Tennis: US OPEN
S-a aflat: motivul pentru care Simona Halep nu a primit wild card la Roland Garros. Explicația organizatorilor
Wimbledon Tennis Championships, Day 11, The All England Lawn Tennis and Croquet Club, London, UK - 07 Jul 2022
Ce se întâmplă cu Simona Halep? Oficialii de la Wimbledon au publicat lista participanților pentru 2024
Inter vs Sassuolo - Campionato Primavera 1 Semifinale
Exclusiv Cristi Chivu, față în față cu provocarea carierei! Are oferta din Serie A pe masă
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Simona Halep s-a calificat în optimi la US Open. Victorie dramatică în faţa lui Babos

02.09.2016, 23:42

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală de la US Open, după ce a câştigat un meci dramatic cu Timea Babos. Românca, semifinalistă anul trecut la New York, s-a impus cu 6-1, 2-6, 6-4, după mai mult de două ore de joc şi o va întâlni în turul următor pe Carla Suarez-Navarro.

halep babos meci
  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, DGS 1

Simona a început extraordinar duelul disputat pe arena centrală de la Flushing Meadows şi a luat primul set în doar 23 de minute. A fost 6-1 pentru a cincea jucătoare a lumii, care a reuşit trei break-uri.

Babos a dat primele semne de revenire în startul setului secund. Au fost câteva game-uri extrem de disputate, însă situaţia s-a schimbat la 3-2 în favoarea unguroaicei. Jucătoarea de pe locul 34 WTA a căpătat tot mai multă încredere şi s-a dezlănţuit pentru a se impune cu 6-2.

Mai mult decât atât, Babos a început foarte bine şi decisivul, desprinzându-se rapid la 2-0, dar Simona a găsit puterea de a reveni. A egalat la 3, apoi a salvat două mingi de break la 4-4, înainte de a închide meciul cu 6-4 în ultimul set, după o dublă greşeală a adversarei sale.

Românca a terminat meciul cu 35 de erori neforţate şi 16 lovituri direct câştigătoare, în timp ce Babos a avut 5 aşi, 3 duble greşeli, 25 "winners" şi 45 de erori neforţate.


"Nu ştiu cum am reuşit să revin", a spus la final Halep, care se pregăteşte acum pentru confruntarea cu Suarez-Navarro. Iberica a trecut în două seturi, scor 6-4, 6-3 de rusoaica Elena Vesnina.

Simona Halep şi Carla Suarez-Navarro s-au întâlnit de zece ori până acum, iar scorul meciurilor directe este egal, 5-5. Cele două au fost adversare o singură dată la US Open, în 2011, când jucătoarea din Spania a câştigat în trei seturi.

Ultimul duel direct a avut loc în 2015, la Roma, când Suarez-Navarro s-a impus în semifinale tot în trei seturi.

Simona Halep şi-a asigurat 235.000 de dolari şi 240 de puncte WTA.


LIVE TEXT

Ora 20:28, Halep - Babos 6-1, 2-6, 6-4. BREAK, SET şi MECI, HALEP! Simona încheie meciul aşa cum l-a început, cu un break, şi se califică dramatic în optimile de finală de la US Open. Pentru un loc în sferturi, românca va juca împotriva Carlei Suarez-Navarro. 

Ora 20:21, Halep - Babos 6-1, 2-6, 5-4. Este rândul Simonei să-şi păstreze sângele rece şi să anuleze două mingi de break ale adversarei. Dramatismul este uriaş iar deznodământul, cu greu poate fi bănuit. Se joacă de 2 ore. 

Ora 20:17, Halep - Babos 6-1, 2-6, 4-4. Încă un game maraton, în care Babos a salvat trei mingi de break. Cu cât se apropie mai mult de final, cu atât meciul devine mai brutal.

Ora 20:07, Halep - Babos 6-1, 2-6, 4-3. Simona revine la conducere. Jucătoarea noastră a câştigat trei game-uri la rând şi este într-o postură favorabilă în acest moment. După o perioadă foarte bună, Babos dă semne de slăbiciune. Unguroaica nu mai are răbdare şi comite tot mai multe greşeli.

Ora 20:01, Halep - Babos 6-1, 2-6, 3-3. REBREAK, Simona! Deşi începe să acuze probleme fizice, probabil din cauza ritmului infernal în care se joacă, Simona a restabilit egalitatea în decisiv. Punctul care i-a adus break-ul a durat o eternitate, parcă. 

Ora 19:55, Halep - Babos 6-1, 2-6, 2-3. Simona dă semne de revenire. Un nou game solid pe propriul serviciu, dar românca are în continuare să recupereze un break. 

Ora 19:52, Halep - Babos 6-1, 2-6, 1-3. Babos păstrează avantajul break-ului făcut în startul setului şi presiunea este în continuare pe Simona, care urmează la serviciu. 

Ora 19:47, Halep - Babos 6-1, 2-6, 1-2. Simona rămâne în meci, cu un game solid pe propriul serviciu. Exact ceea ce avea nevoie în cel mai dificil moment pe care îl traversează în acest an la New York. 

Ora 19:44, Halep - Babos 6-1, 2-6, 0-2. Unguroaica se desprinde, după ce a salvat două mingi de break. Simona continuă să nu găsească soluţii şi a pierdut şase game-uri la rând. 

Ora 19:38, Halep - Babos 6-1, 2-6, 0-1. BREAK, Babos! Simona nu se regăseşte şi este debusolată. Adversara sa a profitat şi, deşi a fost condusă cu 40-15, a revenit şi a deschis decisivul cu un break.  

Ora 19:26, Halep - Babos 6-1, 2-6. SET, Babos! Meciul s-a schimbat complet şi, în doar câteva minute, Babos s-a desprins decisiv şi a câştigat setul doi. E primul set pierdut de Simona la actuala ediţie a US Open. 

Ora 19:23, Halep - Babos 6-1, 2-5. BREAK, Babos! Totul îi iese favoritei numărul 31. Babos a reuşit un nou break, la 0, şi va servi pentru câştigarea setului. Între timp, Suarez-Navarro a învins-o pe Vesnina, scor 6-4, 6-3. 

Ora 19:21, Halep - Babos 6-1, 2-4. Unguroaica are tot mai multă încredere, loveşte tot mai bine şi este în mod evident la conducerea jocului în acest moment. Un game fără probleme pentru Babos, care se desprinde în al doilea set. 

Ora 19:16, Halep - Babos 6-1, 2-3. BREAK, Babos! Un alt game extrem de lung, în care Simona a salvat două mingi de break, însă, în cele din urmă, şi-a pierdut serviciul, din cauza unui rever scăpat afară. Unguroaica are un joc tot mai solid şi nu ezită să urce la fileu de fiecare dată când are ocazia, preluând inişiativa în schimburile care sunt tot mai lungi.

Ora 19:06, Halep - Babos 6-1, 2-2. REBREAK, Simona! După un game extrem de aprig, românca se impune contra serviciului, concretizând şi cu puţin noroc a treia şansă de break de care a beneficiat. Este evident că echilibrul este compelt restabilit în acest meci, iar Simona are serios de tras pentru a merge mai departe.  

Ora 18:56, Halep - Babos 6-1, 1-2. BREAK, Babos! A 34-a jucătoare a lumii confirmă revenirea. A câştigat la 0 contra serviciului şi, pentru prima oară în acest meci, se află în avantaj.

Ora 18:54, Halep - Babos 6-1, 1-1. Meciul începe să se echilibreze. Babos serveşte mai bine, a devenit mai agresivă şi a reuşit să-şi facă serviciul după un game extrem de disputat.

Ora 18:50, Halep - Babos 6-1, 1-0. Simona începe setul secund cu un game câştigat cu ceva emoţii pe propriul serviciu. Între timp, Carla Suarez-Navarro s-a impus în primul set al meciului cu Elena Vesnina, scor 6-4. Dintre cele două se va alege adversara învingătoarei din acest meci.

Ora 18:43, Halep - Babos 6-1. BREAK şi SET, SIMONA! Continuă demonstraţia de forţă a româncei. Condusă cu 30-15, Halep a câştigat trei puncte la rând şi a închis primul set după doar 23 de minute

Ora 18:40, Halep - Babos 5-1. Simona nu-i lasă nicio şansă adversarei sale de a reveni cu adevărat în meci. Jucătoarea noastră conduce schimburile cu autoritate şi s-a apropiat la un singur game de câştigarea primului set, după ce şi-a făcut serviciul la 0. 

Ora 18:37, Halep - Babos 4-1. Unguruoaica dă semne că intră în meci şi, după ce a fost aproape de un break, şi-a trecut în cont primul game, pe propriul serviciu. 

Ora 18:33, Halep - Babos 4-0. Simona a trecut cu bine de primul moment dificil al meciului. Jucătoarea din Ungaria a avut două mingi de break, dar românca a revenit şi şi-a făcut serviciul, consolidându-şi astfel avantajul în primul set. 

Ora 18:26, Halep - Babos 3-0. BREAK, Simona! Românca zburdă efectiv în aceste momente. A cincea jucătoare a lumii a reuşit un nou break, de această dată la 0. 

Ora 18:24, Halep - Babos 2-0. Încă un game câştigat fără emoţii de Simona, de această dată pe propriul serviciu. Românca se simte foarte bine în acest început de meci. 

Ora 18:22, Halep - Babos 1-0. BREAK, Simona! Început excelent pentru jucătoarea noastră, care preia conducerea după ce a câştigat fără probleme contra serviciului.

UPDATE 18:20 - A început meciul, cu Timea Babos la serviciu. 

UPDATE 18:10 - Cele două jucătoare se pregătesc să iasă pe arena centrală de la New York, pentru încălzire. 

Din 2017, vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.

Etichete: simona halep , us open , timea babos , babos halep


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Putin amenință că va lovi țările din Europa dacă Ucraina atacă Rusia cu arme occidentale. „Să fie conștienți cu ce se joacă”
Putin amenință că va lovi țările din Europa dacă Ucraina atacă Rusia cu arme occidentale. „Să fie conștienți cu ce se joacă”

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat, marţi, că va lovi țări din Europa dacă NATO permite...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
gigi-belo
Gigi Becali a auzit că Miodrag Belodedici a fost prins băut la volan și nu a mai stat pe gânduri: ”Cinci ani!”

În miez de noapte, ”au anunțat” pe site-ul oficial transferul lui Haaland! Ce s-a întâmplat după doar câteva ore
Manchester City v Manchester United - Emirates FA Cup - Final - Wembley Stadium
Negocierile s-au încheiat! I-au pus pe masă 150 de milioane €, Jose Mourinho a dat răspunsul final
Ajax v Manchester United - UEFA Europa League Final
E OUT: prima plecare de la Dinamo, după salvarea de la retrogradare! Avea cel mai mare salariu din lot
FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - UTA ARAD, SUPERLIGA SUPERBET (08.03.2024)
Surprinzător! Imediat după meci a anunțat că are o relație cu sportiva din Rusia care a atras atenția întregii lumi
kali1
Recomandările redacției
Inter vs Sassuolo - Campionato Primavera 1 Semifinale
Exclusiv Cristi Chivu, față în față cu provocarea carierei! Are oferta din Serie A pe masă

Cristian Chivu (43 ani) s-a despărțit de Inter Milano, club la care a activat în ultimii 6 ani.

Gigi Becali a trimis oferta oficială, dar a primit ”seen”. Cât vrea să plătească pentru Louis Munteanu
gigi
Decizia luată de Adrian Mititelu în cazul fotbalistului dorit de FCSB
Screenshot 2024-05-29 084922
Au ajuns la un ACORD! Real Madrid nu stă pe gânduri și mai dă o lovitură pe piața transferurilor
Citește și
Vestea primită de Simona Halep la început de săptămână
Ce a spus Boris Becker, după ce a văzut că Simona Halep nu a fost invitată la Roland Garros
Rust, Germany. 23rd Mar, 2023. Boris Becker sits and speaks on stage at "Cloudfest" during a conversation with sports journalist Fraser Masefield (not pictured). Becker talks about his life during a "fireside chat" at the meeting of cloud and hosting indu
Are 53 de ani, dar arată impecabil. Naomi Campbell și-a etalat silueta într-o rochie transparentă la Festivalul de Film de la Cannes
Are 53 de ani, dar arată impecabil. Naomi Campbell și-a etalat silueta într-o rochie transparentă la Festivalul de Film de la Cannes
Fanii CSA Steaua au cerut la UEFA excluderea FCSB-ului din cupele europene! Documentul trimis lui Ceferin
Fanii CSA Steaua au cerut la UEFA excluderea FCSB-ului din cupele europene! Documentul trimis lui Ceferin
Gigi Becali, ofertă secretă pentru atacantul sud-african Tshegofatso Mabasa! Detaliile negocierilor cu Orlando Pirates
Gigi Becali, ofertă secretă pentru atacantul sud-african Tshegofatso Mabasa! Detaliile negocierilor cu Orlando Pirates
Demi Moore, zeiță în alb, într-o rochie cu decolteu amețitor. La 61 de ani atrage toate privirile oriunde ar fi
Demi Moore, zeiță în alb, într-o rochie cu decolteu amețitor. La 61 de ani atrage toate privirile oriunde ar fi
Și-a ales cel mai decupat costum de baie și a dansat pe ritmuri nebune. Nicole Scherzinger, 45 de ani și un corp de topmodel
Și-a ales cel mai decupat costum de baie și a dansat pe ritmuri nebune. Nicole Scherzinger, 45 de ani și un corp de topmodel
CTP, text superb despre Nadal: „Cât se va mai juca tenis pe acest trist Pământ...“
CTP, text superb despre Nadal: „Cât se va mai juca tenis pe acest trist Pământ...“
Cine a fost primul domnitor care s-a luptat cu turcii? Era unchiul lui Mircea cel Bătrân
Cine a fost primul domnitor care s-a luptat cu turcii? Era unchiul lui Mircea cel Bătrân
Transformarea extraordinară a lui Radu Mazăre, în închisoare. Cum a ajuns să arate fostul edil al Constanței
Transformarea extraordinară a lui Radu Mazăre, în închisoare. Cum a ajuns să arate fostul edil al Constanței
Declarații uluitoare după ce a jucat la meciul de adio al Generației de Aur: ”Sunt în doliu. Au fost împușcați în cap de lunetiști”
Declarații uluitoare după ce a jucat la meciul de adio al Generației de Aur: ”Sunt în doliu. Au fost împușcați în cap de lunetiști”
”Știm cu toții de ce nu a primit Halep invitație la Roland Garros!” O fostă jucătoare de tenis a spus lucrurilor pe nume
Simona Halep la Roland Garros. Sursa Foto, Getty (7)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Și-a ales cel mai decupat costum de baie și a dansat pe ritmuri nebune. Nicole Scherzinger, 45 de ani și un corp de topmodel
Și-a ales cel mai decupat costum de baie și a dansat pe ritmuri nebune. Nicole Scherzinger, 45 de ani și un corp de topmodel
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii de știință
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii de știință
Digi Animal World
Cinci alimente comune care pot fi mortale pentru animalele de companie. La ce trebuie să aibă grijă proprietarii
Cinci alimente comune care pot fi mortale pentru animalele de companie. La ce trebuie să aibă grijă proprietarii