• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

La 36 de ani, Jaime Penedo trăieşte cel mai fericit moment al carierei. Panama s-a calificat în premieră la Cupa Mondială, iar portarul lui Dinamo este singurul fotbalist din Liga 1 care merge la turneul final din Rusia.

Penedo este nerăbdător să-şi reprezinte ţara la cea mai importantă competiţie fotbalistică la nivel de echipe naţionale şi speră să fie adversarul campioanei mondiale, Germania. Alte două mari forţe, Anglia şi Franţa, sunt pe lista de preferinţe a goalkeeperului panamez.

"Sunt foarte fericit, după o muncă ce a fost răsplătită. E o mare satisfacţie pentru mine şi sunt fericit pentru ţara mea. Toată ţara a fost în sărbătoare şi cu toţii am fost învăluiţi de euforie şi sărbătoare. Niciodată nu am mai simţit aşa ceva. E o calificare în premieră, istorică.

Cred că vom avea în grupă o echipă puternică din Europa şi o naţiune africană. Mi-ar plăcea să jucăm cu Germania, o echipă extrem de puternică. Sau cu Anglia sau Franţa", a declarat Penedo, la revenirea în România.

Performanţa reuşită de naţionala care a fost pregătită în trecut şi de Mihai Stoichiţă ar putea aduce în atenţia cluburilor din România şi alţi fotbalişti din Panama.

"Cred că Liga 1 poate fi o rampă pentru a intra în fotbalul european şi pentru a te adapta la acest nivel", este de părere Penedo.