În total, alături de Barcelona, Xavi a câștigat de 4x Liga Campionilor, de 8x campionatul spaniol, de 3x Cupa Spaniei, de 8x Supercupa Spaniei, de 2x Campionatul Mondial al Cluburilor și de 2x Supercupa Europei.


Xavi era renumit pentru parteneriatul legendar cu Andres Iniesta de la mijlocul terenului, prin faptul că nu ceda mingea ușor (avea unul dintre cele mai bune procentaje de succes al paselor) și prin puterea de a controla partida – era numit Master of Puppets. A făcut parte din ambele echipe care au reușit Tripla într-un sezon (campionatul Spaniei, Cupa și Liga Campionilor). Calitățile care îl recomandă și pentru postul de antrenor? Avea viziune și era dedicat.

Ce poate însemna Xavi pentru Barcelona ca antrenor

Înainte de venirea lui, Barça înregistra eșec după eșec cu Koeman pe banca tehnică. Sosirea lui Xavi a însemnat în primul rând o gură de aer proaspăt pentru fanii care își pierduseră din speranțe. Un sezon care începuse cu gustul amar lăsat de transferul lui Messi are acum potențial să fie de succes. Noul antrenor a venit cu reguli noi, menite să crească gradul de disciplină al echipei și să îi responsabilizeze pe jucători.

Printre altele, a reintrodus amenzile pentru abateri (se renunțase de ani de zile la acest fel de sancțiune) și va alege lotul pentru meciuri pe merit, în funcție de rezultatele pe care fotabliștii le au la antrenamente. Xavi privește înainte și la sezonul de mercato, asta pentru că vrea să întărească ofensiva. În acest sens, plănuiește să îl aducă pe Baghdad Bounedjah, golgheterul din sezonul 2020/21 al echipei Al-Sadd, echipă pe care a antrenat-o înainte de Barcelona.

Primul test ca antrenor l-a reprezentat derbiul Barcelonei pe care culers l-au disputat cu Espanyol. Memphis Depay a fost decisiv în meci, iar golul înscris din penalty în minutul 48 a adus victorie catalanilor. Debutul lui Xavi a fost cu dreptul, iar tânărul antrenor speră la titlu în campionat la capătul sezonului actual.

Barcelona lui Xavi în Liga Campionilor

Noul antrenor va înfrunta a doua provocare în această seară. Meciul cu Benfica de la 22:00 este așteptat cu sufletul la gură de toți microbiștii, curioși să vadă dacă SuperPuterile lui Xavi pot face diferența la Barcelona. Meciul se joacă cu calificarea în primăvara europeană pe masă - culers au nevoie de o victorie pentru a se califica. La Superbet, ai cota 1.73 că Barça se impune. Echipa este pe locul 2 cu 6 puncte, 2 goluri date și 6 primite după 4 partide. Benfica, pe de cealaltă parte, are 4 puncte și este pe locul 3, cu 5 goluri date și 9 primite.

Misiunea este grea, însă luând în considerare regulile pe care noul antrenor le-a impus pentru a spori disciplina și eficiența în echipă, există speranțe. Tot globul este cu ochii pe debutul lui Xavi în Liga Campionilor, iar după cum spunea Hristo Stoichkov, “vor fi două ere: înainte de Xavi și după Xavi “.

Verifică pariurile speciale Superbet pentru meciul Barcelona – Benfica!

#ÎmpreunăSuntemSuper #SuperXavi #SuperPuteri

Etichete: pariuri sportive , adevertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi „a aterizat forțat” duminică...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
amp8
Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia
profimedia-0361486840
"Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk
profimedia-0874301808
S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular
Real Madrid celebration of 36th Title of LaLiga in Cibeles, Nadrid, Spain - 12 May 2024
Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €
albion-rrahmani
Recomandările redacției
razvan-lucescu
Răzvan Lucescu, unic în istoria de 98 de ani a lui PAOK! Cui i-a dedicat titlul: ”Boss, e pentru tine”

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați
gigi-becali
Video Gestul cu care Drăgușin a devenit favoritul fanilor lui Tottenham: ”Le-a arătat jucătorilor de la Spurs cum se face”
Sheffield United v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Bramall Lane, Sheffield, UK - 19 May 2024
Dramatic! Echipa retrogradată s-a decis după al cincilea criteriu de departajare
profimedia-0872346706

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media