• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UPDATE 11:40: Dan Petrescu a refuzat în cele din urmă oferta primită din partea FRF, după ce marţi seară a avut loc o întâlnire între cele două părţi, la Cluj. Reprezentantul CFR-ului, Petrescu şi Burleanu au stat la aceeaşi masă, iar ulterior antrenorul a transmis federaţiei că declină propunerea primită.


Marţi seară, conducerea FRF s-a întâlnit, la Cluj, cu Dan Petrescu, pe care speră să-l convingă să preia echipa naţională cât mai repede pentru a putea fi pregătite el ultimele două meciuri ale României în preliminariile pentru CM 2018, cu Kazahstan şi Danemarca. Chiar dacă a fost doar prima discuţie faţă în faţă între Petrescu şi Răzvan Burleanu, au fost avansate şi cifre: salariul de 300.000 de euro pe an şi bonus de 500.000 de euro dacă va califica România la Euro 2020.

Christoph Daum a avut în această campanie un salariu de 500.000 de euro şi 600.000 de euro primă de calificare la CM.

Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, a confirmat marţi seară, la Digi Sport Special, întâlnirea dintre cele două părţi.

Pentru venirea lui Petrescu pe banca "tricolorilor" este însă un mare hop de trecut. Atunci când a semnat cu CFR, Dan Petrescu a primit un bonus de 400.000 de euro. Sută la sută, actualii patroni ai CFR-ului vor fi de acord să-l lase pe Petrescu să plece la echipa naţională numai dacă va returna aceşti bani. Cum nu are nicio clauză eliberatorie, aşa cum are, de exemplu, Contra (60.000 de euro), antrenorul nu poate face nicio mişcare fără acceptul ceferiştilor clujeni.

Chiar şi aşa patronul celor de la Cluj ar face-o fără pic de tragere de inimă după ce întregul proiect de la echipă a fost făcut pe baza dorinţelor "Bursucului", iar cele 14 transferuri le scot milioane de euro din buzunar. Deşi bani la transfer s-au plătit doar pentru Boli, salariile pe care au venit jucătorii sunt unele foarte mari pentru fotbalul românesc. Se vorbeşte de o medie de circa 15.000 de euro.

În această vară, CFR a adus nu mai puţin de 17 jucători noi, dintre care deja au plecat Balic şi Bokila.

În această seară, Daum este aşteptat să revină la Bucureşti, iar joi ar putea avea loc discuţia în care se va pune la punct modul despărţirii. De altfel, el şi Burleanu sunt înţeleşi de principiu să se despartă, iar vineri este anunţată o şedinţă a Comitetului Executiv în care să se ia act de despărţirea de Daum. N-ar fi exclus însă ca în acelaşi CEx să fie pronunţat şi numele lui Petrescu.