Cea mai mare remontada din istorie

12.03.2013, 16:41
gabriel morariu blog

"Remontada" este cuvântul cel mai uzitat de trei săptămâni încoace de către spanioli. Majoritatea lor speră într-o revenire (aceasta este traducerea expresiei) a Barcelonei în fața adversarei sale din Champions League, AC Milan. Italienii pornesc cu prima șansă la calificare în partida retur din Spania, după victoria obținută în tur – 2-0. Istoria ne-a arătat că orice, dar ABSOLUT orice este posibil în lumea sportului, indiferent despre ce disciplină ar fi vorba. Și pentru că despre fotbal curg tone de cerneală de fiecare dată, eu mă voi referi la tenis, după cum v-am obișnuit.

În 1975, lumea tenisului a stat în loc, spectatorii de la Four Hills (US Open) au fost martorii celei mai mari reveniri din istoria "sportului alb".

Și un mesaj pentru FC Barcelona – a fost realizată de un SPANIOL. În semifinalele competiției de peste Ocean, Manuel Orantes l-a întâlnit pe mult mai titratul Guillermo Vilas (Argentina).

Calculele hârtiei îl dădeau învingător pe Vilas, iar începutul meciului nu a lăsat loc de surprize. Sud-americanul nu s-a complicat prea mult și a închis primele două manșe extrem de rapid: 6-4 6-1. Semnalele revenirii din partea lui "Manuelito" (porecla sa) au venit în setul 3, pe care și l-a adjudecat cu 6-2. Dorea să dovedească tuturor că nu este mic (Manuelito – diminutivul de la Manuel), însă totul părea să se încheie la scorul de 5-0!!! pentru adversarul său, în setul 4.

Spectatorii americani au început să părăsească arena, în speranța evitării aglomerației din trafic. Și au regretat probabil pentru restul vieții lor. Orantes, stânjenit de reacția lor, a vrut cu disperare să puncteze pe tabelă și în actul patru, nu vroia să termine cu 0 în dreptul lui.

Nu a realizat doar asta, ci și ceva ce nimeni, ABSOLUT nimeni nu credea că este posibil. A salvat 5 mingi de meci, și-a adjudecat cele 7 game-uri care au urmat din setul 4, a împins partida într-un decisiv, pe care și l-a adjudecat cu 6-4.

"Manuelito" s-a transformat în "Grande Manuel" în decurs de doar două zile, când a trecut în finală de principalul favorit al competiției și liderul clasamentului ATP , Jimmy Connors (SUA), și a cucerit singurul lui titlu de Grand Slam din carieră.

Povestea lui Orantes dovedește că orice este posibil, cu încredere și determinare se pot atinge și cele mai înalte culmi. "Manuelito" trebuie să fie un exemplu pentru fiecare dintre noi, sportivi sau oameni simpli deopotrivă.

Sursa foto: sporting-heroes.net

De același autor
Citeşte alte articole de Gabriel Morariu
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită...

Descarcă aplicația Digi24

  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • 09:40 Stirile Digi Sport
  • 10:00 LIVE Digi Sport Matinal
  • 11:30 LIVE Stirile Digi Sport
  • 12:00 ASII TENISULUI
  • 13:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 13:30 LIVE Serie A: Cagliari-Lecce
  • Vezi tot programul
  • digi sport matinal colaj

    MEDIA: Digi Sport Matinal, ora 10:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Tim Seria A ball and the logo during the Italian Serie A football match AC Milan vs Bologna at San Siro stadium in Milan, Italy on 27/08/22

    FOTBAL: Cagliari - Lecce, ora 13:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL: CS SUPORTER CLUB OTELUL GALATI - ACS PETROLUL 52 PLOIESTI, SUPERLIGA SUPERBET (27.01.2024)

    FOTBAL: Petrolul - Oțelul Galați, ora 15:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Radu Dragusin

    FOTBAL: Liverpool - Tottenham, ora 18:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Rapid CFR Cluj

    FOTBAL: CFR Cluj - Rapid, ora 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

wanda nara

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

*EXCLUSIVE* Former Swedish footballing Maverick Zlatan Ibrahimovic wearing a Ferrari cap spotted with his wife Helena Seger as they enjoyed a spot of lunch at Palazzo Parigi Hotel in Milan.

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

8

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

sucu 4

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media