• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Plecarea lui Jorge Sampaoli de la Sevilla nu mai este doar un simplu zvon. Antrenorul argentinian a confirmat că va prelua naţionala ţării sale. Sampaoli se va afla pentru ultima oară pe banca andaluzilor duminică, pe Ramon Sanchez Pizjuan, contra Osasunei.

"E visul meu să mă aflu pe banca Argentinei. Nu puteam refuza o asemenea ofertă", a dezvăluit Sampaoli, care va ajunge însă pe banca "pumelor" doar după ce Federaţia de la Buenos Aires se va înţelege cu Sevilla în privinţa sumei care va fi plătită pentru "dezlegarea" sa.

Cel mai probabil, argentinienii vor trebui să plătească 1,5 milioane de euro, sumă care reprezintă clauza de reziliere a contractului lui Sampaoli cu Sevilla.

"E dificil să ajungi să antrenezi în Europa, mai ales la o echipă de care vorbeşte toată lumea, precum Sevilla. Sunt foarte recunoscător acestui club, dar este vorba de naţionala Argentinei. E o provocare importantă pentru mine", a mai declarat antrenorul sud-american de 57 de ani, sosit vara trecută pe banca Sevillei.

Andaluzii vor încheia sezonul din Primera pe locul 4, iar în Liga Campionilor au ajuns până în optimi, unde au fost eliminaţi de Leicester City.

Sevilla e prima echipă din Europa din cariera de antrenor a lui Sampaoli, care a pregătit cluburi din Peru, Chile şi Ecuador, iar între 2012 şi 2016 a fost selecţionerul naţionalei statului Chile, cu care a cucerit Copa America în 2015.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT