• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Stadionul Ghencea a intrat deja în lucrările de reamenajare pentru Euro 2020, proiect inițiat și realizat de către Compania Națională e Investiții. Tocmai din acest motiv, CSA Steaua nu-și poate disputa meciurile de acasă, din Liga 4, pe legendara arenă.

Ștefan Iovan, directorul sportiv al clubului Armatei, a dezvăluit că porțile și o parte dintre scaune nu mai sunt deja pe Ghencea.

”Noi nu putem disputa meciurile de acasă pe stadionul cel mare, din cauza faptului că acolo au început deja lucrările. Porțile nu mai sunt, o parte dintre scaune la fel, s-au început deja lucrările acolo”, a spus fostul mare fotbalist, prezent în studioul emisiunii ”Digi Sport Matinal”.

”Eroul de la Sevilla” a mai spus că oficialii CSA Steaua i-au în calcul mărirea capacității tribunelor existente momentan la terenul 5 din Complexul Ghencea.

”Noi ne bucurăm de faptul că avem parte de susținere la meciurile noastre. Luăm în considerare mărirea numărului de locuri, dar mai întâi vom prospecta puțin. Vom vedea toamna aceasta cum decurd lucrurile, vom vedea ce spectatori vor veni la meciurile cu Dinamo și cu Academia Rapid și, în funcție de concluzii, vom lua măsurile necesare”, a mai spus Iovan.

Referitor la problemele pe care ar urma să le aibă CSA Steaua, din punct de vedere juridic, dacă va ajunge în Liga 2, Iovan s-a apărat la fel de bine cum o făcea și pe timpul în care evolua ca fundaș.

”Din liga a treia se vor schimba lucrurile, dar să o luăm pas cu pas. Mai întâi să ajungem noi acolo. Sunt chestiuni, însă, pe care nule cunosc, nici nu țin de mine, așa că nu știu ce se va întâmpla. Eu pot spune doar că am încredere în jucătorii pe care-i avem la dispoziție că putem face treabă frumoasă la acest nivel”, a mai spus Iovan, la Digi Sport.

Compania Naționala de Investiții a explicat într-un comunicat pentru realitatea.net care este stadiul celor 4 stadioane care ar trebui modernizate în vederea EURO 2020. Este vorba despre arenele din Ghencea, Giulești, Ștefan cel Mare și Arcul de Triumf.

Ultimele detalii legate de stadionul Ghencea dezvăluite de către cei de la CNI

Dintre acestea, proiectul cel mai avansat este al celor de la Steaua, iar cel mai întârziat al celor de la Dinamo. Stadionul Ghencea va fi demolat în totalitate și repoziționat în interiorul incintei, iar stadionul Rapid va fi consolidat și acoperit în totalitate.

- La stadionul Steaua studiul de prefezabilitate a fost avizat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrația Publică și Fonduri Europene (MDRAPFE), precum și de către Ministerul Finanțelor Publice (MFP). A fost finalizată documentația demarării procedurii de achiziție publică privind realizarea studiului de fezabilitate, în acest moment fiind demarată procedura de achiziție publică, cu data de deschidere pentru 6 septembrie. În urma consultărilor dintre MApN și CNI, având în vedere scenariile studiate, a fost aleasă varianta de demolare totală a stadionului și repoziționarea acestuia în cadrul incintei, fapt care va duce la optimizarea fluxurilor și a spațiilor de acces. Demolarea actualei arene ar urma să înceapa în primavara 2018.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT