Revelionul din miezul verii

10.06.2015, 13:39
0-copa-america-2015

Revelionul fotbalului spectacol este pe cale să își atingă apogeul în această vară, când vom asista în exclusivitate pe Digi Sport la ceea ce promite să fie cea mai bună ediție a Copei America din istorie. Argumentele sunt destule să ne așteptăm la un turneu memorabil în Chile.

Echipele din America Latină vin după un Campionat Mondial de excepție: Argentina a jucat finala, Brazilia a prins careul de ași, Columbia a ajuns până în sferturi, iar Chile și Mexicul au depășit faza grupelor. Niciodată nu s-a mai întâmplat ca toate naționalele sud-americane să aibă in corpore trasee așa lungi la Cupa Mondială. În plus, Peru și Venezuela au surprins la precedenta ediție a Copei America, unde au ocupat locurile trei, respectiv patru. Dincolo de aceste echipe, Ecuadorul, Bolivia, Paraguayul și Jamaica, invitată în premieră la Copa America, promit să producă și ele surprize dintre cele mai mari.

În plus, principalele staruri de la Copa America sunt în vârf de formă. Lionel Messi, Neymar, Edinson Cavani, Arturo Vidal, Thiago Silva, Carlos Tevez, James Rodriguez, Kun Aguero sau Carlos Bacca vin după un sezon de vis la echipele lor de club, în timp ce Radamel Falcao vrea un come-back în forță după ce a ratat Mondialul de anul trecut din cauza unei accidentări.
Deși majoritatea consideră că Argentina este marea favorită, poate datorită factorului Messi, eu aș miza pe Columbia, o națională care a strălucit cum nu a mai făcut-o vreodată la Cupa Mondială din 2014, și pe țara gazdă, Chile. În fața propriilor fani, cea mai bună generație de jucători din istorie poate cuceri trofeul în premieră pentru Chile. Într-o echipă cu Claudio Bravo, Vidal, Medel și Alexis, singura problemă ar putea fi legată de gestionarea presiunii terenului propriu: va reprezenta un beneficiu sau un dezavantaj?

Marea absență a turneului este, fără îndoială, Luis Suarez, suspendat pentru acel gest stupid din Brazilia de anul trecut, când l-a mușcat de umăr pe Chiellini. Altfel, va fi interesant cum își va putea apăra Uruguayul Copa America fără principalul său atacant, dar și ce figură va face Brazilia în prima competiție oficială după eliminarea traumatică de la Mondial. Carlos Dunga a revenit pe banca Selecao cu scopul de a-i reda strălucirea, dar nu știu cum va reuși cât timp l-a omis pe Lucas Moura, care tocmai a încheiat cel mai bun sezon al său la PSG, și a convocat un jucător de la Shandong Luneng și unul de la Al-Ahli. Mai este de văzut dacă Argentina va reuși să bifeze primul său trofeu după 22 de ani de secetă și așteptări în van, însă întrebările vor dispărea pe 11 iunie, la ora 2:30, când începe primul meci al turneului, Chile - Ecuador, în direct pe Digi Sport 1!

Să fie spectacol!

De același autor
Citeşte alte articole de Bogdan Socol
Digi24
Un bărbat a vrut să urce în avion cu doi șerpi ascunși în pantaloni
Un bărbat a vrut să urce în avion cu doi șerpi ascunși în pantaloni

Angajații de la serviciul de securitate de pe Aeroportul Internațional Miami din Florida au dat...

Descarcă aplicația Digi24

  • 12:00 Stirile Digi Sport
  • 12:15 Fotbal European
  • 13:00 Stirile Digi Sport
  • 13:15 Digi Sport Special
  • 14:30 LIVE Stirile Digi Sport
  • 15:00 LIVE Liga Digi Sport
  • 16:30 LIVE Stirile Digi Sport
  • 17:00 Etapa 8 Liga a 2-a: Selimbar-Gloria Buzau
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, ora 15:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL: Șelimbaăr - Gloria Buzău, ora 17:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: CSO Voluntari - CSM CSU Oradea, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 3

  • FOTBAL:SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE-FARUL CONSTANTA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (5.04.2024)

    FOTBAL: Farul Constanța - Sepsi, ora 20:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • A general view of the Premier League logo during the Premier League match at the Etihad Stadium, Manchester. Picture date: Saturday September 2, 2023.

    FOTBAL: Luton - Everton, ora 22:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

sabalenka

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

ryan-garcia

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media