• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Turneul Campioanelor din Singapore va începe duminică, ÎN DIRECT la Digi Sport, iar tragerea la sorți a grupelor va avea loc vineri. Până atunci, site-ul WTA se concentrează asupra posibilelor dueluri care ar putea avea loc la competiția de final de an.

Până acum, la rubrica ”Singapore Rivalries”, aceștia au analizat pe Garbine Muguruza și Jelena Ostapenko, pe de-o parte, și pe Venus Williams și Caroline Wozniacki, pe de alta.

Muguruza - Ostapenko

”De fiecare dată atunci când Jelena Ostapenko se pregătește să lovească, este un moment de tensiune și de pericol, întrucât letona are suficientă putere în forehand și este neînfricată, încât distruge ambițiile adversarului. Dar Garbine Muguruza este mult mai capabilă din punct de vedere fizic, tehnic și psihic pentru a riposta și pentru a câștiga.

Câștigătoarele de anul acesta de la Roland Garros și Wimbledon nu vor oferi niciodată raliuri. Așteptați-vă însă la puncte spectaculoase și pregătiți-vă pentru ceva imprevizibil. Ostapenko și Muguruza au jucat deja de două ori în acest sezon, fiecare obținând câte o victorie, în urma unor meciuri cu răsturnări de situație. Desfășurarea acestora ar putea lăsa de înțeles că este vorba de începutul unei lungi rivalități între două tinere jucătoare care par capabile să rămână în elită pentru mulți ani.

Există ceva glorios și neinhibat în modul în care Ostapenko lovește mingile. Ea merge pe deviza totul sau nimic. Atitudinea ultra ofensivă i-a adus primul Grand Slam la Open-ul Francez, acolo unde a început ca locul 47 în lume. Am văzut-o revenind după ce a fost condusă cu un set și, apoi, cu un break, în decisiv, împotriva lui Muguruza, în sferturile de finală, luna trecută, la Wuhan Open. Chiar dacă, în setul de deschidere, nu a fost adevărata Ostapenko, în al doilea și în al treilea, ea a profitat de fiecare oportunitate și a lovit câștigător de 29 de ori.

În mai, în acest an, ele au jucat pe zugra de la Roma, iar jocul în forță al lui Muguruza a avut câștig de cauză, chiar dacă jucătoare din Spania a pierdut primul set. La fel ca în China, scorul, 2-6, 6-2, 6-1 pentru Muguruza, arată răsturnările care au avut loc. Pe lângă tensiunea meciului, acesta a avut loc în apropiere de Stadio Olimpico, pe care s-a desfășurat finala Cupei Italiei, iar cele două au fost deranjate de focul de artificii și de elicopterele care survolau zona.

Ele s-au mai întâlnit la Roma și în 2016, într-un alt context. Atunci Muguruza a câștigat cu 6-1, 6-4”, notează site-ul WTA.

Williams - Wozniacki

”Venus Williams și Caroline Wozniacki sunt prietene în afara terenului, dar meciurile par să curgă într-o singură direcție, cu daneza căutând să încheie seria fără victorii, în Singapore, în cazul unei întâlniri.

La fel ca sora sa, având mai multă experiență decât oricine, ea reușește să abordeze lipsită de pasiune meciurile împotriva unei jucătoare de care îi pasă în afara terenului. Meciurile împotriva surorii Serena au ajutat-o să se regleze din punct de vedere mental în meciurile împotriva lui Caroline Wozniacki, una dintre prietenele ei.

Williams a câștigat toate cele șapte meciuri împotriva lui Wozniacki. Cu o singură victorie împotriva Serenei, în 11 meciuri, Wozniacki are un record de 1-17 împotriva surorilor Williams, chiar dacă, nu a mai jucat cu niciuna de peste doi ani și jumătate.

În acest moment, deși a împlint 37 de ani, Venus nu arată semne că ar decădea, după ce a jucat două finale de Grand Slam în acest an. În cele zece întâlniri directe, doar o singură dată Williams a cedat un set împotriva lui Wozniacki, în finala de la Auckland, din 2015.

Înainte de a intrat în circuit, Wozniacki a urmărit-o constant pe Williams la televizor, mirându-se de forța americancei la serviciu. Primul meci a avut loc pe teren rapid, la Memphis, în 2007, pentru ca, apoi, toate celelalte să aibă loc pe aceeași suprafață”.

Turneul Campioanelor e ÎN DIRECT la Digi Sport, în perioada 22-29 octombrie.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT