• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Jaime Penedo (36 de ani) este singurul stranier din Liga 1 care va juca la Cupa Mondială din Brazilia. Portarul lui Dinamo s-a calificat cu Panama la turneul final din Rusia, după ce a fost titular în victoria cu Costa Rica, scor 2-1.

Panama, care a fost pregătită în 2001 de Mihai Stoichiţă, a ajuns în premieră la un Campionat Mondial, iar preşedintele statului, Juan Carlos Valera, a semnat un decret prin care ziua de 11 octombrie a fost declarată zi de sărbătoare naţională.

Jaime Penedo a strâns 119 meciuri la echipa naţională, pentru care joacă din 2003. Portarul de 36 de ani a ajuns la Dinamo anul trecut, iar în această ediţie de Liga 1 a bifat 12 partide. 

Echipele calificate deocamdată la Campionatul Mondial: Rusia, Brazilia, Iran, Japonia, Mexic, Belgia, Coreea de Sud, Arabia Saudită, Germania, Anglia, Spania, Nigeria, Costa Rica, Polonia, Egipt, Islanda, Serbia, Franţa, Portugalia, Argentina, Columbia, Uruguay, Panama.

Dacă vor obține calificarea în urma meciurilor de baraj, Peru, Elveția și Italia se vor afla în urna a doua, Suedia, Irlanda, Tunisia, Senegal și Republica Democrată Congo, în a treia, iar Grecia, Maroc, Burkina Faso, Costa de Fildeș, Insulele Capului Verde, Honduras, Africa de Sud și Noua Zeelandă, în ultima.

Croația, Danemarca, Irlanda de Nord și Australia sunt celelalte echipe care pot obține calificarea în luna noiembrie.

Echipele care sunt capi de serie:

Rusia (țara gazdă, locul 65 FIFA)
Germania (locul 1)
Brazilia (locul 2)
Portugalia (locul 3)
Argentina (locul 4)
Belgia (locul 5)
Polonia (locul 6)
Franța (locul 7)