• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Compania Naționala de Investiții a explicat într-un comunicat pentru realitatea.net care este stadiul celor 4 stadioane care ar trebui modernizate în vederea EURO 2020. Este vorba despre arenele din Ghencea, Giulești, Ștefan cel Mare și Arcul de Triumf.

Dintre acestea, proiectul cel mai avansat este al celor de la Steaua, iar cel mai întârziat al celor de la Dinamo. Stadionul Ghencea va fi demolat în totalitate și repoziționat în interiorul incintei, iar stadionul Rapid va fi consolidat și acoperit în totalitate.

- La stadionul Steaua studiul de prefezabilitate a fost avizat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrația Publică și Fonduri Europene (MDRAPFE), precum și de către Ministerul Finanțelor Publice (MFP). A fost finalizată documentația demarării procedurii de achiziție publică privind realizarea studiului de fezabilitate, în acest moment fiind demarată procedura de achiziție publică, cu data de deschidere pentru 6 septembrie. În urma consultărilor dintre MApN și CNI, având în vedere scenariile studiate, a fost aleasă varianta de demolare totală a stadionului și repoziționarea acestuia în cadrul incintei, fapt care va duce la optimizarea fluxurilor și a spațiilor de acces. Demolarea actualei arene ar urma să înceapa în primavara 2018.

- Pentru stadionul Dinamo nu a fost încă predat amplasamentul către CNI în vederea demarării etapelor necesare avizării. Predarea amplasamentului ar trebui făcută în cursul acestei luni pentru ca stadionul să poată fi dat în folosință în martie 2020. Pentru promovarea, proiectarea și execuția obiectivului de investiții ”Stadion Dinamo” cei de la CNI apreciează că va fi nevoie de 31 de luni.

- Stadionul Giulești se află în acest moment în etapa obținerii avizului MFP pentru studiul de prefezabilitate, urmând ca apoi să se întocmească documentația pentru procedura de achiziție publică. La stadionul Rapid se vor realiza lucrări de consolidare asupra Corpului A și a Peluzei Nord, se vor construi Tribuna I, Tribuna II, Peluza Sud și se va acoperi integral.

- Pentru stadionul Arcul de Triumf a fost avizat de către MDRAPFE și MFP studiul de prefezabilitate, iar studiul de fezabilitate a fost finalizat la finalul lunii august și urmează ca acesta să fie avizat. Indicatorii tehnico economici ai investiției vor fi aprobați prin hotărâre de guvern, abia după această etapă va fi demarata procedura de achiziție publică pentru întocmirea proiectului tehnic și execuția de lucrări.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT