• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Ionuț Badea, secundul lui Christoph Daum de la prima reprezentativă a României, este de părere că nimeni din staff-ul tehnic al selecționerului german nu va continua la echipa națională. Badea spune că se confruntă cu o situație de incertitudine și așteaptă să aibă loc discuția dintre șeful FRF, Răzvan Burleanu, și antrenorul de 63 de ani.

Ionuț Badea spune că nu are detalii cu privire la viitorul staff-ului de la echipa națională și așteaptă să aibă loc întâlnirea între Burleanu și Daum pentru a cunoaște mai multe amănunte. ”Daum urmează să sosească. Situația este una de incertitudine, nu știm ce se va întâmpla”, a spus Ionuț Badea la Digi Sport Matinal.

Tot aici, Badea a explicat că Daum nu a insinuat în niciun moment că Ciprian Deac ar fi ”bătrân”. ”Văd și reacțiile după ce a zis Deac, după reacțiile celor de acolo, același discurs l-a avut Daum și cu Pintilii. E cu totul și cu totul exclus, nu a avut această conotație, m-a sunat și băiatul (n.r. Ciprian Deac), mi-a explicat, a zis că a fost o chestie de glumă”.

Ionuț Badea spune că până acum nu s-a luat o decizie cu privire la îndepărtarea lui Christoph Daum, dar că nu crede că cele două părți vor continua. ”Văd că sunt vehiculate multe nume de potențiali selecționeri, Daum a fost acuzat de mulți. S-a spus că s-au propus antrenori care nu au avut experiență de națională, dar nimeni nu se gândește la cei care au fost în staff-ul lui Iordănescu, la Modovan Isăilă și Badea, că și ei veneau de la echipe de club, dar acum avem experiența unei calificări. Eu doar scot în evidență faptul că nu se va mai continua așa, nu cred că o să mai rămână cineva din staff, nu s-a luat o decizie, dar nu va fi continuitate”, a spus Badea, care a mai adăugat:

”Nu am vorbit legat de acest aspect. Burleanu a vorbit cu Daum, până când aceste discuții nu vor fi finalizate, Daum va fi selecționerul echipei naționale. La finalul acestei săptămâni, se fac telegramele pentru fotbaliștii convocați. Aceste convocări poate fi trimise de Federație. Telegrama o trimite Federația, nu o face strict selecționerul”.

Ionuț Badea consideră că poziția lui Daum a fost contestată de multă lume și declarațiile au avut rolul să destabilizeze liniștea naționalei și dacă ar fi existat timpul necesar rezultatele nu ar fi întârziat să vină.

”Daum a fost adus să implementeze o mentalitate, până acum au fost șase acțiuni. Era doar o chestiune de timp până atunci când mentalitatea urma să fie implementată foarte bine. Fotbalul este un sport al rezultatelor, poate și un pic de șansă nu am avut, au fost mai mutle aspecte.

Au mai fost discuții, vorbim de un antrenor care a făcut scouting, care a urmărit din primul moment constant, video, live meciurile jucătorilor convaocați. Sunt făcute declarații pentru a destabiliza situația de la națională.

În momentul în care a făcut declarații a fost pentru a transmite un mesaj atât fanilor, cât și jucătorilor, să fie un mesaj de forță, să fii pregătit să recuperezi mingea când o pierzi. În meciul cu Finlanda am atacat din minutul 1 până în minutul 90 și din tribune se striga ”demisia, demisia”. În ultima perioadă lucrurile nu mai funcționau așa cum dorea Daum și într-un alt context nu ar fi făcut asemenea declarații”, a încheiat Badea.