Petr Cech ice hockey goalie
Petr Cech a rămas la fel de bun și la hochei pe gheață! Ce a reușit fostul portar din Premier League
romania hochei
România - Slovacia în finala mică la Cupa Mondială Universitară de hochei pe gheaţă, desfășurată la Cârța
bataie 16
Exclusiv Decizia ”destul de costisitoare” luată în premieră de Dinamo, după sancțiunea dură primită
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

Exclusiv MTS, cu mâinile legate în cazul patinoarului Mihai Flamaropol: "Este imposibil de anticipat când se va rezolva"

articol scris de Octavian Vasilescu
24.02.2021, 14:16

Patinoarul "Mihai Flamaropol" a rămas la nivelul de șantier, lucrările fiind terminate în proporție de 26%, așa cum a anunțat Primăria Municipiului București.

patinoar demolare3
Demolarea patinoarului vechi Mihai Flamaropol / Foto Digi Sport
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Digi Sport a solicitat un punct de vedere din partea Ministerului Tineretului și Sportului cu privire la eșecul proiectului de la patinoarul "Mihai Flamaropol". MTS a anunțat că până atunci când procesul dintre Primărie și constructor nu va fi terminat, nu va putea interveni:

MTS, cu mâinile legate în cazul patinoarului Mihai Flamaropol: "Este imposibil de anticipat când se va rezolva"

"După preluarea în administrare a imobilului, Primăria Capitalei a demarat lucrările de construirea a unui nou patinoar artificial modern, investiția fiind edificată pe același amplasament, fiind contractat în acest sens un constructor, pentru execuția lucrărilor. Acest contract a fost reziliat ulterior de Municipiul București, fiind invocate întârzieri în realizarea lucrărilor, precum și unele neconformități ale celor deja efectuate de către subantreprenor, care nu fuseseră remediate conform cerințelor impuse de normativele în vigoare.

Galerie Foto

Ca urmare a rezilierii contractului, au fost deschise mai multe acțiuni în instanță, atât de achizitor, cât și de executant, fiind solicitate expertize tehnico-judiciare menite să clarifice situația, expertize care presupun conservarea ca atare a lucrărilor executate.


Aceste litigii se află în curs pe rolul instanțelor, iar termenul de soluționare este imposibil de anticipat. De asemenea, nu există nicio modalitate legală prin care Ministerul Tineretului și Sportului ar putea interveni în mersul acțiunilor din instanță, principiul separației puterilor în stat fiind unul prevăzut explicit de Consituția României.

După finalizarea acțiunilor în instanță, MTS va face toate demersurile, raportat la prerogativele care îi revin conform prevederilor legale în vigoare aplicabile în materie, pentru continuarea investiției", se arată în răspunsul oferit de MTS, pentru Digi Sport.

Federația Română de Hochei pe Gheață, prin vocea președintelui Alexandru Hălăucă, a pus la zid autoritățile pentru eșecul de la patinoarul "Mihai Flamaropol".

Ce se întâmplă cu patinoarul "Mihai Flamaropol", proiectul de 22 milioane € care după 5 ani e gata în proporție de 26%

Concret, noul patinoar Mihai Flamaropol ar fi trebuit inaugurat în vara anului 2019, dar la data respectivă lucrările erau gata în proporție de 26%! Valoarea proiectului se ridică la circa 22 de milioane de euro, însă pentru moment nu există un alt termen de finalizare, deoarece Primăria se judecă cu executantul. Primăria Municipiului București a oferit un răspuns pentru Digi Sport:

"La 30 luni de la începerea lucrărilor (Ordinul de începere a fost dat în 9.01.2017), Municipiul Bucuresti a reziliat contractul cu executantul în iunie 2019 din cauza întârzierilor înregistrate în realizarea lucrărilor, precum și din cauza unor neconformități ale lucrărilor de construire executate de către subantreprenor, care nu au fost remediate conform cerințelor impuse de normativele în vigoare.​

Ca urmare a rezilierii contractului, au fost formulate în instanță mai multe acțiuni, introduse atât de către achizitor, cât și de către Asociere, fiind cerută, totodată, efectuarea unor expertize tehnice judiciare menite să stabilească stadiul actual al execuției obiectivului de investiții, inclusiv cel al construcțiilor metalice realizate de subantreprenor, calitatea și conformitatea lucrărilor existente la acest moment pe amplasament.

Galerie Foto

În aceste condiții, ținând seama că părțile implicate au solicitat efectuarea unor expertize tehnice care să determine evenimentele intervenite în executarea contractului și impactul produs asupra termenelor de finalizare inițial asumate, este necesară conservarea lucrărilor executate pentru ca expertul judiciar desemnat de către instanță să poată determina cu exactitate starea construcției la data încetării lucrărilor.

La această dată, o analiză concretă a posibilităților de continuare a acestui proiect și stabilirea unor modalități de acțiune depind, în mare măsură, de modul de soluționare a litigiilor dintre Municipiul București și Asocierea UTI Grup SA – Astaldi Spa, aflate în prezent pe rolul instanțelor de judecată", se arată în răspunsul oferit de Primăria Capitalei.

Patinoarul Mihai Flamaropol a fost închis definitiv în 2012

Patinoarul Mihai Flamaropol a fost închis definitiv în noiembrie 2012 pentru neplata facturilor la energie electrică. Jucătorii echipei Sportul Studențesc au vrut să se antreneze pe 28 noiembrie pe gheața din Bulevardul Basarabia, dar au găsit clădirea închisă. După patru ani s-a demolat patinoarul, însă până în acest moment, februarie 2021, stadiul lucrărilor la noul patinoar se ridică la 26%.

Galerie Foto

Cine a fost Mihai Flamaropol

Mihai Flamaropol rămâne un personaj aparte din istoria sportului românesc, întrucât a făcut performanță atât ca fotbalist, cât și ca hocheist. Între 1938 și 1947, Mihai Flamaropol a practic la nivel profesionist ambele sporturi.

Mihai Flamaropol a practic hochei pe gheață și fotbal la CCA București, unde ulterior a fost și antrenor.

"Vara, eram prietenul bun al balonului rotund. Iarna, când îngheța pământul și fulgii invadau stadioanele, mă încălzeam pe patinoare în tovărășia crosei și a pucului. Fotbalul mi-a adus zestre de popularitate, hocheiul mi-a asigurat longevitatea", a scris Mihai Flamaropol în cartea "Amintiri din fotbal și hochei", citat de AS47.

Etichete: galerie foto , patinoarul mihai flamaropol inchis , mts , mihai flamaropol , federatia romana de hochei pe gheata , patinoar mihai flamaropol , patinoar flamaropol , alexandru halauca , patinoar bucuresti


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
bataie 16
Exclusiv Decizia ”destul de costisitoare” luată în premieră de Dinamo, după sancțiunea dură primită

Exclusiv Reacția lui Victor Angelescu, după ce în stenograme a apărut că Daniel Niculae l-a sunat pe arbitru înaintea meciului
Sebastian Colțescu / Foto: Sport Pictures
După ce Bayern Munchen i-a dat ultimatum, agentul lui Alphonso Davies a spus lucrurilor pe nume
Bayerns Alphonso Davies - FC Bayern München - Archivfoto RECORD DATE NOT STATED Fußball *** Bayerns Alphonso Davies FC B
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Citește și
Decizia radicală anunțată după ce un hocheist a murit în urma unei tăieturi suferite la gât, pe gheață
The Nottingham Panthers v Manchester Storm - Adam Johnson Memorial Game - Motorpoint Arena
Iubita hocheistului care a murit în timpul meciului era în tribune! Ce a făcut după ce sportivului i-a fost tăiat gâtul
johnson0
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Un hocheist a murit în timpul meciului, după ce un adversar i-a tăiat gâtul
Adam Johnson (Augsburger Panther 27) im Angriff, Fischtown Pinguins - Augsburger Panther, Eishockey, Deutsche Eishockey

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale