France v Australia
FIFA i-a luat golul lui Pogba din partida de debut a Franţei la CM 2018
Brazilia Germania CM 2014 poarta
Plasa uneia dintre porţile semifinalei Germania - Brazilia (7-1) va fi vândută în scop caritabil
rapid
Exclusiv Cine ar fi, până la urmă, noul antrenor al Rapidului: "5 titluri și 4 cupe!"
Digi Sport 1 Live
Acum

VIDEO Germania - Argentina 1-0. Trupa lui Low, noua campioană mondială!

13.07.2014, 17:35

Nemții au suferit teribil pentru acest titlu suprem câștigat la CM 2014. Joachim Low s-a confruntat cu probleme din start. Khedira s-a accidentat la încălzire, înlocuitorul Kramer a ieșit și el lovit, apoi Higuain a marcat pentru Argentina, dar se afla în ofsaid. Howedes a lovit bara, dar golul care a contat a fost al lui Gotze, în a doua repriză a prelungirilor.

După semifinala de vis cu Brazilia, Joachim Low știa că ultimul act al Cupei Mondiale, contra Argentinei, va fi de o mie de ori mai dificil. Iar meciul i-a dat dreptate.

cm1
  • Media: Fotbal Club, vineri, 19:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - Rapid, vineri, 20:30, DGS 1

VIDEO cu rezumatul partidei Germania - Argentina

Selecționerul nemților s-a trezit cu multe planuri date peste cap într-un timp relativ scurt. Mai întâi, Khedira a spus 'pas' finalei, după ce s-a accidentat stupid la încâlzire.

Calculat, de fel, Low a avut mutarea în plic și a început cu Christoph Kramer la ”închidere”. Numai că și jucătorul Borussiei Monchengladbach a avut neșansă, accidentându-se grav în minutul 17, după ce a primit un umăr în bărbie, involuntar, din partea lui Garay.



După câteva minute de îngrijiri pe margine, Kramer a continuat, dar n-a mai făcut-o pentru mult timp. În minutul 31, selecționerul Low era practic obligat la a doua schimbare față de registrul său tactic inițial, și prima a partidei. A mutat cu Andre Schurrle, fotbalist ce avea să se dovedească providențial în derularea ulterioară a partidei.

Între timp, argentinienii au marcat, prin Higuain (30), dar golul a fost anulat corect, pentru că atacantul lui Napoli era în ofsaid. Noul intrat Schurrle (37) a fost eroul unei faze foarte periculoase, cu un şut respins greu de Romero, dar s-a dictat ofsaid pentru faptul că Ozil era pe traiectoria balonului.

Messi s-a remarcat abia în minutul 40, când a creat pericol în careul german, dar Boateng a reuşit să respingă din faţa porţii. Până la pauză echipa lui Low a mai avut două ocazii bune de gol, dar Kroos a tras slab de la 17 metri, fără probleme pentru Romero, iar Howedes (45+1) a trimis mingea cu capul în bară, la un corner.



La reluare, Messi a fost angajat excelent de Perez (47), dar a tras milimetric pe lângă poartă din poziţie de finalizare. Apoi, cele două echipe nu au mai reuşit să îşi creeze situaţii periculoase o bună perioadă de timp.


Germania, care a menţinut o posesie superioară, a avut o acţiune promiţătoare, dar Schurrle a făcut o preluare prea lungă şi balonul a ajuns la Romero (71). Nemții au mai irosit o ocazie bună, prin Kroos (82), care a trimis de la 17 metri cu latul alături de poartă.

PROGRAMUL COMPLET AL CUPEI MONDIALE

Așadar, finala a intrat în prelungiri, iar Germania a început în forţă şi a fost foarte aproape de gol, prin același Schurrle (91), dar Romero a apărat. Palacio a ratat și el o ocazie uriaşă, singur cu Neuer, pe care a încercat să îl lobeze (97).

Când întreaga asistență credea că ne vom îndrepta spre a treia finală din istoria CM care se va decide după loviturile de departajare, Schurrle i-a dat o pasă lui Gotze, ca pe play-station, iar mijlocașul lui Bayern a finalizat după o preluare excepțională pe piept.



Cu imaginea trofeului suprem care se scurge printre degete, asemenea nisipului dintr-o clepsidră, ”pumele” au încercat o revenire de senzație, dar reluarea lui Messi, cu capul din interiorul careului peste poartă, a spus totul despre ofensiva lui Sabella.

VIDEO 3D cu golul marcat de GOTZE

Germania a cucerit al patrulea său titlu mondial, după cele din 1954 (3-2 cu Ungaria), 1974 (2-1 cu Olanda) şi 1990 (1-0 cu Argentina). Este a doua finală câştigată de Germania în faţa Argentinei, după 2-3 în 1986 în Mexic şi 1-0 în 1990 în Italia.

Argentina, fără niciun șut pe poartă în finală, rămâne cu cele două titluri mondiale (1978, 1986), având şi trei finale pierdute: 2-4 cu Uruguay, în 1930, 0-1 cu Germania în 1990 şi 0-1 cu Germania în 2014.



Germania - Argentina 0-0 (1-0 d.p.)
A marcat: Mario Gotze (113)

Germania: Neuer - Lahm, Hummels, Howedes, Boateng - Schweinsteiger, Kramer (Schurrle 31) - Kroos, Ozil (Mertesacker 120), Muller - Klose (Gotze 88).
Selecționer: Joachim Low

Argentina: Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo - Mascherano, Biglia - Perez (Gago 86), Lavezzi (Aguero 46), Messi - Higuain (Palacio 77).
Selecționer: Alejandro Sabella

Arbitru: Nicola RIZZOLI
Stadion ”Maracana” (Rio de Janeiro): 74.738 spectatori

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT


Drumul GERMANIEI spre finală

Grupa G
4-0 cu Portugalia - DETALII AICI și VIDEO
2-2 cu Ghana - DETALII AICI și VIDEO
1-0 cu SUA - DETALII AICI și VIDEO

Optimile de finală
0-0 (2-1 d.p.) cu Algeria - DETALII AICI și VIDEO

Sferturile de finală
1-0 cu Franța - DETALII AICI și VIDEO

Semifinale 
7-1 cu Brazilia - DETALII AICI și VIDEO


Min. 120+2 - FINALUL PRELUNGIRILOR. GERMANIA ESTE NOUA CAMPIOANĂ MONDIALĂ!

Min. 120+1 - Messi a executat o lovitură liberă, de la aproximativ 20 de metri, dar peste poartă.

Min. 120 - ULTIMA SCHIMBARE GERMANIA. A ieșit Ozil, a intrat MERTESACKER

Min. 118 - Messi a reluat cu capul din interiorul careului, dar peste poartă.

Min. 113 - GOOOOOOOL GERMANIA: 1-0, GOTZE. Mijlocașul a marcat după ce mai întâi a făcut o preluare pe piept, după care a finalizat la colțul lung. De notat și centrarea impecabilă a lui Schurrle.

VIDEO 3D cu golul marcat de GOTZE


Min. 109 - AGUERO PUTEA FI ELIMINAT. Argentinianul l-a lovit în figură pe Schweinsteiger, dar Rizzoli a ales doar să-l atenționeze verbal pe Aguero. Schweinsteiger a ieșit la margine cu sângele șiroind pe față.

Min. 106 - A început a doua repriză a prelungirilor

Min. 105 - Finalul primei reprize de prelungiri

Min. 97 - OCAZIE FANTASTICĂ ARGENTINA. Palacio, excelent lansat în atac, a preluat pe piept, destul de bine, la marginea careului, după care a încercat un lob peste Neuer, dar n-a lovit perfect balonul iar acesta s-a scurs pe lângă poartă.

Min. 92 - Contraatac al argentinienilor, mingea a ajuns la Aguero, pe stânga, acesta a centrat în careu, dar Messi era departe.

Min. 91 - RATARE INCREDIBILĂ GERMANIA. Schurrle, din interiorul careului a reluat la poartă, din pasa înapoi a lui Gotze, dar Romero a fost providențial și a respins

Min. 91 - A început prima repriză a prelungirilor. Messi a ales terenul, Lahm s-a ales cu mingea, la tragerea la sorți realizată de Rizzoli. 

Min. 90+3 - FINALUL CELOR 90 DE MINUTE. Urmează două reprize de prelungiri

Min. 90+1 - Gotze a tras de la distanță, dar fără nicio emoție pentru Romero

oi Trei minute de prelungire

Min. 88 - A DOUA SCHIMBARE GERMANIA. A ieșit Klose, a intrat GOTZE

Min. 86 - ULTIMA SCHIMBARE ARGENTINA. A ieșit Perez, a intrat GAGO.

Min. 83 - S-a reluat partida

OI - Un spectator a intrat pe teren. Partida a fost întreruptă

Min. 82 - Kroos, din nou a tras cu latul, de la marginea careului de 16 metri, slab, și mingea s-a dus pe lângă bara din stânga porții lui Romero.

Min. 78 - Messi, cascadă de driblinguri, urmată de pasă în careu la întâlnire pentru Palacio, dar Neuer, atent, a ieșit și a prins. Messi a cerut fault.

Min. 77 - A DOUA SCHIMBARE ARGENTINA. A ieșit Higuain, a intrat PALACIO.

Min. 75 - Messi a primit o pasă, în lateral dreapta, s-a întors spre centrul terenului, a ajuns în zonă centrală, după care a încercat un șut cu efect la colțul lung, dar pe lângă poartă.

Min. 71 - Schurrle a primit o pasă bună la marginea careului, se afla în poziție foarte bună, dar n-a fost atent la preluare, flancat și de Mascherano și, până la urmă, pericolul a fost îndepărtat.

Min. 65 - oi AGUERO, pentru un fault asupra lui Schweinsteiger

Min. 64 - oi MASCHERANO, pentru un fault asupra lui Klose

Min. 62 - Schurrle a centrat în careu spre Ozil, dar mingea a fost deviată înainte de Mascherano, astfel că jucătorul lui Arsenal n-a mai putut prelua cum trebuie. 

Min. 57 - ARGENTINA PUTEA PRIMI PENALTY. Higuain, excelent lansat la marginea careului nemților, a fost bruscat de Neuer, în interiorul careului, care l-a lovit cu genunchiul în figură în același timp în care a boxat și mingea. Rizzoli a dictat fault în atac!

Min. 47 - RATARE INCREDIBILĂ ARGENTINA. Perez i-a pasat bine lui Messi, acesta a scăpat singur cu Neuer, puțin lateral stânga, dar șutul starului Barcelonei, la firul ierbii, a trecut milimetric de bara din dreapta porții germanilor

Min. 46 - Higuain a primit o pasă în interiorul careului, dar atacantul lui Napoli era în ofsaid.

Min. 46 - A început repriza a doua. 

PRIMA SCHIMBARE ARGENTINA. A ieșit Lavezzi, a intrat AGUERO

Min. 45+2 - PAUZĂ

Min. 45+1 - BARĂ GERMANIA. Kroos a executat foarte bine un corner, Howedes a reluat în forță cu capul, din interiorul careului, mingea a lovit bara din stânga lui Romero, apoi a revenit în teren la Muller, pe care l-a lovit în șold, apoi mingea a ricoșat spre poartă, dar Romero a prins, din plonjon. Muller era însă în ofsaid.

Min. 43 - Kroos a încercat să-l surprindă pe Romero cu un șut cu latul de la marginea careului mare, după o pasă foarte bună în lateral de la Ozil, dar portarul argentinienilor a prins fără emoții.

Min. 40 - ULUITOARE OCAZIE ARGENTINA. Messi a luat, din nou, o fază pe cont propriu, a intrat în careul mic, a trecut și de Neuer, dar Boateng (foto sus) a îndepărtat pericolul în ultimul moment.

