• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Calificat cu Steaua CSM în finala Ligii Naționale, Levente Szijarto apelează la o metodă de pregatire mai puțin cunoscută. Săptămânal, baschetbalistul de 34 de ani face terapie cu boluri tibetane. Primul meci al finalei e vineri, ÎN DIRECT la Digi Sport 3, de la 19:45.

"Ai auzit o vibrație a unui bol tibetan, cu care mă împrietenesc de un an jumate. Aceste vibrații te ajută uneori să te relaxezi, alteori să te incarci cu energie. Am o agresivitate necontrolată, agresivitatea e foarte bună pe teren, dar la mine de multe ori a fost necontrolată. Această agresivitate încerc să o dezvolt că sa fie spre binele meu și spre binele echipei" a dezvăluit stelistul.

În finala campionatului, ros-albaștrii vor întâlni U BT Cluj. Stelistul știe cum va contracara gălagia fanilor clujeni.

"Poți să intri într-o stare de meditație și în stresul și în gălăgia de pe teren și acest lucru te ajută să fii calm și lucid în orice moment. La Cluj este o atmosfera magnifică, ne bucurăm că jucăm cu ei finala. Să ajungi în finală este o performanță, dar având în vedere calitatea echipei și mentalitatea noastră nu putem să ne mulțumim doar cu participarea" a dezvoltat Szijarto.

Cel mai titrat baschetbalist român aflat în activitate, Levente Szijarto are în palmares 12 titluri de campion național: două cu West Petrom Arad și 10 cu Asesoft Ploiești.

"Ar fi o realizare foarte mare pentru mine să fac parte din echipa care aduce titlul. Aș fi foarte fericit. Plusul nostru este echipa și siguranța pe care o avem în noi, siguranța și relaxarea pe care antrenorii o arată în timpul pregătirii. Simțim că au și ei incredere în noi și asta ne leagă și ne face o echipă mai puternica" a încheiat Szijarto.