Opriţi sistemul play KO!

08.03.2016, 14:38
dinamo steaua-7

Acest sistem competiţional ar fi trebuit să ne aducă spectacol, dar ne trerzim cu nervi. 11 cartonaşe roşii şi 51 de cartonaşe galbene în prima etapă de play-off/play-out. Enorm!

Minerii, ambasadori ai păcii, întorcând la propriu obrazul la gesturile huliganice ale lui Gorobsov&Co. ori ale spectatorilor care aruncau cu orice în Edi Iordănescu. Viitorul, victima propriei politici de transferuri din trecutul apropiat. Astra şi Coman crezând în steaua lui Şumudică. Reghecampf blocat de patru meciuri şi căutând explicaţii. Pentru el şi pentru patron. Rednic cu aceeaşi politică a paşilor mici şi siguri...Cam aşa aş rezuma prima etapă a play-off-ului.

ASA nu...

Altfel, imposibil de caracterizat, definit ori catalogat comportamentul celor de la ASA în meciul cu Pandurii. E falimentul ideii pe care încearcă să ne-o inoculeze Maior şi ai lui. Debandadă. E primul cuvânt care îmi vine în minte. Nişte băieţaşi care cred că le ştiu pe toate, rebeli fără cauză, care refuză autoritatea, disciplina, organizarea. „Ce nevoie avem noi de antrenor?!”...”Le ştim pe toate”. Un spirit imbecil de gaşcă, în care legea este făcută de cei care dau mai tare cu pumnul, de cei care intră mai sus cu piciorul pe tibie sau de cei care se manifestă mai nervos pe banca tehnică. E un cadru cu Mutu şi N'Doye care spune totul.

Tot despre nervi e vorba şi la Steaua. Mai mocniţi, mai ţinuţi în frâu. Deocamdată. Dar lucrurile nu sunt OK nici acolo. Nu e vorba despre ieşirea lui Reghecampf din Matinalul de la Digi. Aia maxim amuză. E ca şi cum aş suna eu de 8 martie o tipă cu care mă salut ocazional: „Alo, da. Bună. Să ştii că dacă mai ai vocea asta, îţi şi închid telefonul!” şi poc. Ce bărbat aş fi, nu?! Atunci când ne epuizăm argumentele şi când nu acceptăm faptul că dialogul presupune un schimb de replici ori idei în care fiecare îşi expune un punct de vedere, apăsatul pe buton rămâne singura opţiune. Şi eventual un rictus îndreptat către cei care te aprobă: „I-ai făcut-o, boss!”. Energiile lor trebuie canalizate pentru ce va fi duminică. Atunci îşi joacă soarta în lupta pentru titlu.

La Dinamo nu putem vorbi despre o stare generalizată de tensiune, dar e clar că avem deja un caz Filip. Cel care se „răstea” la Rednic în problema banderolei mai mult stă decât joacă şi asta pentru că se autoexclude bifând eliminare după eliminare.

La Viitorul, Hagi e iritat după fiecare meci şi are de ce. Jucătorii săi s-au decuplat efectiv în pauza asta şi nimeni nu înţelege de ce. Sigur, o explicaţie ar fi ceea ce s-a întâmplat în iarnă, şi anume destrămarea mijlocului care a ţinut echipa într-un 2015 de vis. Aganovici şi Achim au plecat, Cernat s-a accidentat.

...ASTRA-i bine

Câştig de cauză au avut cei care şi-au dozat trăirile. Astra a absorbit şocul suspendării lui Şumudică. Un merit foarte mare l-a avut Dani Coman. A gestionat foarte bine situaţia în zilele acestea de confuzie, şi-a susţinut antrenorul şi împreună cu vestiarul au arătat ca un grup bine închegat. Vestea suspendării suspendării vine ca o uşurare, dar şi acest moment trebuie să fie atent tratat, pentru că supradoza de entuziasm, încredere, euforie s-ar putea întoarce împotriva lor. Faptul că au antrenor pe bancă trebuie considerat o victorie de etapă şi nimic mai mult.

Cuplul Narcis Răducan-Edi Iordănescu are sub control situaţia la Pandurii, în ciuda problemelor evidente. Numai o echipă foarte echilibrată şi stabilă din toate punctele de vedere îşi putea stăpâni atât de bine emoţiile. Nu e prima oară când realitatea ne obligă să salutăm normalitatea, aşa că trupa din Târgu Jiu merită toate felicitările. Până la urmă, având în vedere toate cele discutate mai sus, nu e deloc întîmplător că acestea sunt primele două echipe în clasamentul intermediar.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a...

Descarcă aplicația Digi24

  • 06:00 Fotbal Club
  • 07:00 Stirile Digi Sport
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • liga digisport

    MEDIA: Liga Digi Sport, ora 15:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 17:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • HANDBAL MASCULIN:DINAMO BUCURESTI-SPORTING LISABONA, EHF EUROPEAN LEAGUE (5.03.2024)

    HANDBAL: Skjern - Dinamo, ora 19:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 3

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: Olympiacos - Barcelona, ora 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 3

  • logo liga campionilor

    FOTBAL: Bayern Munchen - Real Madrid, ora 22:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

ilie3

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Screenshot 2024-04-28 at 23.20.51

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

andreea-prisacariu2

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

Screenshot 2024-04-28 at 16.43.12

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media