Pauză de fotbal

21.03.2013, 15:18
Ionut Angheluta

A venit destul de repede întreruperea campionatului, dar senzaţia este aceea că nici nu s-a reluat.

Nimic memorabil, nimic entuziasmant, nici măcar erori grosolane de arbitraj nu am mai avut. Ceea ce mă îngrijorează foarte tare este absenţa fotbalului. În majoritatea partidelor, o singură echipă joacă ceva, cealaltă încearcă doar să se apere, să strice ceea ce adversarul vrea să facă. Totul pe distrugere, iar când intră în posesia mingii, ceaţă totală.

Ultimele două partide ale etapei 23, de la Braşov şi Cluj, au fost adevărate somnifere. Mai ales CFR Cluj – Rapid a constituit apogeul acestui sezon. Ambele echipe au un gol marcat în patru etape, Rapid chiar nu are nici un marcator, deoarece a beneficiat de un autogol la Iaşi. Conducătorii CFR-ului spun că au încredere în Paulo Sergio, dar jocul echipei sub comanda acestuia este unul previzibil, bătrânesc. Doar jucătorii să fie de vină? Daţi-mi voie să mă îndoiesc. La Rapid, lucrurile sunt clare. Doar cu obiectivul evitării retrogradării, cu jucători care nu-şi pot găsi în altă parte un loc mai călduţ, se joacă la trecerea timpului. Ca un funcţionar bătrân, care-şi face treaba din inerţie, aşteptând ieşirea la pensie.

Dacă ne uităm spre vârful clasamentului, observăm că în faţă sunt echipele care au jucători de calitate în lot şi pot juca un fotbal acceptabil. Prinsă în vârtejul european, Steaua a bifat patru victorii din patru, evoluând economicos, ba chiar cu o oboseală evidentă în meciul cu FC Vaslui. Astra se ţine bine pentru că are un Budescu, un Fatai, un Takayuki sau un Tembo. Pandurii Tg. Jiu l-a descoperit pe Matulevicius, iar Petrolul îi are pe Bokila, Grozav şi, mai nou, pe Sauvadet.

Singurul câştig al acestor prime patru runde îl reprezintă lupta pentru evitatrea retrogradării. Aceasta se anunţă pasionantă, după ce Gloria Bistriţa şi CS Severin au obţinut puncte nescontate. Mai merită evidenţiat şi efortul lui U Cluj de a supravieţui, susţinută de nişte suporteri extraordinari, care insuflă mult spirit băieţilor lui Ionel Ganea. De altfel, ceea ce fac Nae Manea, Ionel Gane şi Ionel Ganea în acest sezon de primăvară merită admirat. Jucătorii pe care-i antrenează au evoluat cu multă determinare şi ambiţie, s-au dăruit exemplar, uneori chiar şi cu decizii de arbitraj împotrivă şi au arătat o disciplină formidabilă. Câteodată, în absenţa calităţilor tehnice, aceste atribute pot contribui la crearea unei forme de spectacol.

În concluzie, suntem pe marginea prăpastiei. În liga a doua este o jale şi mai mare. Bazinul de jucători este complet secat. Dacă alcătuieşti o selecţionată din cei mai buni jucători din eşalonul secund, aceasta nu ar putea rezista în prima ligă. De văzut câte echipe vor lua licenţa, dar este nevoie rapid de o reorganizare a fotbalului la toate nivelele. Altfel, vom vedea fotbal, doar în campionatele din străinătate.

De același autor
Citeşte alte articole de Ionut Angheluta
Digi24
Mihai Leu, internat de urgenţă din cauza unor complicaţii după o operaţie
Mihai Leu, internat de urgenţă din cauza unor complicaţii după o operaţie

Campionul la box şi raliu Mihai Leu a fost internat de urgenţă, vineri seară, la spitalul din...

Descarcă aplicația Digi24

  • 07:00 Stirile Digi Sport
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • Arsenal v Newcastle United - Premier League - Emirates Stadium

    Premier League: Manchester United - Arsenal, 18:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA - DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (20.04.2024)

    SuperLiga: Dinamo - UTA, 21:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL:FC VOLUNTARI-FC BOTOSANI, SUPERLIGA SUPERBET (17.07.2023)

    SuperLiga: Voluntari - 'U' Cluj, 21:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • FOTBAL: UTA ARAD - FCU 1948 CRAIOVA, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (06.05.2024)

    SuperLiga: FCU Craiova - Hermannstadt, 21:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3

  • SuperLiga: Poli Iași - Petrolul / Oțelul - Botoșani (alternativ), ÎN DIRECT pe Digi Sport 4

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Video Ianis Hagi a jucat cu locul 2 din Spania, după 5 meciuri la rând pe bancă, și a fost decisiv! Nota primită

ianis

Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana

Oficial OUT de la Bayern! Vândut la doar două zile după eliminarea din Champions League

firo: Fuvuball: Soccer: April 23, 2022 1st Bundesliga, season 2021/2022 31st matchday FC Bayern Mvnchen - Borussia Dortmund 3:1, Leroy Sane, Malik Tillman, FC Bayern Mvnchen, FCB, Bayern, FC Bayern, half figure,

Video Viral instant! Ce a pățit Andreea Bălan la un concert: ”Dezastru!”. Reacția artistei, ”de milioane”

Screenshot 2024-05-10 092035

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media