În sfârșit, Horia și Max!

30.04.2013, 01:14
de sters-gabriel.morariu

Cel mai bun jucător român de dublu din prezent, Horia Tecău, a reușit să câștige primul turneu din 2013. Cu toate că s-a întâmplat mai târziu decât în alți ani, la finalul lui aprilie, tenismanul din Constanța și-a trecut primul titlu din carieră alături de noul partener, Max Mirnyi.

Având în vedere aura de învingător și palmaresul uluitor pe care noul său coleg îl are în cele peste două decenii petrecute in circuitul ATP (peste 600 de victorii), acest triumf a venit abia la a șasea competiție disputată împreună. Max și Horia încep să formeze o echipă care ne dă speranța că vom avea un compatriot învingător în turneele de Grand Slam după foarte mulți ani de așteptare.

Succesul lor a venit în locul perfect, la Arenele BNR, unde Tecău ținea atât de mult să se impună. Să sperăm că acest prim trofeu le-a dat acel ”confidence boost” de care aveau atâta nevoie. Chiar și la București au ieșit la iveală unele carențe în jocul lor, însă de fiecare dată au avut puterea să treacă peste momentele de cumpănă, lucru pe care ni-l dorim cu toții și pe viitor.

După trei finale consecutive de Wimbledon pierdute, ce ar fi mai frumos decât o izbândă a lui Horia pe iarba de la All England Lawn Tennis and Croquet Club? Jocul lor în forță, caracterizat prin lovituri puternice și agilitatea din preajma fileului sunt doar câteva dintre motivele pentru care cred că visul este realizabil.

Până la turneul de la Londra, urmează două competiții Masters pe zgură (Madrid și Roma) la care cuplul româno-bielorus va trebui sa treacă de adversari redutabili, în speță frații Bryan sau Lindstedt/Nestor. Sincopele precum cea de la Australian Open (înfrângere împotriva echipei Dimitrov/Baghdatis) nu își mai au locul în cazul în care învingătorii de la București vor să ajungă pe cele mai înalte poziții în ierarhia ATP.

Cu toate că Horia a obținut primul succes al sezonului pe zgură, această suprafață i-a dat cele mai mari bătăi de cap de-a lungul anilor. Max poate fi un catalizator la Roland Garros, unde deține titlurile de la ultimele două ediții, în finala din 2012 chiar în fața gemenilor americani care domină autoritar clasamentele.

Horia, Max, ne-ați făcut fericiți la București, ne-ați dat o speranță că vom avea satisfacții și mai mari pe viitor. Așteptăm confirmarea la turneele ce vin și sper ca sprijinul primit la BRD Năstase - Țiriac Trophy să reprezinte imboldul de care aveți nevoie pentru a reuși în restul sezonului. 

De același autor
Citeşte alte articole de Gabriel Morariu
Digi24
Un ieșean și-a dat fiul în judecată și i-a cerut înapoi banii dați pentru facultate după ce a aflat ceva neașteptat
Un ieșean și-a dat fiul în judecată și i-a cerut înapoi banii dați pentru facultate după ce a aflat ceva neașteptat

Un bărbat din Iași și-a dat fiul în judecată, ca să-și recupereze banii pe care i-a dat băiatului...

Descarcă aplicația Digi24

  • 19:00 LIVE Handbal EHF Champions League: Györ - Bietigheim
  • 19:45 LIVE Stirile Digi Sport
  • 20:00 Final Four Handbal
  • 20:30 LIVE Digi Sport Special
  • 21:40 LIVE Minifotbal: Romania-Polonia
  • 22:45 LIVE Digi Gol
  • 23:45 Stirile Digi Sport
  • 19:45 LIVE Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • florin prunea

    MEDIA: Digi Sport Matinal, 10:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • fotbal european

    MEDIA: Fotbal European, 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • profimedia-0872346706

    FOTBAL: Metz - Saint-Etienne, 18:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 2

  • ACF Fiorentina and Atalanta BC

    FOTBAL: Atalanta - Fiorentina, 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 3

  • ro

    MINIFOTBAL: România - Polonia, 21:40, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Câți bani au încasat cele două femei lovite cu pumnii și picioarele de un bărbat, în ”lupta rușinii” de la București

rxf

Neașteptat: Cristiano Ronaldo semnează, după ce a plâns în hohote! Lovitură de proporții + Salariu uriaș

Screenshot 2024-06-01 at 15.59.37

Exclusiv Fotbalistul de 100.000.000 € pleacă de la Real Madrid după finala Champions League: ”Urât ce a făcut!” Unde poate ajunge

Logo illustrations in Germany - 20 Apr 2024

Cristi Chivu a primit oferta și a dat răspunsul pe loc

Cristian Chivu during UEFA Youth Champions League 23/24 game between SL Benfica and Internazionale Milano at Benfica Cam

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media