"THE BLITZ"

03.05.2013, 00:18

Impresionantă maniera în care germanii invadează Londra la 73 de ani distanţă de la declanşarea operaţiunii "The Blitz". Parcă niciodată, în ultimii ani, semifinalele UEFA Champions League nu au fost atât de dezechilibrate. Şi cine s-ar fi gândit că Barcelona şi Real Madrid, cele mai importante produse media din ultimii ani, vor rata calificarea?

Germanii au dat de pământ cu spaniolii, în dublă manşă. Chiar dacă Real Madrid a dat impresia, într-un final nebun, că poate rasturna acel 1-4 de la Dortmund. Borussia a fost peste "galactici" in toate cele 4 meciuri disputate în Ligă în acest sezon. Cumplit sentiment pentru orgoliul lui Mourinho! Mai ales că a câştigat doar o partidă în faţa unei trupe eliminate anul trecut încă din faza grupelor.

Şocul cel mare l-a produs însă Bayern. Nu eliminarea în sine a Barcelonei a impresionat, ci, mai ales, modul în care bavarezii s-au impus în faţa celei mai bune echipe din Europa din ultimii ani. Bayern a izgonit-o pe Barcelona din competiţia în care catalanii au jucat în semifinale în ultimii 7 ani.

0-4 şi 0-3 în faţa lui Bayern înseamnă cel mai drastic scor din istoria semifinalelor Champions League. Aflaţi într-un moment greu şi ajunşi în semifinale cu o singură prestaţie sclipitoare în fazele eliminatorii, returul cu Milan, catalanii nici măcar nu au contat în dublă manşă. Baieţii lui Heynckes au făcut o demonstraţie de forţă în genul celei reuşite de Barcelona în faţa lui Bayer Leverkusen. Numai că anul trecut, diferenţa dintre cele doua era uriaşă.

Finala germană de pe Wembley, prima din istoria celei mai importante competiţii europene intercluburi, va fi măcar la fel de spectaculoasă pe cât ar fi fost un "Clasico". Bayern si Borussia sunt reprezentatele unui fotbal sănătos tun, care se joacă pe stadioane arhipline, indiferent de eşalon. Cu 3 finale jucate în ultimii 4 ani, actuala generaţie a lui Bayern poate rivaliza oricând cu echipa în care se regăseau Beckenbauer, Hoeness sau Gerd Muller. Deşi generaţia anilor '70 câştiga 3 trofee la rând la mijlocul acelei decade, nu e la îndemâna oricui să le elimine pe Real si Barcelona în semifinale, în ediţii consecutive, aşa cum a făcut-o echipa lui Heynckes.

De partea cealaltă, Borussia Dortmund e poezie pură. Este evidentă plăcerea de a juca, pe care Jurgen Klopp le-a insuflat-o fotbaliştilor. Niciodată în istoria participărilor în competiţiile europene, Borussia nu a avut o asemenea fluenţă în exprimare. Nici măcar pe vremea lui Sammer, Moller, Riedle sau Chapuisat, care au câştigat Liga Campionilor în 1997. Borussia a dominat-o pe Bayern în ultimele confruntări directe. I-a luat două titluri, a pierdut un singur meci din 8 în toate competiţiile, a fost cea care a dictat ritmul în Bundesliga. Bavarezii au răspuns în stil de mare echipă în acest sezon, pe care l-au câştigat detaşat.

Finala de pe Wembley împlineşte toate aşteptările. Chiar şi pe ale celor care visau la "El Clasico" în ultimul act din UEFA Champions League.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Stefanescu
Digi24
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027

Un oraș liniștit de coastă din statul indian Gujarat a atras mai multă atenție în luna martie decât...

Descarcă aplicația Digi24

  • 17:00 Stirile Digi Sport
  • 17:30 Fotbal European
  • 19:00 Stirile Digi Sport
  • 19:30 Fotbal Club
  • 21:00 Stirile Digi Sport
  • 21:30 Digi Sport Special
  • 23:00 Stirile Digi Sport
  • 23:30 Fotbal European
  • Vezi tot programul
  • Irina Bara Australian Open Qualifikation - Melbourne Park - Melbourne - Victoria - Australia - 10/01/2024. *** Irina Bar

    TENIS: WTA Roma, de la 12:00, pe Digi Sport 2 și Digi Sport 4

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, ora 15:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, ora 19:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Ilie Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros”

ioana-nastase

Qatarul trece la fapte după eșecul din Champions League: transfer de 100.000.000€ la PSG!

FRA: PSG : Nasser AL-KHELAIFI

Al-Khelaifi a răbufnit după eliminarea PSG-ului din semifinalele UEFA Champions League!

profimedia-0870853365

Dan Șucu a început negocierile! Lovitura pregătită în secret la Rapid: peste 300 de meciuri în Premier League!

FOTBAL:RAPID BUCURESTI-UNIVERSITATEA CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (27.11.2023)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media