• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Dan Petrescu (49 de ani) a fost primul nume de pe lista oficialilor FRF pentru înlocuirea lui Christoph Daum la cârma naţionalei României. În acest sens, au existat şi primele discuţii, după ce ieri Răzvan Burleanu s-a deplasat la Cluj pentru o întrevedere cu antrenorul CFR-ului. Preşedintele grupării din Gruia dă însă asigurări: Dan Petrescu va rămâne la liderul la zi al Ligii 1.

”Are contract pe doi ani și și-l va duce până la capăt. Mă bucură faptul că se discută despre el, înseamnă că toate lumea-i recunoaște valoarea. Acest lucru se vede și din jocul echipei, și din locul pe care-l ocupăm acum. El este un om de mare caracter, îi place la Cluj, are o echipă foarte puternică în jurul lui.

Rămâne la CFR și își va duce contractul la bun sfârșit. Îi place atmosfera de la club. Este un proiect construit în jurul său. Ieri a avut loc o întâlnire, mai multe amănunte nu pot să vă dau, concluzia este că rămâne la noi. Nu s-a luat în calcul varianta ca el să antreneze și la CFR și la națională”, a declarat Iuliu Mureșan, la Digi Sport Matinal.

Aşa cum digisport.ro v-a anunţat, FRF i-a oferit lui Dan Petrescu un salariu de 300.000 de euro pe an şi un bonus de 500.000 de euro dacă va califica România la Euro 2020.

Dan Petrescu a fost considerat şi de către cititorii digisport.ro cea mai bună opţiune pentru viitorul naţionalei (26,42 % din voturi). Petrescu a câştigat bătălia foarte strânsă cu Cosmin Olăroiu. Antrenorul lui Shabab Al Ahli Dubai a fost ales de 13.261 de oameni (26,02 %).

În această seară, Daum este aşteptat să revină la Bucureşti, iar joi ar putea avea loc discuţia în care se va pune la punct modul despărţirii. De altfel, el şi Burleanu sunt înţeleşi de principiu să se despartă, iar vineri este anunţată o şedinţă a Comitetului Executiv în care să se ia act de despărţirea de Daum.