• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Atletico Madrid își va lua adio de la actualul stadion, Vicente Calderon, la finalul sezonului, urmând să se mute, din vară, pe o nouă arenă, Wanda Metropolitano. Noua arenă de 73.729 de locuri prinde tot mai mult contur pe zi ce trece.

Dacă totul va decurge conform planului, cei de la Atletico Madrid se vor muta pe noua arenă începând cu sezonul viitor. Conducerea ”Rojiblancos” a reușit să cumpere stadionul de la primărie, plătind 30 de milioane de euro în schimbul noii arene. Aceștia și-au luat și angajamentul că le vor asigura fanilor și căile de acces. Viitoarea casă a lui Atletico va avea 73.729 de locuri, față de cele 54.907 de pe ”Vicente Calderon”, iar lucrările de construcţie costă 270 de milioane de euro.

 

Dacă interiorul ”noii acase” a lui Atletico va fi gata la timp, iar gazonul va fi ”instalat” în a doua săptămână din iulie, constructorii vor trebui să finalizeze în timp record lucrările la căile de acces către stadion.

Potrivit Marca, Atletico Madrid va primi permisul din partea Consiliului Orașului Madrid de a se muta pe Wanda Metropolitano, în septembrie, doar dacă extinderea autostrăzilor și construirea unor noi intersecții în jurul stadionului vor fi gata în șase luni.

Directorul executiv al lui Atletico spune însă că lucrurile vor fi în regulă și totul va fi gata la timp, pentru ca echipa lui Diego Simeone să joace pe noul stadion încă de la începere sezonului. ”Avem doar câteva luni la dispoziție pentru a realiza o muncă de aproape un an. Se va lucra în trei schimburi. Într-un anumit mod vom rezolva asta, nu există un plan B”, a dezvăluit directorul executiv al clubului, Miguel Angel Gil Martin.

Fanii lui Atletico Madrid au fost iniţial reticienţi în privinţa noului stadion al echipei, Wanda Metropolitano, dar numărul abonamentelor rezervate deja pentru stagiunea viitoare l-a depăşit pe cel din actualul sezon.

Potrivit Marca, formaţia din capitala Spaniei are până în prezent 48.500 de cereri de abonamente pentru sezonul viitor, când Atleti se va muta pe noua arenă.

În acest sezon, finalista Ligii Campionilor de anul trecut a vândut 48.441 de abonamente, potrivit bilanţului prezentat de club.

În prezent, orice fan, indiferent dacă a fost abonat sau nu pe Vicente Calderon, se poate înscrie pe lista pentru sezonul viitor, după ce, în prima fază, suporterii care deţineau deja un abonament au avut prioritate.