O dată 3 și de trei ori 2

29.06.2016, 21:20
portugalia croatia-1

O singură formație calificată în optimile de finală EURO 2016 ca echipă de pe locul 3 a reușit să ajungă în "sferturi", Portugalia. Trei dintre formațiile de pe locul 2, Polonia, Belgia, Islanda s-au alăturat lusitanilor.

Când favoritele ajung în faza finală, totul pare searbăd. Nici o surpriză?! Parcă e un EURO care nu are haz. Campionatul European din Franța a scuturat bine pomul cel lăudat. Să ne gândit doar la Anglia, trimisă acasă de Islanda. Sau, ca să citez gluma cu umor britanic, "Anglia este singura care a ieșit din Europa de două ori într-o săptămână". Aluzie la deja cunoscutul referendum soldat cu Brexit.

Islanda e formația cea mai inimoasă, cea mai echilibrată, cea mai capabilă de progres dintre cele care s-au strecurat între favorite. Popor născut în secolul IX, prin colonizarea insulei de către suedezi, de danezi, apoi, de celți, cel islandez dă dovezi repetate de caracter. Stârnește admirație. Doar să nu elimine Franța, că gazdele îi vor lua în răspăr imediat.

Parcă nu la fel se întâmplă în cazul Portugaliei. Mereu luată în considerare când se vorbea de titlul continental, cu generați talentate, lusitanii nu au reușit să cucerească locul întâi nicicum. Iar lumea reține doar învingătorii.

Admirabil asaltul Poloniei, care caută să regăsească gloria din vremurile în care jucau Zbigniew Boniew, Grzegorz Lato și Jan Tomaszewski. Ultimul, politician, acum. Doar că "leșii" nu par a fi ajuns la stadiul de diamant șlefuit, iar Cristiano Ronaldo s-a născut oportunist.

Belgia este chiar "pomul lăudat". Toată lumea așteaptă ca jucătorii pregătiți de Marc Wilmots să ajungă măcar în semifinale. Adversarul pare cel mai convenabil, Țara Galilor, condusă de Gareth Bale. Echipa care poate salva onoara Regatului Unit.

Favoritele. Italia și Germania. Germania cea atât de apreciată, campioană a lumii, încearcă să repete performanța Spaniei: deținătoare a titlului european și a celui mondial în același timp. Mașinăria perfectă, care încă nu a arătat ce poate. "Mannschaft" are acum ocazia să demonstreze că visul de a domina lumea, inclusiv ”bătrînul continent”, poate să devină realitate și în sport, nu doar în politică ori în economie.

Accesul e blocat de Italia, care a arătat că este în stare să mărșăluiască precum glorioasele legiuni romane de pe vremuri. Există un singur general, Antonio Conte. Și când chiar și el se agită, șutează în minge, sare, pe margine, cei din teren au un exemplu formidabil. Chiar și Buffon sapă tranșee, dacă este nevoie ca "Bella Italia" să pună mâna pe aur. Triumful e asigurat, la întoarcerea în "Cetatea Eternă". Doar toate drumurile duc la Roma. Chiar și cel din Paris.

De același autor
Citeşte alte articole de George Parvan
Digi24
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi „a aterizat forțat” duminică...

Descarcă aplicația Digi24

  • 06:15 Digi Gol
  • 07:00 Stirile Digi Sport
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • Porsche Tennis Grand Prix 2024 in Stuttgart, 16.04.2024 Sorana Cirstea (ROU) Porsche Tennis Grand Prix 2024 *** Porsche

    TENIS: Sorana Cirstea - Magda Linette, 11:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Turin, Italy. 12th May, 2024. 13/05/2024 Serie A, 35 day, Torino, Allianz Stadium, in the photo: team Salernitana during Juventus FC vs US Salernitana, Italian soccer Serie A match in Turin, Italy, May 12 2024 Credit: Independent Photo Agency/Alamy Live N

    FOTBAL: Salernitana - Verona, 19:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-OTELUL GALATI, SUPERLIGA SUPERBET (18.02.2024)

    FOTBAL: Dinamo - Csikszereda, 20:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Torino Vs Juventus - Serie A Tim 2023/2024, Italy, Turin - 13 Apr 2024

    FOTBAL: Bologna - Juventus, 21:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

amp8

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

profimedia-0361486840

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League - Old Trafford

S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular

Real Madrid celebration of 36th Title of LaLiga in Cibeles, Nadrid, Spain - 12 May 2024

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media