• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Doliu în handbalul românesc după ce Lascăr Pană s-a stins din viață. Unul dintre cei mai importanți oameni din istoria handbalului românesc și totodată creatorul Minaurului s-a stins din viață la doar trei zile după ce împlinise vârsta de 83 de ani.

Cunoscut drept ”părintele handbalului băimărean”, Lascăr Pană avea probleme medicale serioase de mai bine de un an de zile și era internat de mai bine de câteva săptămâni în spital la secția de terapie intensivă după ce suferise un nou accident vascular.

Lascăr Pană a început handbalul în 1956 la Progresul Bacău, apoi a jucat la Petrolul Teleajen, CFR Bucureşti şi Dinamo Bacău. Din anul 1959 a fost antrenor-jucător la Dinamo Bacău și a plecat în 1969 la Voinţa Bucureşti, cu care a promovat în prima ligă şi unde a mai jucat un an în Divizia A. Din anul 1970 a preluat-o pe Minaur, iar în 1974 a avut iniţiativa înfiinţării primului club exclusiv de handbal.

Lascăr Pană a obţinut medalia de bronz cu naţionala masculină la Jocurile Olimpice din anul 1980 şi stat pe banca tehnică la alte două Campionate Mondiale, 1982, respectiv 1986. Cu echipa lui Minaur a obţinut mai multe trofee interne şi internaţionale și a câştigat inclusiv în două rânduri Cupa IHF, în 1985 şi 1988. Timp de 25 de ani Minaur nu a coborât sub locul patru în clasament cu Lascăr Pană.