240603_Romania_Bulgaria_Digisport_Blog_SoMe_1060x636
(P) România – Bulgaria: amical cu miză pentru „tricolori”
vizual 2 digi
(P) Andone, Răducioiu și Craioveanu au oferit același scor corect pentru finala UCL! Stelea, alegere surprinzătoare
FOTBAL:ROMANIA-BULGARIA, AMICAL (4.06.2024)
Ucrainenii au urmărit România - Bulgaria și au tras o concluzie greu de digerat pentru "Tricolori"
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

(P) Cu gândul la D10S. Napoli - Barcelona, meci special în “casa” lui Diego Maradona

21.02.2024, 14:20

Casa lui Napoli, cel mai fierbinte punct al Italiei în zi de meci, e pregătită de o mare sărbătoare. A fotbalului, a istoriei, a emoțiilor, a unui trecut grandios la care se face din nou referire. Miercuri seară, de la ora 22:00, lângă Vezuviu vine Barcelona pentru ceva mai mult decât o bătălie a 22 de jucători. E momentul întoarcerii la zilele după care tânjesc napoletanii, e seara în care o fostă echipă a lui Diego Armando Maradona revine pe stadionul care-i poartă numele celui mai iubit dintre fiii orașului din sudul Italiei. Napoli - Barcelona se joacă în prima manșă a optimilor de finală a Ligii Campionilor la fix patru ani de la precedenta întâlnire pe principala scenă europeană și atrage după sine o încărcătură specială.

vizual digi 1
  • Fotbal: FC Bihor - Ghiroda și Giarmata Vii, miercuri, 17:30, DGS 1

  • Fotbal: Belgia - Muntenegru, miercuri, 21:30, DGS 1

Diego i-a unit

Aflate la peste o mie de kilometri depărtare, Napoli și Barcelona sunt două orașe care au câteva lucruri în comun. Ambele trăiesc și respiră fotbal, unii consideră că “Napoli non e l’Italia”, iar alții strigă, ori de câte ori pot, "Catalunya is not Spain". Dincolo de visele separatiste, sunt locurile în care Diego Maradona a strălucit, a încântat, a adus glorie sau a semănat incertitudine, uneori stupoare. Pentru că mai întâi Barcelona (opt milioane de dolari plătite celor de la Boca Juniors în 1982), apoi Napoli (11 milioane de dolari trimise către catalani doi ani mai târziu) l-au transformat pe marele decar în singurul fotbalist care a bătut de două ori recordul de transfer. Și, cu bani mulți, au ajutat la crearea mitului Maradona: de la incidentul șocant din finala Cupei Regelui din 1984, la războiul câștigat în fața nordului bogat al Italiei și, în definitiv, la momentul Coppa del Mondo 1990 și previzibila ieșire din scenă. 

Astăzi, Napoli încă funcționează pe baza principiilor maradoniene și e când foarte jos, când deasupra tuturor. Suferă mult, se bucură în exces, mustește de talent, dar nu găsește acea constanță care să o transforme într-o forță de sine stătătoare. Iar Barcelona, cu problemele ei financiare, încă suferă după urmașul lui Maradona plecat peste mări și țări!

Realitatea dură: UCL, singura șansă!

Deceniile de depresie din sud au încetat odată cu titlul adus de Spalletti, Osimhen și Kvaratskhelia în vara lui 2023. Sărbătoarea a durat mult, ca în poveștile românești, apoi a urmat un "inevitabil previzibil", iar un șir de decizii greșite și conflicte au adus-o pe Napoli pe locul al nouălea în Serie A, la nouă puncte de poziția a patra care duce, din nou, în Liga Campionilor. La Napoli se vorbește deja despre mahmureala de după titlu, Rudi Garcia și Walter Mazzari nu s-au ridicat la nivelul pretențiilor excentricului De Laurentiis, iar Francesco Calzona, fost antrenor secund al lui Napoli și actual selecționer al Slovaciei, a fost chemat pentru a redresa ce mai e de redresat. În purul stil napoletan, conducerea a numit un nou antrenor cu doar 48 de ore înaintea celui mai important meci al sezonului.

Dincolo, Barcelona a părut că pune bazele unui viitor mai bun odată cu titlul cucerit anul trecut, primul după trei ani, dar problemele financiare și rezultatele slabe au revopsit realitatea. Una care ne spune că trupa blaugrana e la opt puncte de Real Madrid, are șanse foarte mici la păstrarea coroanei de campioană și se va despărți de Xavi Hernandez la finalul acestei stagiuni. Pentru ambele, un parcurs lung în Liga Campionilor e calea de ieșire!

Etichete: advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Răsturnare de situație în cazul elevului agresat sexual în toaleta unei școli din București. Ce au descoperit procurorii
Răsturnare de situație în cazul elevului agresat sexual în toaleta unei școli din București. Ce au descoperit procurorii

Decizie de ultimă oră a procurorilor: au clasat dosarul acuzațiilor de viol la Şcoala Nicolae...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-06-04 at 16.07.45
”Ubioh bih se!”. Ce i-a spus Novak Djokovic soției, cu care s-a certat în timpul meciului de la Roland Garros

Starul internațional căsătorit cu o româncă, de nerecunoscut! ”S-a îngrășat și el”
frey1
Cale liberă pentru transferul lui Horațiu Moldovan
Romania v Northern Ireland - International Friendly
L'Equipe a descris într-un singur cuvânt răspunsul lui Cristiano Ronaldo pentru Kylian Mbappe
profimedia-0750706673
Scene rar întâlnite: Novak Djokovic și-a ieșit din minți când a auzit ce i-a strigat soția din lojă
ROLAND GARROS 2024 3/06/2024
Recomandările redacției
FOTBAL:ROMANIA-BULGARIA, AMICAL (4.06.2024)
Ucrainenii au urmărit România - Bulgaria și au tras o concluzie greu de digerat pentru "Tricolori"

România a terminat la egalitate, scor 0-0, amicalul cu Bulgaria, disputat pe Stadionul Steaua, cu mai puțin de două săptămâni înainte de startul EURO 2024.

Video Surprinzător! Cum i-a făcut Ianis Hagi pe fanii României să-l aplaude la scenă deschisă
FOTBAL:ROMANIA-BULGARIA, AMICAL (4.06.2024)
Exclusiv ”Spionul” lui Edi Iordănescu a urmărit Ucraina-Germania și a găsit atuul adversarei României. ”Foarte bun”
Mykhailo Mudryk și Ilkay Guendogan, în Germania - Ucraina 0-0 / Foto: Profimedia
Exclusiv Zeljko Kopic a salvat-o pe Dinamo de la retrogradare și a primit un bonus important
Zeljko Kopic / Foto: Sport Pictures

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media