• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep a început perfect cursa de apărare a titlului cucerit anul trecut în Canasda. Deși a avut în față o adversară periculoasă, pe Magdalena Rybarikova, care venea după o semifinală jucată la Wimbledon, românca s-a impus cu 6-3, 6-4, într-o oră și 38 de minute.

În primul set al partidei de pe centralul de la Toronto, cel două jucătoare au mers cap la cap, până în game-ul cu numărul opt, în care Halep a făcut break-ul pentru prima dată. A doua jucătoare a lumii a închis apoi manșa pe propriul serviciu.

În setul al doilea, Simona a avut patru șanse de break în debut, dar le-a ratat pe toate. Aceasta a câștigat însă pe serviciul Rybarikovei în game-ul următor, dar slovaca a făcut imediat re-break.

Halep n-a cedat și a revenit apoi în față, după care s-a distanțat chiar la două game-uri. Chiar dacă și de această dată Rybarikova a egalat, românca a reușit un nou break, după care a închis meciul, după aproape 100 de minute.

Simona umrează să joace joi, în optimile de finală, împotriva Barborei Strycova, în al treilea meci de pe terenul central. Partida va începe în jurul orei 22:00 și va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2.


LIVETEXT:

Statistica meciului:

 

UPDATE 3:49 - Rybarikova - Halep 3-6, 4-6. Simona Halep reușește să închidă meciul din turul al doilea de la Toronto, asta deși a fost nevoită să salveze o minge de break și în acest set în care a servit pentru câștigarea partidei. Românca merge în optimile de finală, acolo unde o va întâlni pe Barbora Strycova.

UPDATE 3:43 - Rybarikova - Halep 3-6, 4-5. Simona reușește și de această dată să-și recupereze break-ul și urmează să servească pentru câștigarea meciului, după un game câștigat autoritar.

UPDATE 3:40 - Rybarikova - Halep 3-6, 4-4. Slovaca revine în meci după ce face break-ul la capătul unui game lung. Simona a salvat primele trei șanse de game ale adversarei, însă a patra a fost valorificată de adversară.

UPDATE 3:31 - Rybarikova - Halep 3-6, 3-4. Game bun făcut de slovacă pe propriul serviciu. Rybarikova se apropie de Simona, dar, dacă românca își va câștiga următoarele două servicii, ea se va califica în turul al treilea.

UPDATE 3:28 - Rybarikova - Halep 3-6, 2-4. Halep se desprinde pentru prima dată în acest set la două game-uri. Românca joacă în continuare foarte bine chiar dacă și în acest game a salvat o minge de break.

UPDATE 3:23 - Rybarikova - Halep 3-6, 2-3. Simona se regăsește imediat și face din nou break-ul, imediat după ce și-a cedat serviciul pentru prima dată.

UPDATE 3:19 - Rybarikova - Halep 3-6, 2-2. Simona își pierde serviciul pentru prima dată în acest meci și, tot pentru prima dată, se și enervează.

UPDATE 3:13 - Rybarikova - Halep 3-6, 1-2. Românca face break-ul și în setul secund! Simona trece în avantaj pentru prima dată în această manșă după ce își adjudecă un nou game extrem de disputat pe serviciul adversarei.

UPDATE 3:06 - Rybarikova - Halep 3-6, 1-1. Simona își păstrează serviciul fără emoții, asta după ce, în game-ul precedent, a fost de patru ori la un punct distanță de break.

UPDATE 3:03 - Rybarikova - Halep 3-6, 0-1. Simona a avut patru șanse să câștige pe serviciul advers în debutul setului secund, dar le-a ratat pe toate, iar Rybarikova reușește să își adjudece acest prim game.

Statistica primului set:

UPDATE 2:52 - Rybarikova - Halep 3-6. Simona câștigă primul set! După ce a ratat primele două șanse, românca și-a adjudecat prima manșă atunci când a avut a treia oportunitate. E a închis actul după un punct spectaculos în care a finalizat cu un forehand din interiorul terenului.

UPDATE 2:49 - Rybarikova - Halep 3-5. Simona face primul break al meciului într-un moment foarte bun și urmează să servească pentru câștigarea primului set! Românca a valorificat a doua șansă pe care a avut-o în acest game, după ce prima a fost salvată spectaculos de slovacă.

UPDATE 2:44 - Rybarikova - Halep 3-4. Simona revine în avantaj după ce își face pentru a patra oară serviciul. Românca și-a adjudecat acest game în prelungiri, după ce a ratat prima șansă de a-l închide.

UPDATE 2:39 - Rybarikova - Halep 3-3. Magdalena își păstrează din nou serviciul fără probleme, asta deși a început cu o dublă greșeală. Slovaca n-a mai cedat însă punct apoi.

UPDATE 2:36 - Rybarikova - Halep 2-3. Simona își face din nou serviciul fără probleme. Românca este jucătoarea mai ofensivă în acest debut de meci.

UPDATE 2:33 - Rybarikova - Halep 2-2. Niciun break după patru game-uri. Slovaca a egalat la 2, după ce și-a făcut cu multă ușurință serviciul la 15.

UPDATE 2:29 - Rybarikova - Halep 1-2. Simona își face de această dată serviciul cu ușurință, cedând un singur punct.

UPDATE 2:25 - Rybarikova - Halep 1-1. Un nou game lung, de această dată pe serviciul slovacei. Rybarikova reușește să egaleze după ce a salvat inclusiv o minge de break a româncei.

UPDATE 2:17 - Rybarikova - Halep 0-1. Simona își face serviciul în debutul meciului. A fost un game lung în care românca a comis două duble greșeli și a salvat o minge de break.

UPDATE 2:10 - Rybarikova - Halep 0-0. A început meciul.

UPDATE 2:05 - Halep și Rybarikova se află în aceste momente la încălzire. Meciul va începe în scurt timp.

Turneul WTA Premier 5 de la Toronto e ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport, în această săptămână.