O făclie de Paşte

02.05.2016, 09:13
astra

Nico luminează noaptea liniştită cu o torţă. O făclie de Paşte. E ca în Caragiale. Echipa care se antrenează la Ploieşti, locuieşte la Bucureşti şi joacă la Giurgiu se bucură pentru o performanţă istorică. Titlul! Nu se aud câinii în Giurgiu de strigătele lui Găman, Lovin ori Alibec...

Două doamne rătăcite prin zona hotelului de trei stele unde Astra stă înaintea meciurilor de acasă...”Bravo, mamă!”. Probabil angajate ieşite din tură...Un lobby de pensiune de provincie, cu un portret al unui domn neidentificat aprobând imperturbabil chiotele lui Şumudică şi un restaurant cu mese înghesuite. Cadrele bucuriei noii campioane a României i-ar putea inspira pe Porumboiu, Puiu, Mungiu, Jude ori Giurgiu. Tudor Giurgiu.

Ar fi mult spus bucurie tristă. Şi nedrept. Până la urmă e bucuria lor şi nu garantează nimeni că un titlu al Stelei ar fi fost sărbătorit pe străzi, aşa cum s-a întâmplat cu ani în urmă. Am uitat să ne bucurăm de fotbal (Poate ne vom aminti la vară...)

Pentru Astra şi pentru toate celelalte formaţii româneşti, poate cu excepţia lui Dinamo, singura echipă care ţine steagul sus din punct de vedere al fanilor, atragerea suporterilor lângă ei ar trebui să fie principalul obiectiv.

Mărturisesc că m-au urmărit mult imaginile de anul trecut de la Voluntari. Imediat după consfinţirea promovării, jucătorii şi staff-ul se bucurau în faţa unei tribune în care clar erau mai puţini spectatori. Duminică noapte jucătorii Astrei s-au transformat în ultraşi. Au făcut rost de steaguri, şi-au scandat numele unul altuia, au înjurat adversarul şi de cine ştie unde Daniel Niculae a scos o...făclie. Şi-au luminat Paştele. E nevoie de mult mai mult să nu fie o pâlpâire. E abia începutul şi poate cândva la un moment dat bucuria asta le va fi împărtăşită. Aşa ar merita toţi campionii!

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Putin amenință că va lovi țările din Europa dacă Ucraina atacă Rusia cu arme occidentale. „Să fie conștienți cu ce se joacă”
Putin amenință că va lovi țările din Europa dacă Ucraina atacă Rusia cu arme occidentale. „Să fie conștienți cu ce se joacă”

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat, marţi, că va lovi țări din Europa dacă NATO permite...

Descarcă aplicația Digi24

  • 23:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 23:30 Fotbal European
  • 23:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 23:30 Fotbal European
  • 23:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 23:30 Fotbal Club
  • 23:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 23:20 LIVE Super Avancronica
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 15:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • balint, ilie, narcis

    MEDIA: Fotbal European, 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, 19:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Exclusiv Gică Craioveanu: ”Nu m-a chemat nimeni și nu înțeleg de ce”. Prezent în studio, Florin Prunea a reacționat

florin prunea

Mădălina Ghenea a publicat imaginile și a urmat ”avalanșa”: ”E jenant ce faci / Ce rușine!”. A venit imediat cu clarificări

Screenshot 2024-05-27 at 17.05.49

"Bă, băieți!" Ce le-a spus Miodrag Belodedici polițiștilor când a fost oprit și ce alcoolemie avea

belodedici captura

Decizia neașteptată luată în cazul lui Ianis Hagi, după ultimul meci jucat la Alaves

FOTBAL:ISRAEL-ROMANIA, PRELIMINARIILE C.E 2024 (18.11.2023)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media