• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Bianca Andreescu (17 ani), revelația lunii iulie în tenisul feminin, după un sondaj realizat de WTA, a explicat, într-un interviu acordat în EXCLUSIVITATE lui Gabriel Morariu, trimisul special al Digi Sport la ”Rogers Cup”, care sunt ambițiile ei pentru viitorul apropiat, dar și de ce reprezintă Canada.

”Eu m-am născut în Canada, dar am început tenisul în România, pentru că mama mea a avut serviciul acolo. A trebuit să ne mișcăm mai mereu, 6 luni în România, 6 luni aici, cam asta a fost.

Nu am știut de la început că voi face tenis de performanță. Când eram mică, părinții m-au pus să exersez mai multe sporturi, înot, fotbal.... Într-o zi am ajuns și la tenis și mi-a plăcut din prima, așa că iată unde am ajuns.

Dar, nu am întrerupt legăturile cu România. În fiecare am mergem cam două săptămâni, pentru că avem toate rudele acolo”, a spus Bianca, pentru Digi Sport.

Digi Sport transmite, începând din acest an, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE, 55 de turnee WTA pe sezon.

Mai mult decât atât, Andreescu își dorește și o participare la ”BRD Bucharest Open”, turneul de la București, transmis în direct la Digi Sport.

”Nu am apucat, dar voi încerca anul viitor să joc la București. Deocamdată, stau aici, poate în octombrie voi merge în Europa, dar sper ca anul viitor să pot juca mai mult și în România”.

Deși a avut performanțe la juniori, cu două titluri câștigate la dublu în 2017, Bianca Andreescu are alte gânduri pentru viitor.

”Acum voi încerca să joc doar în circuitul WTA și mai multe turnee care să-mi permită ca la finalul anului să intru în Top 100. Am cam terminat-o cu junioratul”, a mai precizat sportiva născută din părinți români.

Chestionată care este jucătoarea ei favorită, Bianca a replicat fără să clipească:

”Simona Halep! Cred că avem un stil similar de joc. Anul trecut, la Montreal m-am antrenat alături de ea, este o fată foarte bună”, a mai spus Bianca Andreescu, pentru Digi Sport.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Bianca Andreescu le-a depășit pe Katerina Siniakova și pe CiCi Bellis în topul revelației lunii iulie. Sportiva născută din părinți români a primit 39% din voturi, cu unul mai mult față de Siniakova. 
În luna iulie, Bianca Andreescu a disputat în premieră meciuri la un turneu din circuitul WTA, pe tabloul principal, și a ajuns până în sferturile de finală de la Washington.

În acest an, titlul de revelatia lunii a mai fost câștigat de sportive precum CoCo Vandeweghe, Kristina Mladenovic, Risa Ozaki, Daria Kasatkina, Jelena Ostapenko și Magdalena Rybarikova.

Bianca ocupă acum locul 144 WTA și se mândrește momentan cu trei titluri în circuitul ITF.