Min. 37 - Oportunitate de gol pentru Germania. Schurrle a tras din prima, de la marginea careului, dar Romero a respins extraordinar. Însă, cum Ozil s-a aflat pe traiectoria balonului și era afară din joc, s-a fluierat ofsaid. 

Min. 34 - oi HOWEDES pentru un fault dur asupra lui Zabaleta

Min. 31 - PRIMA SCHIMBARE GERMANIA. A ieșit Kramer, accidentat, a intrat SCHURRLE (DETALII AICI)

Min. 30 - GOL ANULAT ARGENTINA. HIGUAIN a marcat, din interiorul careului, în stânga lui Neuer, după o centrare perfectă a lui Lavezzi, dar atacantul era în ofsaid.

Min. 29 - oi Schweinsteiger pentru un fault asupra lui Lavezzi 

Min. 28 - Același Romero s-a dovedit providențial la deviarea lui Muller, din pasa lui Lahm, de pe stânga, dar atacantul era în ofsaid. 

Min. 28 - Romero, impecabil, a prins o minge centrată de Schweinsteiger pentru Muller

Min. 21 - PRIMA MARE OCAZIE A FINALEI. Higuain s-a trezit singur cu Neuer, la marginea careului, după o mare gafă a lui Kroos, dar atacantul s-a grăbit și a lovit defectuos balonul, care s-a dus pe lângă bara din dreapta porții nemților.

oi LOVITURĂ PENTRU GERMANIA. Se pare că nici Kramer nu mai poate continua, după ce acesta i-a luat locul în ultimul moment lui Khedira.

Min. 17 - Jocul continuă, dar Kramer este căzut la pământ, după ce a primit un umăr în bărbie din partea lui Garay. Până la urmă, arbitrul Rizzoli a întrerupt meciul.

Min. 13 - Demichelis l-a blocat la fix pe Klose, care se îndrepta cu capul amenințător spre o minge, de pe linia careului de șase metri. 

Min. 8 - Acțiune rapidă de atac a Argentinei, Messi a luat o fază pe cont propriu, pe dreapta, a profitat de culoarul de pe acea parte a apărării germane, a centrat în careu, dar Schweinsteiger a respins. 

Min. 5 - Romero a prins mingea, după o fază încinsă în propriul careu, care a plecat de la Muller, dar Biglia a deviat fericit la propriul portar. 

Min. 4 - Replica argentinienilor nu s-a lăsat așteptată. Contraatac rapid, mingea a ajuns pe dreapta la Higuain, care a căutat colțul lung, dar mingea a trecut pe lângă poartă. 

Min. 3 - Schweinsteiger a executat lovitura liberă, dar în zid.

Min. 3 - Prima nesincronizare a apărării argentiniene și Muller a fost accidentat în apropierea careului. Gafa lui Roja

Min. 1 - A început partida. Lovitura de start le-a aparținut germanilor.

oi Low s-a văzut nevoit să facă prima schimbare în formula de start. Khedira s-a accidentat și locul său a fost luat de Kramer.

oi Jucătorii au ieșit pe teren. Este MOMENTUL IMNURILOR

oi Jucătorii se pregătesc să iasă pe teren

oi La marea finală a ajuns și Pele, însoțit de Kaka și de Beckham

ECHIPELE DE START

Germania (4-2-3-1): Neuer - Lahm, Hummels, Howedes, Boateng - Schweinsteiger, Kramer - Kroos, Ozil, Muller - Klose

Rezerve: Zieler, Weidenfeller - Grosskreutz, Ginter, Durm, Mertesacker, Mustafi, Draxler, Kramer, Schurrle, Podolski, Gotze

Selecționer: Joachim Low

Argentina (4-2-3-1): Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo - Mascherano, Biglia - Perez, Lavezzi, Messi - Higuain.

Rezerve: Orion, Andujar - Federico Fernandez , Campagnaro, Basanta, Gago, Di Maria, Maxi Rodriguez, Augusto Fernandez, Alvarez, Palacio, Aguero

Selecționer: Alejandro Sabella

Arbitru: Nicola RIZZOLI

Etichete: cm 2014 , messi cupa mondiala , goetze , germania argentina finala cm 2014 , germania argentina


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027

Un oraș liniștit de coastă din statul indian Gujarat a atras mai multă atenție în luna martie decât...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Real Madrid v FC Bayern München: Semi-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Scandal uriaș după Real Madrid - Bayern: nemții au egalat în minutul 90+13, dar degeaba! Eroare gravă de arbitraj

A fost sau n-a fost ofsaid? Tehnologia a intervenit, în cazul fazei decisive care a declanșat scandalul din Real - Bayern
var9
Alegerea făcută de UEFA, după ce Real Madrid - Bayern s-a lăsat cu o controversă uriașă de arbitraj
UEFA Euro 2028 and Euro 2032 Announcement - UEFA Headquarters
Specialistul a explicat tot, după faza decisivă care a declanșat un scandal uriaș la Real - Bayern + Momentul, cadru cu cadru
real
Qatarul trece la fapte după eșecul din Champions League: transfer de 100.000.000€ la PSG!
FRA: PSG : Nasser AL-KHELAIFI
Recomandările redacției
rapid
Exclusiv Cine ar fi, până la urmă, noul antrenor al Rapidului: "5 titluri și 4 cupe!"

Exclusiv Adio, Qatar? Varianta prezentată în direct despre transferul lui Florinel Coman: "E ceva la mijloc!"
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (9.03.2024)
Greșești și plătești! Ce riscă tușierul care a arătat ofsaid la golul marcat de Bayern în minutul 90+13
UEFA Champions League semifinal second leg match Real Madrid vs Bayern Munich at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, 08
Ce nebunie! Leverkusen a egalat în minutul 90+7 și a stabilit un record absolut de invincibilitate
leverkusen
Citește și
REMEMBER: Cupa Mondială 2014, din Brazilia. Ediția în care nemții și-au adjudecat trofeul pentru a patra oară în istorie
World Cup hero 2014 Mario Goetze in the squad for the World Cup in Qatar.
Exclusiv Lucescu pune eşecul Braziliei şi pe seama lui Neymar: "A jucat foarte mult pentru el"
mircea lucescu
Alina Pușcău, toată o sclipire, într-o rochie decoltată și paietată, la o petrecere ținută după Met Gala. E senzualitatea în persoană
Alina Pușcău, toată o sclipire, într-o rochie decoltată și paietată, la o petrecere ținută după Met Gala. E senzualitatea în persoană
UEFA umple visteria FRF. Suma uriașă pe care o primește Federația după EURO 2024
UEFA umple visteria FRF. Suma uriașă pe care o primește Federația după EURO 2024
Bogdan Lobonț, ofertat de echipa care e la un singur pas de cupele europene! Clubul a confirmat: „Vă spun în premieră”
Bogdan Lobonț, ofertat de echipa care e la un singur pas de cupele europene! Clubul a confirmat: „Vă spun în premieră”
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Titi Aur, supărat pe instructorii auto: Școlile de șoferi, sursa carnagiului de pe șosele
Titi Aur, supărat pe instructorii auto: Școlile de șoferi, sursa carnagiului de pe șosele
Marele regret al Danielei Silivaș, gimnasta cu 6 medalii la JO. I s-a falsificat data nașterii
Marele regret al Danielei Silivaș, gimnasta cu 6 medalii la JO. I s-a falsificat data nașterii
Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea
Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea
EXCLUSIV. De ce Mircea Lucescu a refuzat implicarea la o echipă românească. Clubul din Turcia este prima variantă dar și grecii îl caută
EXCLUSIV. De ce Mircea Lucescu a refuzat implicarea la o echipă românească. Clubul din Turcia este prima variantă dar și grecii îl caută
Surprize de proporții în echipa ideală a optimilor. Lipsesc Kane și Neymar
collage KANE NEYMAR

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale