Manchester City v Wolverhampton Wanderers, Premier League, Football, Etihad Stadium, Manchester, UK - 04 May 2024
Pep Guardiola le-a felicitat pe Real Madrid și Dortmund, dar a avut un mesaj și pentru Bayern și PSG
41
Foto Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune "Regina Europei"
mititelu
Video Adrian Mititelu s-a dus ”glonț” în vestiar după ce FCU Craiova a retrogradat! Anunțul făcut de patronul oltenilor
Digi Sport 1 Live
Acum

VIDEO Barça a sărbătorit 5 ore în stradă și pe Camp Nou tripla istorică din acest sezon

07.06.2015, 19:49

parada coperta2
  • Superliga: Farul - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Aston Villa - Liverpool, luni, 22:00, DGS 2

Zeci de mii de fani ai Barcelonei au umplut centrul Barcelonei pentru a-i aclama pe campionii Europei. Parada a fost una pe măsura reuşitelor echipei lui Luis Enrique, antrenorul care a repetat performanţa obţinută de Pep Guardiola în 2009: tripla la primul sezon pe banca trupei blaugrana.

Mii de suporteri ai Barcelonei le-au oferit favoriţilor o primire triumfală după succesul obţinut în finala de la Berlin. Cele trei trofee câştigate în sezonul recent încheiat au putut fi admirate pe traseul pe care Messi şi coechipierii săi l-au parcurs în drumul spre Nou Camp. Fanii nu l-au uitat nici pe Luis Enrique, ovaţionat la scenă deschisă după un prim sezon de vis ca antrenor al Barcelonei.

Neymar, la primele trofee importante în fotbalul european, şi Pique au animat petrecerea din autocarul descoperit care i-a purtat pe jucătorii Barcei spre Nou Camp, locul în care  s-a încheiat parada campionilor, după 5 ore de la startul acesteia.


După ce au vorbit toți jucătorii, pe teren au pătruns copiii acestora. Pe un ecran gigant au fost prezentate imagini de la toate cele cinci finale de UCL câștigate de Barcelona! Sărbătoarea catalanilor se încheia astfel cu imnul echipei auzindu-se în difizoare, pe Camp Nou.


Tribunele au înebunit. Dani Alves a coborât de pe podiumul de la centrul terenului, a îngenunchiat și a sărutat gazonul pe Cam Nou. A ținut un discurs emoționat, cu lacrimi în ochi: ”Vreau să mulțumesc tuturor colegilor mei, antrenorilor, tuturor celor care m-au făcut fericit la acest club. Aici sunt fericit, și dacă nu o să mai fiu aici, o să fiu fericit, pentru că sunt încă unul ditnre voi!” Discursul a fost primit cu urale, numele brazilianului fiind scandat îndelung.

Messi: “E incredibil să ne întoarcem aici. După un sezon dificil, ne-am întors ca să strălucim aici. Avem ce celebra. Nu am nici o îndoială că vom continua la fel, această echipă are multe de câștigat și multe iluzii. Ne-am dorit, tripla, iată tripla aici.”

Andres Iniesta: “Mă simt foarte mândru să aparțin acestei echipe. Mulțumesc suporterilor Barcelonei!"

Xavi: “Avem tripla. Mulțumesc foarte mult tuturor, pentru că ați venit aici. Îi mulțumesc lui Luis Enrique, întregii echipe, pentru că mi-au oferit cadou acest sezon. Iar acum, viitorul căpitan, Iniesta.”

Pe Camp Nou au început discursurile jucătorilor. Primul a vorbit însă antrenorul Luis Enrique: “Continuăm să scriem istoria. Să încercăm să facem asta și în viitor. Vă provoc să susțineți echipa așa cum o faceți întotdeauna. N-a fost un drum ușor. V-am cerut la începutul sezonului să ne susțineți în momentele dificile și iată-ne acum aici. Avem o echipă care se ține de cuvânt. Ambițiile acestei echipe nu cunosc limite. Acestea sunt trei cupe precum trei sori. Visca Barca și Visca Catalunya! Îi dau microfonul lui Xavi, un mare jucător și un mare om, care a stat întotdeauna în slujba echipei.”

Fotbaliștii Barcelonei urcă acum pe scena amenajată la centrul terenului, pe Camp Nou. Spectatorii sunt absolut în delir după un sezon fantastic pentru echipa catalană.

70.000 de spectatori sunt deja pe Camp Nou și în curând acolo vor ajunge și jucătorii Barcelonei.

Dani Alves s-a îmbrăcat cu tricoul Braziliei. Ar putea fi ultima sărbătoare pentru el, cu Barcelona. A anunțat că vrea să plece de pe Camp Nou în această vară. Fundașul stânga al catalanilor poartă tricoul de la națională al lui Neymar.

Neymar s-a îmbrățișat cu câțiva fani care au escaladat autobuzul, apoi și-a făcut mai multe selfie-uri cu suporterii.

Pique a rămas desculț în autobuz. Mai mulți coechipieri i-au luat pantofii din picioare și i-au aruncat apoi spre mulțime. În timp ce autobuzul străbate străzile Barcelonei, Camp Nou începe să se umple. Au fost tipărite dis de dimineață 70 000 de bilete de intrare pentru ceremonia din această noapte, fiind apoi distribuite gratuit.

Luis Enrique mai are un motiv de bucurie, în afară de celebrarea cuceririi celor trei trofee ca antrenor al Barcelonei. Echipa la care a crescut, unde a învățat fotbal și de asemenea unde a debutat la seniori, Sporting Gijon, a promovat în Primera. A învins cu 3-0 pe terenul lui Betis, deja promovată, iar Girona a remizat acasă, 1-1, cu Lugo. La egalitate de puncte, Gijon termină pe locul doi, grație rezultatelor directe favorabile.

Jucătorii au ajuns în Plaza Catalunya, a doua oprire importantă pe traseul spre Camp Nou. Mii de steaguri catalane și în culorile blau grana îi întâmpină pe fotbaliști. Luis Enrique se bucură fără rezerve alături de jucătorii săi. Este cel de-al optulea antrenor care reușește tripla, în Europa, după Jock Stein (Celtic, 1967), Stefan Kovacs (Ajax, 1972), Guus Hiddink (PSV Eindhoven, 1988 ), Alex Ferguson (Manchester United, 1999), Pep Guardiola (Barcelona, 2009), José Mourinho (Inter, 2010) și Jupp Heynckes (Bayern, 2013).

S-au deschis porțile pe Camp Nou, acolo unde e programat, începând cu ora 23:00 (ora României), un spectacol grandios. 

Autobuzul cu etaj în care sunt jucătorii Barcelonei a trecut de Arcul de Triumf. Pique s-a așezat în partea din față a autobuzului și dirijează suporterii, care scandează Barça, Barça, Barça!

A început parada. Zeci de mii de oameni sunt deja pe traseu așteptând întâlnirea cu jucătorii Barcelonei. Lipsește din autocar Claudio Bravo, care a zburat de la Berlin direct în Chile. Pe 11 iunie naționala țării sale joacă primul meci la Copa America, turneu care va fi transmis în direct de Digi Sport.


UPDATE: Jucătorii Barcelonei au ajuns în locul de unde va începe parada, Avenida Vilanova. Primii fotbaliști s-au urcat deja în autocarul cu etaj.


VIDEO Juventus –Barcelona 1-3. Campioana Spaniei a cucerit sâmbătă noaptea pentru a cincea oară UEFA Champions League, la Berlin, reușind astfel un sezon de vis, cu tripla campionat-cupă-UCL.

Delegația catalană s-a întors duminică după-amiază acasă și va sărbători succesul alături de suporteri, pe stadionul Camp Nou.

După ce au aterizat la Barcelona, jucătorii au fost îmbarcați într-un autobuz decapotabil și vor porni pe un traseu de-a lungul capitalei catalane, spre Camp Nou. Acolo vor fi așteptați de 90.000 de fani și vor petrece alături de aceștia.

Etichete: program digi sport , digi sport , digisport , program digisport , sarbatoare barcelona , juventus barcelona 1-3 video , parada barcelona victorie , barcelona autocar victorie


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024
Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024

Costumele de la Eurovision 2024 au atras atenția la fel de mult ca piesele interpretate de...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
gigii
Gigi Becali, nervos când a văzut ce s-a întâmplat la Arena Națională: ”La revedere! Au făcut ce au vrut”

FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (11.05.2024)
Florinel Coman a rupt tăcerea, după ce qatarezii n-au mai vrut să-i achite clauza de 5.000.000€
coman
Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham
Tottenham Hotspur v Burnley - Premier League - Tottenham Hotspur Stadium
Fanii lui Tottenham au tras aceeași concluzie, după ce Postecoglou l-a băgat pe Drăgușin abia în repriza a doua
Tottenham Hotspur v Burnley, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 11 May 2024
Recomandările redacției
mititelu
Video Adrian Mititelu s-a dus ”glonț” în vestiar după ce FCU Craiova a retrogradat! Anunțul făcut de patronul oltenilor

Mircea Rednic s-a ”dezlănțuit” la conferința de presă! A ”mitraliat” un conducător de la Dinamo: ”Nesimțit!”
rednic
Video&Foto Haos la Craiova! Ce a făcut galeria echipei, după ce oltenii au retrogradat direct în Liga 2
scandal
Se știu meciurile de baraj! Când se vor disputa partidele de menținere/promovare
liga 2
Citește și
S-a aflat abia acum! Ce s-a întâmplat după meci cu arbitrii de la Real Madrid - Bayern
Real Madrid v FC Bayern München: Semi-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Englezilor nu le-a venit să creadă! Ce transfer pregătește Bayern după eșecul din Champions League
Serious Situation At FC Bayern Muenchen After Devastating Bundesliga Defeat
Are sau nu operații la față? Cum arăta Mădălina Ghenea în copilărie, la 12 ani. Înaltă, subțire și inocentă, era o superbitate de copil
Are sau nu operații la față? Cum arăta Mădălina Ghenea în copilărie, la 12 ani. Înaltă, subțire și inocentă, era o superbitate de copil
Ilie Năstase, tranșant după ce a înmânat trofeul FCSB: "E Steaua! Trebuie să-l susțin pe Talpan dacă sunt general?"
Ilie Năstase, tranșant după ce a înmânat trofeul FCSB: "E Steaua! Trebuie să-l susțin pe Talpan dacă sunt general?"
Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut
Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"
Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"
Rednic poate băga, diseară, Dinamo în ”B": mesajul antrenorului și calculele ultimei etape din play-out
Rednic poate băga, diseară, Dinamo în ”B": mesajul antrenorului și calculele ultimei etape din play-out
Informații care nu trebuie publicate la profilul tău de FB ori Instagram. Hackerii te lasă fără bani
Informații care nu trebuie publicate la profilul tău de FB ori Instagram. Hackerii te lasă fără bani
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România
Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul
Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul
Tatăl lui Kylian Mbappe l-a sunat pe Florentino Perez după meciul Real Madrid - Bayern Munchen 2-1: ”A fost uimitor!”
Photocall de la cérémonie du Ballon d'Or 2021 au Théâtre du Châtelet

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani:
Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"
Digi World
Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer
Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”