djokovic
L-a băgat în ședință! Șucu vrea să-l dea afară, dar el cere 100.000 € ca să plece imediat. A luat 255.000 € în 5 luni
WhatsApp Image 2024-05-13 at 11.47.28
Ce a declarat Edgar Ie în L'Equipe, după ce s-a spus că și-a trimis fratele geamăn în locul lui la Dinamo
Tottenham Hotspur v Manchester City, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 14 May 2024
Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City
Digi Sport 1 Live
Acum

Răsturnare de situaţie în privinţa modernizării stadionului Dinamo: totul este blocat! Comunicatul MAI

23.05.2017, 13:55

După o lungă perioadă de timp în care lucrurile s-au tergiversat, în urmă cu două săptămâni se părea că situaţia modernizării stadionului din Ştefan cel Mare pentru Euro 2020 se cristalizase. Fostul preşedinte al CA, Nicolae Badea, afirmase, în EXCLUSIVITATE la Digi Sport, că este de acord cu propunerea CS Dinamo și că mai trebuie semnat doar un act adițional pentru ca totul să fie foarte clar, iar arena să intre în procesul de modernizare. Azi, însă, lucrurile au luat o altă turnură.

modernizare
  • Cupa României, finala: Corvinul - Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United - Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti al MAI a primit un răspuns la propunerea de act adiţional transmisă către ACS FC Dinamo Bucureşti (societatea lui Nicolae Badea), propunerea neputând fi acceptată deoarece se urmăreşte doar retragerea bunurilor şi suspendarea utilizării stadionului, nu şi cedarea sarcinilor, anunţă MAI.

"În continuarea demersurilor pentru predarea documentaţiei către Compania Naţională de Investiţii în vederea realizării noului stadion Dinamo, Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti al MAI a primit la, sfârşitul săptămânii trecute, un răspuns la propunerea de act adiţional transmisă la data de 25 aprilie 2017 către ACS FC Dinamo Bucureşti. Propunerea ACS FC Dinamo Bucureşti nu poate fi acceptată deoarece prin aceasta se urmăreşte doar retragerea bunurilor şi suspendarea utilizării stadionului Dinamo şi nu cedarea acestor sarcini, ceea ce înseamnă că statul ar trebui să investească pentru un interes privat", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), remis marţi MEDIAFAX.

Totodată, ACS FC Dinamo Bucureşti impune inclusiv un termen de 15 zile ca după realizarea noului stadion de către stat, societatea privată să-şi reia dreptul de utilizare pe acesta şi tot pe o durată nedeterminată, potrivit MAI, mai scrie sursa citată.

MAI spune că soluţia propusă de ACS FC Dinamo Bucureşti presupune o grevare viitoare de sarcini asupra imobilului, ceea ce contravine legii, respectiv Anexei 3 a Ordonanţei 25/2001.


"Cu alte cuvinte, ACS FC Dinamo Bucureşti nu acceptă să excludă din obiectul asocierii bunurile imobile ce vor face obiectul investiţiei Companiei Naţionale de Investiţii, cunoscând că statul nu va putea investi în bunuri care nu-i aparţin în integralitate şi acceptând astfel nerealizarea investiţiei pentru noul stadion”, potrivit sursei citate.

Ministerul de Interne reiterează ideea potrivit căreia singura soluţie pentru realizarea investiţiei o reprezintă cedarea de către ACS FC Dinamo Bucureşti a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo, atât în prezent, cât şi în viitor, aceasta fiind propusă de actul adiţional pe care CS Dinamo Bucureşti l-a înaintat, la data de 25 aprilie 2017, către ACS FC Dinamo Bucureşti.

"Ca urmare a acestei situaţii de tergiversare din partea ACS FC Dinamo Bucureşti, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, invită public reprezentanţii legali ai ACS FC Dinamo Bucureşti să-şi reconsidere punctul de vedere, să reanalizeze propunerea înaintată şi să accepte excluderea din asociere a bunurilor care ar urma să facă obiectul investiţiilor, aşa cum au fost ele menţionate în propunerea de act adiţional înaintată la data de 25 aprilie 2017. MAI aşteaptă un răspuns din partea reprezentanţilor ACS FC Dinamo Bucureşti până vineri, 26 mai 2017, apreciind acest termen ca fiind suficient pentru clarificarea şi deblocarea acestei situaţii”, se mai arată în comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Ministerul precizează, în finalul comunicatului, că ACS FC Dinamo Bucureşti este o entitate distinctă de societatea care deţine echipa de fotbal Dinamo Bucureşti, respectiv FC Dinamo 1948 SA.

Fostul preşedinte al Consilulului de Administraţie al clubului Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, pe 10 mai, la Digi Sport, că a ajuns la o înţelegere cu Clubul Sportiv Dinamo astfel încât stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare să poată fi reconstruit în vederea Euro 2020. Omul de afaceri susţinea că a acceptat propunerea Clubului Sportiv, iar actuala arenă va fi scoasă din contractul de asociere semnat între cele două părţi, prin intermediul unui act adiţional. Astfel, arena poate intra în administrarea Companiei Naţionale pentru Investiţii pentru a fi reconstruită.

Printre facilităţile deţinute de Nicolae Badea la stadionul Dinamo se află:

Acces stadion
Suprafaţa desfăşurată (Intrare principală Potcoava = 208,43 m2),
Suprafaţa construită = 3.866 m2, Suprafaţă desfăşurată = 3.866 m2

WC tribuna I
Suprafaţa desfăşurată = 150 m2,
Suprafaţa construită = 75 m2

WC peluza II
Suprafaţa desfăşurată = 208,43 m2
Suprafaţa construită = 75 m2

3 Garaje
Copertina de la Tribuna I şi cabinele de transmisie
Teren fotbal nr. 1 (zgură)
Suprafaţa amenajată = 70 m2
Suprafaţa desfăşurată = 140 m2

Guvernul Năstase a decis, prin hotărârea numărul 207, din 28 februarie 2002, scoaterea din domeniul public al statului în domeniul privat al statului şi în administrarea Ministerului de Interne a unui imobil situat în municipiul Bucureşti şi aprobarea închirierii unei părţi a acestuia Clubului Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti sau, după caz, asocierii cu acesta". Ulterior, Clubul a încheiat o asociere pe termen nedeterminat cu Nicolae Badea în care prin investiţiile realizate fostul acţionar al lui Dinamo a ajuns să deţină facilităţile de mai sus.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA obligă ţările organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

Etichete: nicolae badea , stadion dinamo , cs dinamo , comunicat oficial , modernizare stadion dinamo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți

În ultimele zile, forțele ruse au ocupat în jur de 100 de kilometri de teritoriu ucrainean din...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
amp
Anamaria Prodan, toate detaliile despre nunta cu Gavril. Cine va cânta și unde se va organiza

”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu
Collage Maker-22-Mar-2023-07-04-PM-3494
Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni
tanase-sotie
Laurențiu Reghecampf a sunat-o pe Anamaria Prodan. Ce au decis cei doi. ”N-are sens”
prodan reghe
OUT! Gică Hagi a anunțat că-l dă afară pe cel mai bine plătit jucător de la Farul. Lovitură și pentru FCSB
Screenshot 2024-05-14 083442
Recomandările redacției
Tottenham Hotspur v Manchester City, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 14 May 2024
Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Cel mai bun cu Real Madrid! Nota lui Ianis Hagi, după ce a încercat să dea golul carierei pe Bernabeu
Real Madrid v Deportivo Alaves, La Liga 2023-2024, date 36. Football, Santiago Bernabeu Stadium, Madrid, Spain - 14 May 2024
Video Exclusiv Ilie Dumitrescu l-a văzut pe Radu Drăgușin cu Manchester City și a dat verdictul
ILIE
Planul măreț al lui Gigi Becali: ”Stadion de 100.000 de locuri în Pipera!”
g
Citește și
CS Dinamo a dat lovitura pe piața transferurilor: un dublu câștigător de Liga Campionilor cu Barcelona tocmai a semnat!
Flensburg, Germany. 16th Sep, 2021. Handball: Champions League, SG Flensburg-Handewitt - FC Barcelona, Group Phase, Group B, Matchday 1, Flens-Arena. Barcelona's Haniel Langaro (l) and Barcelona's Melvyn Richardson hug after the win in Flensburg. Credit:
”Vă asociați cu Țiriac și cu Lucescu pentru a investi la Dinamo?” Nicolae Badea a oferit răspunsul pe loc
0.FOTBAL:PANDURII TARGU JIU-DINAMO BUCURESTI 0-0,CUPA ROMANIEI (8.11.2006)
O fostă spioană rusă, despre strategiile neortodoxe adoptate pentru a-și manipula țintele: "Mi-am sacrificat corpul pentru misiuni"
O fostă spioană rusă, despre strategiile neortodoxe adoptate pentru a-și manipula țintele: "Mi-am sacrificat corpul pentru misiuni"
CFR Cluj dă lovitura în mercato: negociază cu Brighton transferul lui Adrian Mazilu!
CFR Cluj dă lovitura în mercato: negociază cu Brighton transferul lui Adrian Mazilu!
Edi Iordănescu a decis pentru EURO 2024! Câți fotbaliști neconvocați în preliminarii ia și cine e pe lista de urgență?
Edi Iordănescu a decis pentru EURO 2024! Câți fotbaliști neconvocați în preliminarii ia și cine e pe lista de urgență?
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Cine a fost marele golgheter român care a apărat și poarta Ungariei? Moare la doar 52 de ani
Cine a fost marele golgheter român care a apărat și poarta Ungariei? Moare la doar 52 de ani
Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe
Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe
Cea mai proastă veste pentru Simona Halep. Ce s-a decis la Roland-Garros
Cea mai proastă veste pentru Simona Halep. Ce s-a decis la Roland-Garros
A cerut să plece de la FCSB, iar Gigi Becali a dat răspunsul pe loc + Jucătorul care ține cu dinții de contract
andrei-vlad

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Digi World
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”