Un Mondial aparte

17.06.2014, 22:26
bogdan-socol

Nu știu alții cum sunt și ce cred, însă mie, unul, îmi place acest Mondial! Știu că sunt în continuare mari probleme în privința organizării, deși competiția a început de aproape o săptămână, că zilnic sunt proteste împotriva corupției din Brazilia și că sunt multe locuri neocupate în tribune, dar de aici, de la București, din perspectivă personală, pare o reușită.

Este un turneu final care nu m-a lăsat nicio clipă să mă plictisesc sau să ațipesc în fotoliu, în ciuda orelor târzii de desfășurare a unor partide, cum s-a mai întâmplat la alte ediții de Mundial sau de Europene.

Poate că, ajunse pe tărâmul fotbalului-spectacol în stare pură, unde estetica eșecului este mai presus decât șiretenia tactică ce aduce victorii, echipele naționale au lăsat deoparte teama și tracul inerente la debut și au oferit reprezentații încântătoare. Așa a fost posibil să avem, până acum, cel puțin, cel mai ofensiv turneu final din ultimii 56 de ani, după unele meciuri memorabile.

În Brazilia, am redescoperit farmecul special al Cupei Mondiale și parfumul unic ce învăluie turnirul suprem al fotbalului. Sunt senzații care revin și pe care nu le-am mai trăit de la primul meu Mundia, Italia '90.

Atunci, pentru prima dată în viață, mâncam fotbal pe pâine în fiecare zi și mă bucurăm enorm la fiecare jucător nou descoperit în surprizele Cincin sau Ulker Final, corespondentul autocolantelor Panini de astăzi. Până la urmă, fiecare Mondial te face să simți din nou gustul copilăriei, iar turneul final din Brazilia accentuează această senzație extrem de plăcută.

Am apreciat nonșalanța Olandei, surpriza imensă numită Costa Rica, spiritul Germaniei, explozia Franței lui Benzema și exuberanța Italiei lui Prandelli. Cred că și de acum încolo, acest Mondial nu o să dezamăgească.

P.S.: Un plus și pentru tehnologia video implementată cu ocazia acestui turneu final în cazurile când nimeni nu se poate pronunța exact dacă mingea a depășit linia porții sau nu. Așa a fost posibil să fie validat autogolul lui Valladares în meciul Franța-Honduras 3-0, care, altfel, mai mult ca sigur nu ar fi fost acordat. Este un mare câștig pentru viitorul și sănătatea fotbalului!

De același autor
Citeşte alte articole de Bogdan Socol
Digi24
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

O tânără de 19 ani care se simțea rău după o vacanță cu prietenele și credea să suferă de...

Descarcă aplicația Digi24

  • 11:00 Stirile Digi Sport
  • 11:15 Digi Sport Special
  • 12:00 Stirile Digi Sport
  • 12:15 Fotbal European
  • 13:00 Stirile Digi Sport
  • 13:15 Digi Sport Special
  • 14:30 LIVE Stirile Digi Sport
  • 15:00 LIVE Liga Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, ora 15:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL: Șelimbaăr - Gloria Buzău, ora 17:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: CSO Voluntari - CSM CSU Oradea, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 3

  • FOTBAL:SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE-FARUL CONSTANTA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (5.04.2024)

    FOTBAL: Farul Constanța - Sepsi, ora 20:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • A general view of the Premier League logo during the Premier League match at the Etihad Stadium, Manchester. Picture date: Saturday September 2, 2023.

    FOTBAL: Luton - Everton, ora 22:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

gracie1

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

sabalenka

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

ryan-garcia

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media